Dan na snegu za slepe 

Objavljeno: 15. januarja 2020 ob 8:42 / posodobljeno: 16. januarja 2020 ob 9:09

Avtor: spletno uredništvo

Lions klub Idrija ta konec tedna v sodelovanju z Zvezo slepih in slabovidnih Slovenije, Medobčinskim društvom slepih in slabovidnih Nova Gorica, Hotelom Cerkno in Smučarskim društvom Novinar že petič pripravlja Dan na snegu za slepe in slabovidne.

slepi---21-1-019.jpg

Za prijave in prevoz udeležencev na smučišče bosta tudi tokrat poskrbela Zveza slepih in slabovidnih Slovenije ter Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Nova Gorica. Prijavljenih je deset družin ali skupaj prek 40 slepih in slabovidnih ter njihovih družinskih članov. Da bo dan na snegu res nepozabna izkušnja, bodo udeležencem, tako kot lani, omogočili člani Lions kluba Idrija, njihovi družinski člani in predstavniki ostalih Lions klubov iz severnoprimorske regije, ki bodo skrbeli za spremstvo na smučišču.
Poleg prostega smučanja v spremstvu se bodo lahko slepi in slabovidni ter njihovi družinski člani preizkusili tudi v teku na smučeh, sankanju ali si privoščili sprehod v naravi. Za vse te dejavnosti bo na voljo ustrezno spremstvo članov Lions klubov. 
Hotel Cerkno, ki upravlja s Smučarskim centrom Cerkno, bo zagotovil brezplačne smučarske karte in tople obroke, Smučarsko društvo Novinar pa bo udeležencem posodilo smučarsko opremo. Dan na snegu za slepe in slabovidne je zanje izjemen dogodek, ki letos sovpada tudi s 100-letnico organiziranega delovanja slepih in slabovidnih v Sloveniji. Vse, ki bodo sobotni dan preživeli na Smučarskem centru Cerkno, organizatorji prosijo, da so pozorni na slepe smučarje in njihove spremljevalce. Ti bodo opremljeni z odsevnimi brezrokavniki.