ČRNI DOGODKI

Ogenj v dimniku

Idrija – V četrtek, 5. decembra, so gasilci PGD Spodnja Idrija ob 20. uri v Šolski ulici v Spodnji Idriji pogasili dimniški požar v stanovanju.

 

Gasilci v psihiatrični bolnišnici

Idrija – V sredo, 4. decembra, so gasilci posredovali v Psihiatrični bolnišnici Idrija, kjer se je nekaj po 18. uri pokvarilo dvigalo. Gasilci so iz dvigala rešili ujete osebe.

 

Dimniki gorijo

Cerkno – Gasilci PGD Cerkno so se v četrtek, 5. decembra, ob 19. uri in 24 minut odzvali klicu na pomoč iz Podlanišča. Tam so se v dimniku ene od stanovanjskih hiš vnele saje. Gasilci so dimniški požar pogasili in objekt pregledali s termo kamero.

Voda zalila blok

Spodnja Idrija – V soboto, 30. novembra, so gasilce klicali na pomoč z Melin. Tam je nekaj po 17. uri v enem od stanovanjskih blokov puščala voda. Ta se je razlila po stanovanju in začela teči tudi v spodnje stanovanje. Gasilci PGD Spodnja Idrija so v spremstvu policistov vdrli v stanovanje in zaprli ventil za vodo.

 

Planinec izgubil zavest

Blegoš - V petek, 29. novembra, je nekaj po 8. uri planinec na poti iz Črnega Kala proti Blegošu izgubil zavest. Na pomoč so odhiteli gorski reševalci GRS Škofja Loka in helikopter Slovenske vojske z dežurno ekipo HNMP na Brniku. Zaradi slabih vremenskih razmer so obolelega pohodnika gorski reševalci z vozilom prepeljali do helikopterja in od tu naprej na zdravljenje v UKC Ljubljana.

Srna podlegla poškodbam
Črni Vrh – V noči na torek, 26. november, se je v Črnem Vrhu nekaj pred 4. uro zgodila prometna nesreča. Policisti so potrdili, da je vozniku med vožnjo od Črnega Vrha proti Godoviču v bližini odcepa za Predgriže pred avtomobil skočila srna. Voznik se trčenju z živaljo ni mogel izogniti. Na njegovem avtomobilu znamke VW Golf je nastala poškodba, srna pa je po trčenju na kraju nesreče poginila. 

Avtomobil na boku
Godovič – V torek, 26. novembra, se je ob 10. uri in 20 minut na cesti Godovič – Hotedrščica pripetila prometna nesreča. Policisti so ugotovili, da je osebno vozilo zaneslo in je zato pristalo na boku. Posredovali so gasilci PGD Idrija, ki so zavarovali kraj dogodka, vozilo umaknili s cestišča, odklopili akumulator in sanirali cestišče. V prometni nesreči ni bilo poškodovanih.

Zaradi srne pod cesto

Bovec – V sredo, 20. novembra, se je ob 20. uri in 19 minut zgodila prometna nesreča v bližini trdnjave Kluže. Voznik osebnega vozila je zaradi izogibanja trčenju z divjadjo zapeljal s ceste in se po približno dvajsetih metrih z avtomobilom zaletel v drevo. Voznik v prometni nesreči ni bil poškodovan. Poleg policistov PP Tolmin so na kraju prometne nezgode posredovali tudi gasilci PGD Bovec, ki so vozilo izvlekli na vozišče, od koder ga je odpeljala avtovleka.

Z nožem po avtomobilu
Idrija - Policisti Policijske postaje Idrija so v sredo, 20. novembra, obravnavali poškodovanje parkiranega osebnega avtomobila na parkirišču v Lapajnetovi ulici v Idriji. Po prvih zbranih podatkih je neznani storilec z ostrim predmetom v zadnjih dneh poškodoval avtomobilski lak zadnjega desnega blatnika in zadnjih vrat osebnega vozila in s tem lastnici povzročil za približno 400 evrov materialne škode. Policisti nepridiprava že iščejo.

Trčil v srno

Travnik – V torek, 19. novembra, se je nekaj po 6. uri zjutraj na Travniku zgodila prometna nesreča, ko je voznik osebnega avtomobila med vožnjo trčil v srno. Pri trčenju je na osebnem vozilu nastala materialna škoda, srna pa je s kraja nesreče zbežala neznano kam. Policisti so odstopili od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov, potrebnih za odločitev o prekršku pri prometni nesreči.

V Triglavski povozil gospo in odpeljal

Idrija - Policisti Policijske postaje Idrija so v soboto, 16. novembra, v Triglavski ulici v Idriji obravnavali prometno nesrečo, v kateri je voznik osebnega avtomobila povozil peško. Policisti so z ogledom na kraju nesreče in zbiranjem informacij ugotovili, da je ob 7. uri in 30 minut voznik osebnega vozila med vožnjo 48-letno peško z avtomobilom zadel v levi bok in ta je po trčenju padla po tleh in z roko udarila po stranskem steklu avtomobila na voznikovih vratih. Voznik se na kraju prometne nezgode ni zaustavil, ampak je s kraja odpeljal naprej. Kasneje so poškodovani peški pomoč nudili zdravstveni delavci v ZD Idrija. 73-letnega voznika pa so policisti že kmalu po nesreči izsledili, saj ga je poškodovana peška poznala. Po neuradnih podatkih povzročitelj nesreče ni bil pijan.

Vlomili v župnišče

Vipava – V nedeljo, 17. novembra, so bili policisti ob ob 3. uri in 27 minut obveščeni o vlomu v župnišče v Vipavi. Po prvih podatkih je neznani storilec vlomil skozi vhodna lesena vrata v župnišče in v notranjosti našel ter ukradel denarnico z gotovino in različnimi karticami. Vlomilec si je prilastil še sef z gotovino. Policisti vlomilca že iščejo.

Poškodoval avto na parkirišču

Idrija – Policisti so v nedeljo, 17. novembra, nekaj po 12. uri obravnavali poškodbo parkiranega osebnega avtomobila znamke Toyota. Po doslej zbranih podatkih je neznani voznik z vozilom oplazil zadnji desni odbijač parkiranega vozila in s tem povzročil poškodbo na vozilu. Idrijski policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Veter odkril streho

Ledinske Krnice – V nedeljo, 17. novembra, je nekaj pred 17. uro v Ledinskih Krnicah močan veter razkril del strehe stanovanjske hiše. Gasilci iz PGD Ledine so z rezervnimi strešniki pokrili približno pet kvadratnih metrov strehe.

Pobegnil s kraja nesreče

Idrija – V četrtek, 14. novembra, je še neznani voznik tovornega vozila ob 21. uri in 37 minut trčil v parkirano osebno vozilo in s kraja odpeljal ne da bi oškodovancu nudil ustrezne podatke oziroma da bi poklical policijo. Policisti so še isti večer odkrili vozilo, a v njem ni bilo več voznika. Ko bodo pobeglega voznika izsledili, mu bodo policisti PP Idrija izdali nalog za plačilo kazni.

Helikopter po bolnika

Idrija – V soboto, 9. novembra, je nekaj pred 17. uro na idrijskem nogometnem stadionu pristal helikopter Slovenske vojske z ekipo nujne medicinske pomoči. Ti so od idrijskih kolegov v oskrbo prevzeli hudo bolnega občana in ga takoj prepeljali na urgenco v UKC Ljubljana.

Požagali ciprese

Cerkno - Policisti so v četrtek, 7. novembra dopoldne, obravnavali poškodovanje tuje stvari na Cerkljanskem. Še neznani junak črne kronike je požagal pet cipres in živo mejo v dolžini šestih metrov in s tem lastnike oškodoval za vsaj 2.000 evrov. Idrijski policisti nadaljujejo z dodatnim zbiranjem obvestil.

Pes napadel poštarja

Godovič – V četrtek, 7. novembra popoldne, je na dvorišču dveh stanovanjskih hiš v Godoviču poštnega uslužbenca med dostavljanjem pošte neprivezan pes ugriznil v levo nogo. Poštarja so oskrbeli na urgenci idrijskega zdravstvenega doma.

Poškodovanca odpeljal helikopter

Cerkljanski vrh – V ponedeljek, 4. novembra, je nekaj po 13. uri na Cerkljanskem vrhu pristal helikopter Slovenske vojske skupaj z dežurno ekipo helikopterske nujne medicinske pomoči z Brnika. Ti so po najkrajši poti na urgenco v UKC Ljubljana prepeljali hudo poškodovano osebo.

 

Trčil v podrto drevo

Policisti iz Tolmina so v nedeljo, 3. novembra, nekaj po 22. uri odhiteli na glavno cesto Tolmin – Kobarid, kjer je voznik osebnega avtomobila trčil v podrto drevo. Ugotovili so, da je 39-letni voznik peljal po glavni cesti iz Peršetov proti naselju Idrsko in v kraju »Pri Skalci« naletel na podrto drevo čez cesto. Kljub zaviranju je s prednjim delom avtomobila trčil v deblo drevesa. Voznik se pri trku ni huje poškodoval.

Gasilci izčrpali vodo

Črni Vrh – Zaradi obilnega deževja so v četrtek, 31. oktobra, prostovoljni gasilci PGD Črni Vrh nekaj pred 2. uro v bližini Črnega Vrha izčrpali vodo iz gospodarskega poslopja.

Motorist pod cesto

Idrija – V nedeljo, 27. oktobra, je nekaj pred 13. uro v Zali padel motorist in zgrmel približno 20 metrov pod cesto in se pri tem huje poškodoval. Gasilci iz PGD Idrija so ga z vrvno tehniko dvignili na cesto, kjer so ga oskrbeli idrijski reševalci. Posadka s helikopterjem Slovenske vojske ga je v spremstvu dežurne ekipe helikopterske nujne medicinske pomoči z Brnika prepeljala na urgenco v UKC Ljubljana.

 

Stanovalec v dvigalu

Idrija – V nedeljo, 27. oktobra, so gasilce klicali na pomoč iz Beblerjeve ulice, kjer se je spet pokvarilo dvigalo. Gasilci so stanovalca rešili, upravniku poslopja pa svetovali, naj dvigalo pregleda serviser.

 

Tlakoval bo dvorišče

Ajdovščina – Na upravi policije v Novi Gorici so potrdili novico, da je še neznani zmikavt v Ajdovščini na enem od vrtov ukradel orodje za obdelovanje vrta in kar dve paleti tlakovcev. Prav tako je s tal ukradel tudi že položene tlakovce. S tem je lastnika oškodoval za vsaj 2.000 evrov. Policisti nepridiprava že iščejo.

 

Ukradli odbijač s tablico

Idrija – Policisti v Idriji preiskujejo tatvino prednjega odbijača z registrsko tablico z osebnega avtomobila znamke Toyota, ki je bil parkiran na parkirišču pred enim od stanovanjskih blokov v Idriji. Lastnik vozila je zjutraj opazil, da na njegovem avtomobilu ni več odbijača in registrske tablice. O tatvini je takoj obvestil policiste. Ti so ukradeni odbijač našli na območju Idrije, vendar na njem ni bilo več registrske tablice. O zadevi so obvestili tudi pravosodne organe.

 

Zver pokončala kozi

Podporezen – V ponedeljek, 21. oktobra, je bila policija nekaj pred 11. uro obveščena o napadu še neznane zveri v naselju Podporezen v občini Železniki. Zver je pokončala dve kozi v ogradi, ostale zaprte koze v ogradi so se razbežale. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

 

Gasilci odprli vrata

Cerkno – V nedeljo, 20. oktobra, so nekaj po 12. uri gasilci PGD Cerkno posredovali v Bevkovi ulici v Cerknem, kjer so nudili pomoč občanu pri odpiranju vrat stanovanjskega objekta.

 

Helikopter po bolnika

Idrija – V soboto, 19. oktobra, je nekaj pred 11. uro v Idriji pristal helikopter Slovenske vojske z ekipo nujne medicinske pomoči. Člani te so od idrijskih reševalcev v oskrbo prevzeli hudo obolelega občana in ga po najkrajši zračni poti prepeljali na urgenco UKC v Ljubljano.

 

Prečrpali vodo

Cerkno – V petek, 18. oktobra, so nekaj pred 16. uro Gasilci PGD Cerkno v Platiševi ulici v Cerknem iz kletnih prostorov enega od objektov prečrpali vodo.

 

Mamila za volanom

Idrija – Policisti so v soboto, 12. oktobra, v zgodnjih večernih urah v Idriji zaustavili 34-letnega voznika osebnega avtomobila in mu odredili hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog. Rezultat hitrega testa je bil pozitiven, zato so mu odredili še strokovni pregled, vendar ga je voznik odločno odklonil. Vozniku so prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu odvzeli vozniško dovoljenje. Prijavili so ga še na srečanje s sodnikom na pristojnem okrajnem sodišču.

 

Pobegnil s kraja nesreče

Spodnja Idrija – Policisti so v četrtek, 10. oktobra, nekaj po 19. uri obravnavali prometno nesrečo s pobegom na glavni cesti v Spodnji Idriji. Ugotovili so, da je voznica osebnega vozila znamke Ford peljala iz Idrije proti Spodnji Idriji. Ko je na Marofu peljala mimo križišča z odcepom za Ledinsko Razpotje skozi desni pregledni ovinek, ji je v nasprotni smeri po njenem voznem pasu pripeljal še neznani voznik osebnega avtomobila znamke Audi. Da bi preprečila trčenje, se je voznica z vozilom umikala desno in z desnim bočnim delom avtomobila oplazila obcestni betonski steber. Še neznani voznik avtomobila znamke Audi se je odpeljal naprej proti Idriji. Policisti ga že iščejo.

 

Gasilci posredovali v Grilčevi

Idrija – V torek, 8. oktobra, so nekaj po 16. uri idrijski gasilci posredovali v Grilčevi ulici. Tam so vstopili v stanovanje skozi odprta balkonska vrata in v prostoru našli starejšo onemoglo osebo. Do prihoda reševalcev ekipe nujne medicinske pomoči so ji nudili prvo pomoč, nato pa so jo reševalci z reševalnim vozilom odpeljali na urgenco v Zdravstveni dom Idrija.

 

Reševanje ni bilo uspešno

Davča – V ponedeljek, 7. oktobra, so nekaj po 13. uri gasilci PGD Davča, kot prvi posredovalci, nudili prvo pomoč oboleli osebi do prihoda reševalcev nujne medicinske pomoči iz Škofje Loke. Reanimacija ni bila uspešna.

 

Ogenj v lesni delavnici

Dolenji Novaki – V torek, 8. oktobra, so nekaj po 2. uri na pomoč klicali gasilce. Po prvih podatkih je zagorela lesena delavnica. Posredovali so gasilci PGD Novaki, Cerkno, Gorje – Poče – Trebenče in Planina.

Helikopter odpeljal bolnika

Idrija – V sredo, 25. septembra, je nekaj po 17. uri posadka s helikopterjem Slovenske vojske z dežurno ekipo helikopterske nujne medicinske pomoči na krovu poletela v Idrijo, od koder je prepeljala obolelo osebo v UKC Ljubljana.

 

Prvi posredovalci v akciji

Žiri – V sredo, 25. septembra, so ob 13. uri in 9 minut na Poti v skale v Žireh gasilci PGD Dobračeva, kot prvi posredovalci, nudili prvo pomoč oboleli osebi do prihoda reševalcev NMP Škofja Loka, ki so obolelo osebo na kraju oskrbeli in prepeljali v nadaljnjo oskrbo. Iz bližnjega gozda do reševalnega vozila so obolelo osebo prenesli gasilci PGD Dobračeva.

 

Avtomobil na strehi

Žiri – V sredo, 25. septembra, je nekaj po 11. uri na cesti Rovte – Žiri osebno vozilo zapeljalo v jarek čez odbojno ograjo in se prevrnilo na streho. Gasilci PGD Dolnji Logatec so preprečili iztekanje tekočin, odklopili akumulator in nudili pomoč poškodovani osebi iz vozila.

 

Avtomobil s ceste

Godovič – V sredo, 25. septembra, je na cesti Godovič – Logatec osebno vozilo zapeljalo z vozišča. Posredovali so gasilci PGD Idrija, ki so zavarovali kraj nesreče, stabilizirali vozilo, ki je pristalo na boku, odklopili akumulator in izvleki vozilo nazaj na vozišče. Reševalci NMP Idrija so poškodovano osebo na kraju oskrbeli in prepeljali na nadaljnje zdravljenje v UKC Ljubljana.

Helikopter odpeljal ponesrečenca
Idrija – V ponedeljek, 16. septembra, je nekaj po 18. uri v Idriji pristal helikopter Slovenske vojske z ekipo helikopterske nujne medicinske pomoči. Člani te so od idrijskih kolegov prevzeli v oskrbo poškodovano mladoletno osebo in jo takoj prepeljali do urgence UKC v Ljubljano.

Olje iz avtodvigala
Spodnja Idrija – V sredo, 11. septembra, se je nekaj po 8. uri v Spodnji Idriji iz avtodvigala razlilo hidravlično olje. Posredovali so gasilci PGD Spodnja Idrija, ki so mesto razlitja posuli z vpojnimi sredstvi in ga očistili.

Gasilci izklopili grelec
Idrija – V nedeljo, 8. septembra, so na pomoč klicali gasilce iz enega od stanovanjskih blokov. Tam je lastnik stanovanja opazil, da ima neobičajno topla tla v kopalnici kljub temu, da nima talnega gretja. Ker je temperatura naraščala, je postal zaskrbljen in na pomoč je poklical gasilce. Ti so ob 14. uri in 48 minut vlomili v stanovanje eno nadstropje nižje in ugotovili, da je lastnik tega pustil prižgan infra grelec v kopalnici. Ker lastnika tega stanovanja ni bilo doma, so infra grelec izklopili gasilci.

Pozabil denar
Idrija – V torek, 3. septembra, so idrijski policisti obravnavali nenavaden dogodek. Občan jih je obvestil, da je na bančnem avtomatu na bencinskem servisu v Idriji dvignil 100 evrov gotovine. Po izvršeni transakciji je vzel bančno kartico, denar pa pustil v reži bančnega avtomata. Ko se je čez čas vrnil po denar, le-tega tam ni bilo več.

Nesreča v Zakojci
Zakojca – Na ozki in nepregledni cesti od Zakojce proti Bukovemu je v torek, 3. septembra, prišlo do prometne nesreče. Policisti so potrdili, da je 38-letni voznik avtomobila, državljan Nemčije, vozil iz Zakojce proti Bukovemu in ko je z vozilom pripeljal v levi ovinek, je v nasprotni smeri pravilno po svoji strani pripeljalo drugo vozilo, s katerim se je peljala 62-letna voznica. Med vozili je prišlo do oplaženja, pri čemer so na vozilih nastale poškodbe.

Helikopter odpeljal otroka
Idrija, Cerkno – V torek, 3. septembra, je nekaj minut pred 15. uro na zasilnem pristajališču v Cerknem pristal helikopter slovenske vojske z ekipo nujne medicinske pomoči. Člani te so od idrijskih kolegov v oskrbo prevzeli hudo bolnega občana in ga takoj prepeljali do urgence v UKC Ljubljana. Ob 18. uri in 25 minut pa se je helikopter z reševalci vrnil in iz Idrije na urgenco v Ljubljano prepeljal hudo obolelega otroka iz Idrije.

Sredi gozda zagorel štirikolesnik
Gorenji Novaki – V nedeljo, 1. septembra, se je v Gorenjih Novakih pripetila prometna nesreča s požarom. Nekaj po 13. uri je 21-letni voznik vozil štirikolesnik znamke Polaris po gozdu. Med vožnjo je voznik zadel koreniko drevesa in se nato s štirikolesnikom prevrnil. Pri tem je prišlo do vžiga vozila, 21-letni voznik pa je dobil manjšo opeklino. Na kraju nesreče in požara so posredovali člani PGD Novaki in PGD Cerkno, ki so poškodovancu tudi oskrbeli rano. Na vozilu je nastala materialna škoda. Na kraj dogodka so prispeli tudi policisti, ki pa so ugotovili, da je voznik vozil s štirikolesnikom v naravnem okolju in so ga zato kaznovali. Napisali so mu plačilni nalog in vabilo k sodnici za prekrške.

Avtomobil na streho
V nedeljo, 1. septembra, se je ob 20. uri in 37 minut na cesti iz Želina proti Reki pripetila prometna nesreča. Kot so potrdili na upravi policije v Novi Gorici, se je v nesreči eden od potnikov v osebnem avtomobilu telesno poškodoval. Policisti so potrdili, da je nesrečo povzročil 77-letni voznik osebnega avtomobil, ki je vozil iz Želina proti Tolminu in blizu naselja Reka v desnem ovinku zavil na levo. V istem trenutku je pravilno v nasprotni smeri pripeljal 55-letni voznik drugega osebnega avtomobila in vozili sta se v cestnem zavoju oplazili. Takoj po oplaženju pa je povzročitelj izgubil oblast nad vozilom in to se je prevrnilo na streho. Pri tem je 77-letni voznik utrpel predvidoma lahko telesno poškodbo.
Na kraju nesreče so posredovali reševalci iz ekipe nujne medicinske pomoči iz ZD Idrija, gasilci in policisti. Slednji so po proučitvi vseh okoliščin ugotovili, da je nesrečo zakrivil 77-letnik in so ga na kraju nesreče oglobili.

Nesreča na žagi
Cerkno – V torek, 26. avgusta, se je nekaj po 11. uri v enem od podjetij na Cerkljanskem pripetila delovna nesreča. Pri delu s krožno žago je desko odbilo v drugo pripravljeno desko in pri tem delavcu poškodovalo desno nogo. Delavec je pri tem dobil hude telesne poškodbe, policisti so tujo krivdo izključili.

Na ozki cesti
Gore – V torek, 26. avgusta, se je ob 14. uri in 37 minut na cesti Gore – Ledinsko razpotje pripetila prometna nesreča. Na ozki cesti sta čelno trčili tovorno in osebno vozilo, prvega je vozil državljan Češke in drugega državljan Slovenije.

Jedla in nič plačala
Most na Soči – Na upravi policije so potrdili, da preiskujejo goljufijo v gostinskem lokalu v Kanalu ob Soči. Tam sta moški in ženska naročila in pojedla za okoli 37 evrov hrane, pohvalila kuharja in iz lokala odšla, brez da bi plačala. Policisti ju že iščejo.

Helikopter po bolnika
Idrija – V ponedeljek, 26. avgusta, je ob 10. uri in 34 minut posadka s helikopterjem Slovenske vojske v spremstvu dežurne ekipe helikopterske nujne medicinske pomoči prepeljala obolelo osebo iz Idrije na urgenco v UKC Ljubljana.

Avtomobil s ceste
Godovič – V ponedeljek, 26. avgusta, se je nekaj po 16. uri pripetila nesreča na cesti Godovič – Medvedje Brdo. Voznik osebnega avtomobila se je umikal tovornjaku in zapeljal s cestišča. Posredovali so prostovoljni gasilci PGD Idrija, ki so vozilo nepoškodovano izvlekli na cestišče.

Helikopter po bolnika
Šebrelje – V četrtek, 22. avgusta, je v Šebreljah pristal helikopter Slovenske vojske z ekipo nujne medicinske pomoči. Ta je oskrbela hudo bolnega občana in ga spremljala med prevozom s helikopterjem do urgence UKC Ljubljana.

Helikopter odpeljal bolnika
Idrija – V četrtek, 15. avgusta, je nekaj po 11. uri na mestnem stadionu pristal helikopter Slovenske vojske z ekipo helikopterske nujne medicinske pomoči na krovu. Člani te so od idrijskih reševalcev v oskrbo prevzeli hudo bolnega občana in ga po najkrajši poti prepeljali do urgence v UKC Ljubljana.

Traktor čez zid
Grahovo ob Bači – V ponedeljek, 5. avgusta, se je nekaj po 16. uri v Baški grapi pripetila prometna nesreča, v kateri se je huje poškodoval voznik traktorja. Policisti so na kraju prometne nesreče ugotovili, da je 61-letni voznik kmetijskega traktorja vozil po neprometni površini z domačega vrta proti garaži. Pri vzvratni vožnji je s traktorjem brez varnostnega loka oziroma kabine zapeljal čez betonski 2,2 metra visok zid in se prevrnil na cesto. Med nesrečo je s traktorja padel 61-letni voznik in se pri tem huje poškodoval po levi roki. Na kraju nesreče so poleg tolminskih policistov posredovali tudi gasilci PGD Tolmin in PGD Grahovo ob Bači. Reševalci so po nudeni oskrbi na kraju poškodovanca z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

Sopotnica poškodovana
Vipava – V ponedeljek, 5. avgusta, se je na hitri cesti Razdrto – Vipava blizu Podnanosa zgodila prometna nesreča, v kateri je bila poškodovana sopotnica na motornem kolesu. Po doslej zbranih podatkih je 56-letni voznik motornega kolesa vozil po hitri cesti z Razdrtega proti Podnanosu. Med vožnjo je pripeljal do prvega zoženja ceste zaradi delovne zapore, pri tem pa je 54-letna sopotnica na motornem kolesu z nogo zadela stebriček, ki označuje zaporo. Pri tem se je potnica predvidoma lažje poškodovala.

Helikopter po bolnika
Cerkno – V ponedeljek, 5. avgusta, je nekaj po deseti uri v Cerknem pristal vojaški helikopter s prehospitalno ekipo nujne medicinske pomoči. Člani te so od idrijskih reševalcev v oskrbo prevzeli hudo bolnega občana in ga po najkrajši poti prepeljali do urgence v UKC Ljubljana.

Nesreča v Zali
Zala - V nedeljo, 21. julija, se je nekaj po 17. uri v Zali pripetila motoristična nesreča. Kot so potrdili na upravi policije v Novi Gorici, je 26-letni voznik motornega kolesa, državljan Velike Britanije, vozil v skupini motoristov iz Idrije proti Godoviču. V levem ovinku je zadel v varnostno ograjo ter padel. Pri tem je britanski motorist utrpel lažje telesne poškodbe. Poškodovanega motorista so na kraju oskrbeli gasilci PGD Idrija in nato reševalci NMP ZD Idrija, ki so Britanca z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Policisti PP Idrija bodo povzročitelja prometne nesreče, 26-letnega motorista, še kaznovali.