ČRNI DOGODKI

Zadnja posodobitev:

9. 4. 2021 ob 7:37

Vandali nad šotor Civilne zaščite

O novem vandalskem pohodu še neznanih junakov črne kronike poročajo iz Nove Gorice, kjer so nepridipravi uničili šotor Civilne zaščite, v katerem zdravstveni delavci izvajajo program preventivnih pregledov proti bolezni Covid-19.

Zgodba okrog poškodovanja šotora na parkirišču nasproti Perle, kjer ekipa ZD Nova Gorica med tednom vsak dan izvaja množično testiranje za prebivalcev kar šestih občin, se počasi razpleta. Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje, ki je lastnica šotora, je na Policijsko upravo Nova Gorica podala predlog za pregon vandalov ter uveljavljenje povzročene škode.

Januarja letošnjega leta je ob začetku množičnega testiranja s hitrimi antigenskimi testi za občane širšega goriškega območja novogoriška Civilna zaščita posodila šotor za stalno lokacijo izvajanja na parkirišču poleg sodišča v Novi Gorici oz. nasproti Perle. Prvega februarja so prostovoljci Mestne občine Nova Gorica, ki pomagajo pri logistični izvedbi testiranja, opazili napis na eni strani šotora. Vandalizem so prijavili policiji, a to nepridipravov ni odvrnilo od novega podviga. 20. februarja so se spet spravili nad šotor in tokrat še z večjim in daljšim zapisom.

Kot so sporočili iz regijskega centra Civilne zaščite, je policija nepridiprave že identificirala. Očitno so junaki črne kronike spregledali opozorilni napis, da je šotor pod video nadzorom. Ob tem je poveljnik Civilne zaščite za severno Primorsko Samuel Kosmač povedal: »Civilna zaščita v trenutni situaciji poskuša kar se da pomagati zdravstvenim izvajalcem, tako testiranj kot cepljenj. Trudimo se delovati v dobro vseh državljanov zato se mi zdi neprimerno in nesprejemljivo, da posamezniki svoje nestrinjanje in nesoglasje z določenimi ukrepi izražajo na takšen način in s poškodovanjem tuje lastnine.«

Popisane in poškodovane dele šotora bodo morali zamenjati. Cena za nadomestne dele šotora znaša skoraj 6.000 evrov.

Povozil srno

Kot so potrdili na upravi policije v Novi Gorici, je v sredo, 7. aprila popoldne, voznik osebnega avtomobila na cesti med Idrijskim Logom in Idrijsko Belo z osebnim avtomobilom zbil srno. Poškodovan avtomobil so si ogledali agenti zavarovalnice.

Droge za volanom

Policisti Policijske postaje Idrija so v ponedeljek, 5. aprila, ob 16. uri na Želinu zaustavili 41-letnega voznika osebnega avtomobila in mu odredili hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Rezultat testa je bil pozitiven zato so mu policisti odredili strokovni pregled v zdravstvenem domu. Vozniku so prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu odvzeli vozniško dovoljenje. Čaka ga še pogovor s sodnico.

 

Dvigalo v okvari

V ponedeljek, 5. aprila popoldne, so v domu upokojencev v Arkovi ulici v Idriji gasilci PGD Idrija s tehničnim posegom rešili dve osebi iz kabine pokvarjenega dvigala.

Povzročitelj nesreče vozil pijan

V soboto, 3. aprila, se je nekaj pred 15. uro med Spodnjo Kanomljo in Idrijskimi Krnicami zgodila prometna nesreča s telesnimi poškodbami, v kateri je voznik osebnega vozila zapeljal z vozišča. Kot so potrdili na upravi policije v Novi Gorici, je 63-letni voznik osebnega avtomobila vozil iz Spodnje Kanomlje proti Idrijskim Krnicam. Med vožnjo je nad stanovanjsko hišo v Spodnji Kanomlji v desnem nepreglednem ovinku zapeljal naravnost pod cesto, kjer se je po vožnji v dolžini dobrih petnajst metrov po strmi brežini vozilo obrnilo na bok in obstalo ukleščeno med drevesi. S pomočjo znancev je vozniku uspelo priti iz vozila na cesto. V odrejenem preizkusu alkoholiziranosti so policisti ugotovili, da je bil voznik v času nesreče pod vplivom alkohola, zato so mu odredili še dodaten strokovni pregled v zdravstveni ustanovi. Na kraju nesreče so posredovali tudi gasilci PGD Idrija, ki so poškodovancu nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev ekipe nujne medicinske pomoči ZD Idrija. Reševalci so ga oskrbeli in ga nato predali v nadaljnjo oskrbo dežurni ekipi Helikopterske nujne medicinske pomoči, ki so ga z vojaškim helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Idrijski policisti bodo zoper voznika glede na vsa ugotovljena dejstva podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

foto: PGD Idrija

Ogenj v Trebuši

V soboto, 3. aprila, so na pomoč klicali gasilce iz Dolenje Trebuše. Tam je nekaj pred 19. uro zagorel travnik. Gasilci PGD Dolenja Trebuša so požar, ki je zajel okoli 0,3 hektara travnate površine, pogasili in požarišče preventivno namočili.

 

Spet dim v bloku

V petek, 2. aprila, se je ob 12. uri in 43 minut v Ulici Henrika Freyerja v večstanovanjskem objektu zaradi okvare dimovoda zadimilo stanovanje. Posredovala sta gasilca PGD Idrija, ki sta izmerila koncentracijo CO2, opravila pregled s termo kamero, prezračila prostore in odsvetovala kurjenje do pregleda dimnikarja.

 

Ogenj v dimniku

V petek, 2. aprila, je nekaj pred 16. uro v dimniku ene od stanovanjskih hiš v Čevljarski ulici v Žireh izbruhnil požar. Gasilci PGD Dobračeva so pogasili goreče saje, očistili tuljavo, pregledali okolico s termo kamero in prepovedali kurjenje do prihoda dimnikarja.

Helikopter odpeljal kolesarja

V sredo, 31. marca, se je nekaj po 13. uri v Idrijski Beli zgodila kolesarska nesreča. Kot so potrdili na upravi policije v Novi Gorici, je na območju Lajšta v Idrijski Beli padel 68-letni kolesar in se pri tem resno poškodoval. Po doslej zbranih podatkih se je kolesar peljali iz Idrijske Bele proti Idriji in med vožnjo, iz zaenkrat še neznanega vzroka, zapeljal izven ceste in padel pod nivo cestišča ter se poškodoval. Zdravnik iz reševalne ekipe je posumil na poškodbo hrbtenice in zato poklical na pomoč reševalni vojaški helikopter. Ta ga je prepeljal na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Policisti so glede na vsa ugotovljena dejstva tujo krivdo izključili in bodo o nezgodi s pisnim poročilom obvestili Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Požar v Idrijski Beli

V torek, 30. marca, so nekaj po 15. uri klicali na pomoč gasilce iz Idrijske Bele, kjer je izbruhnil travniški požar. Posredovali so gasilci PGD Idrija in PGD Črni Vrh. Požar, ki je zajel okoli hektar travne površine in podrasti, so gasilci pogasili in površino preventivno namočili. V gašenju se je lažje poškodoval eden od domačinov, ki je sodeloval pri gašenju. Poškodovanca so oskrbeli reševalci ekipe nujne medicinske pomoči iz Zdravstvenega doma Idrija. Vzrok požara policija še preiskuje.

foto: PGD Idrija

Avtomobil v jarek

V ponedeljek, 29. marca, se je nekaj po 7. uri zjutraj na cesti Godovič – Medvedje Brdo zgodila prometna nesreča. Osebno vozilo je zapeljalo v obcestni jarek in tam obstalo. Posredovali so gasilci PGD Idrija, ki so odklopili akumulator in izvlekli avtomobil nazaj na vozišče.

Spet skala v Zali

V nedeljo, 28. marca, so ob 4. uri in 30 minut posredovali gasilci PGD Idrija na cesti Idrija – Godovič, saj je bila cesta na tem odseku onesnažena z oljem. Izkazalo se je, da je eno od vozil trčilo v kamen na cestišču in ta je prebil spodnji del pogonskega motorja. Gasilci PGD Idrija so oljni madež v dolžini okoli 300 metrov nevtralizirali in očistili vozišče. O dogodku so bili obveščeni tudi dežurni delavci cestnega podjetja.

 

Pijan starejši voznik

V soboto, 27. marca, so nekaj pred 23. uri policisti ob kontroli prometa v Idriji zaustavili starejšega voznika osebnega avtomobila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat tega je pokazal, da je imel voznik 0,58 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Idrijski policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu odvzeli vozniško dovoljenje. Kršitelja čaka še srečanje s sodnikom, saj bodo zoper njega napisali obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Ogenj pobegnil kurjaču

V sredo, 24. marca, so ob 12. uri in 21 minut klicali na pomoč gasilce iz Čopičeve ulice v Idriji, kjer je ogenj pobegnil kurjaču ob poti na Hleviše. Travniški požar, v katerem sta gorela trava in podrast na površini okoli 150 kvadratnih metrov, so gasilci hitro ukrotili.

 

Gasilci na pomoč reševalcem

Gasilci PGD Idrija so v torek, 23. marca, nekaj pred 24. uro v Ulici Otona Župančiča v Idriji pomagali reševalcem NMP Idrija pri prenosu obolele osebe iz stanovanja do reševalnega vozila.

Ogenj uničil avtomehanično delavnico

V ponedeljek, 22. marca, je nekaj po 18. uri zagorelo v prostorih avtokleparske in avtomehanične delavnice v Lomeh pri Črnem Vrhu nad Idrijo. Z gašenjem požara so pričeli prisotni, dokončno pa so požar, ki je zajel osebno vozilo, opremo in orodje v delavnici, pogasili gasilci PGD Črni Vrh in Idrija. Ti so po končani akciji prezračili prostore in s termovizijsko kamero pregledali delavnico in stanovanjske prostore v nadstropju nad delavnico.

 

Bombi na gradbišču

V ponedeljek, 22. marca, sta nekaj po 14. uri na Gorenjski cesti v Cerknem pripadnika Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi severnoprimorske regije odstranila in do uničenja na varno shranila najdeni minometni mini kalibra 80 milimetrov, težki po 1,85 kilogramov.

 

Vlomilec odnesel tobak

V ponedeljek, 22. marca, so si idrijski policisti ogledali kraj vloma v eno od stanovanjskih hiš v Spodnji Idriji. Ugotovili so, da je še neznani storilec v nedeljo popoldne vlomil lesena vrata objekta in vstopil v hišo ter si prilastil nekaj škatlic tobačnih izdelkov. Policisti nepridiprava še iščejo.

 

Rešili v metežu ujeti planinki

V soboto, 20. marca, je širše območje Porezna zajel snežni vihar. Nekaj pred 14. uro sta se sredi tega viharja znašli dve planinki, ki sta načrtovali spust s Porezna. Zatekli sta se v podzemni bunker in poklicali na pomoč. Reševalci GRS Tolmin, enote Podbrdo, so peš odšli na Porezen, kjer so nepoškodovani planinki našli v bunkerju na malem Poreznu in ju pospremili v dolino do osebnega vozila.

 

Helikopter odpeljal traktorista

V petek, 19. marca, se je nekaj po 12. uri v Jaznah pripetila delovna nesreča, v kateri se je občan prevrnil s traktorjem. Gasilci PGD Cerkno so odhiteli na kraj nesreče, oskrbeli občana in izvlekli prevrnjen traktor. Reševalci so poklicali na pomoč še helikopter, ki je poškodovanega domačina odpeljal na urgenco v Ljubljano.

 

Ogenj v dimniku

V petek, 19. marca, so nekaj po 18. uri klicali na pomoč žirovske gasilce. V enem od objektov v Ulici pod Žirkom so gorele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Žiri so saje pogasili in dimnik očistili.

 

Gasilci odmašili prepust

V četrtek, 18. marca, so ob 17. uri in 55 minut gasilci PGD Cerkno posredovali v Planini pri Cerknem, kjer so očistili zamašen cestni prepust, saj je ob obilnejših padavinah potok ogrožal bližnji stanovanjski objekt.

Napadel potnika na avtobusu

V četrtek, 18. marca popoldne, so policisti Policijske postaje Idrija obravnavali sum kaznivega dejanja povzročitve lahke telesne poškodbe. Po doslej zbranih podatkih je 44-letnega moškega ob izstopu iz avtobusa iz še neznanega razloga s pestjo v glavo udaril drugi moški in ga poškodoval. Zaradi poškodbe so oškodovanca zdravniško oskrbeli na urgenci Zdravstvenega doma Idrija. Policisti bodo po zaključku preiskave na podlagi vseh ugotovljenih dejstev 42-letnega moškega kazensko ovadili zaradi suma povzročitve telesne poškodbe.

foto: PGD Idrija

Prometna nesreča v Zali

V torek, 16. marca, se je ob 12. uri in 33 minut na glavni cesti Idrija – Godovič v Zali pripetila prometna nesreča, v kateri je bila udeležena starejša voznica osebnega avtomobila. Po prvih zbranih podatkih policije je voznica peljala iz Godoviča proti Idriji. Med vožnjo v ostrem levem ovinku je z vozilom zapeljala preveč desno in njeno vozilo se je prevrnilo na streho. S strani pristojne službe so bili na kraj napoteni gasilci in reševalci NMP ZD Idrija. Voznico so kasneje z reševalnim vozilom odpeljali na pregled v ljubljanski klinični center, kjer bodo ugotovili tudi morebitne telesne poškodbe.

foto: PGD Idrija

Umor v Spodnji Idriji?

Na upravi policije v Novi Gorici so potrdili, da obravnavajo primer nasilne smrti v Spodnji Idriji. Po doslej znanih podatkih naj bi v ponedeljek, 15. marca, ob 13. uri in 29 minut stekla Policijska akcija, v kateri so v Spodnji Idriji našli 55-letnega moškega, ki ni kazal znakov življenja. Truplo pokojnika so našli v stanovanju večstanovanjskega objekta. Takoj po prejetem obvestilu o najdbi trupla so bili ...

Gasilci v spet odpirali dvigalo

V torek, 15. marca, se je nekaj pred 17. uro v Beblerjevi ulici v Idriji spet pokvarilo dvigalo. Posredovali so gasilci PGD Idrija, ki so s tehničnim posegom ujeto osebo rešili iz dvigala.

74-letnik vozil brez dovoljenja

Policisti Policijske postaje Idrija so v sredo, 10. marca, ob 10. uri in 30 minut v Črnem Vrhu zaustavili 74-letnega voznika osebnega avtomobila in ugotovili, da ta nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so mu vozilo zasegli in zoper njega napisali obdolžilni predlog na okrajno sodišče. Sodnik bo odločil ali mu bo vozilo vrnjeno ali pa poslano na uničenje.

Ogenj pobegnil kurjaču

V sredo, 10. marca, so nekaj pred 11. uro na pomoč klicali gasilce iz Srednje Kanomlje, kjer je ogenj ušel nadzoru. Policisti so ugotovili, da je domačinu med kurjenjem suhe trave na svojem travniku zaradi vetra pogorela suha trava na površini 50 x 50 m. V bližini travniškega požara k sreči ni bilo gozda ali pa gospodarskih objektov, tako da o materialni škodi ni poročil. Na kraju požara so poleg policistov Policijske postaje Idrija posredovali tudi gasilci PGD Spodnja Idrija, ki so požar dokončno pogasili.

foto: PGD Spodnja Idrija

Avtomobil na streho

V ponedeljek, 8. marca, se je nekaj po 7. uri zgodila prometna nesreča na cesti med Črnim Vrhom in Godovičem, kjer je osebno vozilo zapeljalo s ceste in se obrnilo na streho. Policisti so na kraju dogodka ugotovili, da se je prometna nesreča zgodila zaradi neprilagojene hitrosti 56-letnega voznika avtomobila. Slednji v prometni nesreči ni bil telesno poškodovan. Idrijski policisti so povzročitelju nesreče izdali plačilni nalog za plačilo globe.

Avtomobil pahnil peško v smrt

V nedeljo, 7. marca, se je ob 14. uri in 50 minut na regionalni cesti na Predmeji zgodila huda prometna nesreča s smrtnim izidom. V nesreči sta bila udeležena 45-letni voznik osebnega avtomobila in 51-letna peška, ki je umrla na kraju nesreče.

Kot so potrdili na upravi policije v Novi Gorici, je do tragične nesreče prišlo ker je voznik osebnega avtomobila vozil preblizu desnega robu vozišča. 45-letni voznik osebnega avtomobila je vozil po regionalni cesti iz Lokavca proti Predmeji. Med vožnjo na odseku, kjer vozišče poteka po klancu navzgor, se je v ožini v levem nepreglednem ovinku srečeval z drugim osebnim avtomobilom, bele barve, še neznanih registrskih številk in neznane znamke, ki je vozil v nasprotni smeri. Na svojem delu vozišča, kjer pa zaradi premajhne širine ni označenih prometnih pasov, 45-letni voznik tega dejstva ni upošteval in je vozil povsem po desnem robu vozišča. V tistem trenutku je po njegovi desni strani ob robu vozišča iz naselja Predmeja v koloni hodila skupina petih pešcev, kot zadnja v vrsti je hodila 51-letna peška. Voznik osebnega vozila je z desnim vzvratnim ogledalom zadel peško, ta je izgubila ravnotežje in padla čez kamniti zid višine dobrega pol metra 30 metrov v globino pod cestišče ter na kraju tragične nesreče podlegla telesnim poškodbam.

O nesreči s smrtnim izidom so policisti takoj obvestili preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilko v Novi Gorici. Prva je že odredila sodno obdukcijo na Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani, da bi ugotovili natančen vzrok smrti pokojnice. Vozniku avtomobila so takoj odredili strokovni pregled, ki ga je opravil v zdravstveni ustanovi v Ajdovščini. Poleg policistov Postaje prometne policije Nova Gorica in Policijske postaje Ajdovščina ter reševalcev NMP ZD Ajdovščina so na kraju nesreče posredovali tudi gasilci GRC Ajdovščina in gorski reševalci GRS Tolmin, skupina Ajdovščina.

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev tragične nesreče in rezultatov odrejenega strokovnega pregleda 45-letnega povzročitelja prometne nezgode kazensko ovadili na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Gre za drugo prometno nesrečo s smrtnim izidom na severnem Primorskem v letošnjem letu in v obeh primerih sta poškodbam podlegala pešca.

Gasilca rešila sovo

V četrtek, 4. marca, so gasilci PGD Idrija ob 11. uri in 41 minut prejeli poziv na nevsakdanjo intervencijo. Občan je sporočil, da je na podstrešju ene izmed večstanovanjskih stavb opazil sovo, ki ne more na prosto. Gasilca PGD Idrija sta sovo, ki je bila že nekaj dni ujeta na podstrešju in je bila vidno utrujena, ujela in jo izpustila v bližnjem gozdu.

Zagorelo zaradi tehnične napake

Požar, ki je v sredo, 3. marca popoldne, v zaselku Idršek popolnoma uničil kozolec, je po prvih ocenah povzročil za vsaj 30.000 evrov škode. Gasilci PGD Ledine, Vrsnik in Idrija pred popolnim uničenjem niso mogli rešiti objekta in opreme, ki je bila shranjena v 15 x 8 metrov velikem kozolcu. Kot so potrdili na upravi policije v Novi Gorici, je bila v požaru uničena tudi oprema, ki je bila shranjena v kozolcu. Po prvih nestrokovnih ocenah je v požaru nastalo za vsaj 30 tisoč evrov materialne škode. Policisti so z ogledom ugotovili, da je do požara najverjetneje prišlo zaradi napake na električni instalaciji kmetijskega traktorja. Glede na dosedanje ugotovitve so policisti Policijske postaje Idrija tujo krivdo izključili in bodo o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Ogenj uničil kozolec

V sredo, 3. marca, je nekaj po 17. uri zagorel kozolec v zaselku Idršek. Posredovali so gasilci PGD Ledine, Vrsnik in Idrija, ki so požar pogasili, izvedli varovanje sosednjega objekta in preventivno namočili travnato okolico kozolca. Policija vzrok požara še preiskuje.

Helikopter po bolnika

V sredo, 3. marca, je ob 10. uri in 25 minut v Idriji pristal helikopter Slovenske vojske z dežurno ekipo helikopterske nujne medicinske pomoči. Člani te so od idrijskih reševalcev prevzeli hudo bolnega občana in ga po najkrajši poti prepeljali do urgence v UKC Ljubljana.

Nesreča v gozdu

V torek, 2. marca, se je nekaj pred 17. uro v Gorenji Trebuši pripetila gozdarska nesreča, v kateri si je gozdar poškodoval glavo. Posredovali so reševalci ekipe nujne medicinske pomoči iz Tolmina, Gorska reševalna služba in dežurna ekipa helikopterske nujne medicinske pomoči s helikopterjem Slovenske vojske. Reševalci so poškodovanega gozdarja oskrbeli na kraju nesreče in ga potem predali reševalni ekipi, ki ga je po najkrajši poti s helikopterjem prepeljala na urgenco v ljubljanski klinični center.

 

Upokojenca trčila na parkirišču

V ponedeljek, 1. marca, se je pred enim od trgovskih središč v Idriji zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena dva voznika osebnih avtomobilov, stara 74 in 68 let. Policisti so ugotovili, da se je prometna nesreča zgodila zaradi nepravilnega premika z vozilom. Nihče od udeležencev ni bil poškodovan, policisti Policijske postaje Idrija pa so 68-letnemu povzročitelju nezgode napisali položnico za plačilo kazni.

Požar v Zadlogu

V ponedeljek, 1. marca, so nekaj po 16. uri klicali na pomoč gasilce iz Zadloga. Posredovali so člani PGD Črni Vrh, ki so pogasili travniški požar. Ta je izbruhnil ob eni od stanovanjskih hiš v vasi. Gorelo je okoli 2 hektarja travnate površine. Policija vzrok požara še preiskuje.

foto: PGD Idrija

Plezalna nesreča v Strugu
V nedeljo, 28. februarja, se je zgodila alpinistična nesreča v Plezalnem vrtcu v Strugu. Reševalci so ponesrečenca odpeljali s helikopterjem. 
V nesreči, ki se je zgodila v Plezalnem vrtcu v Strugu, se je ponesrečil 28-letni plezalec iz okolice Ljubljane. Med plezanjem ga je z varovalno vrvjo na tleh varovala soplezalka. Ko je priplezal na višino 15 metrov od tal, je izgubil oprijem...

Poškodba v tovarni palet

V soboto, 27. februarja, se je ob 12. uri in 35 minut v enem od podjetij na Cerkljanskem poškodoval 37-letni delavec. Po prvih podatkih policije se je delavec predvidoma huje poškodoval pri zbijanju lesenih palet s pnevmatskim zabijalcem žebljev. Poškodovanca so najprej oskrbeli na urgenci v ZD Idrija, po nudeni prvi pomoči pa so ga odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Policija je o nezgodi obvestila pristojne pravosodne organe in pristojno delovno inšpekcijsko službo. Policisti PP Idrija so po zbranih ugotovitvah tujo krivdo izključili.

 

Pijan kršil policijsko uro

Policisti Policijske postaje Idrija so v soboto, 27. februarja, ob 23. uri in 51 minut v Idriji zaustavili 29-letnega voznika osebnega avtomobila z območja Policijske uprave Ljubljana in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat tega je pokazal, da je bil voznik močno pod vplivom alkohola, saj so v litru izdihanega zraka izmerili kar 0,84 miligrama alkohola. Vozniku so takoj prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu odvzeli vozniško dovoljenje. Policisti so mu ob kazni zaradi vožnje pod vplivom alkohola napisali še kazen zaradi kršitve Zakona o nalezljivih boleznih, saj ni upošteval policijske ure.

Ogenj v Idrijski Beli

V petek, 26. februarja, je nekaj po 18. uri zagorelo v Idrijski Beli. Posredovali so gasilci PGD Idrija, ki so požar, ki je zajel okrog 300 kvadratnih metov travnate površine, pogasili.

Razgrajal pri zdravniku

V četrtek, 25. februarja popoldne, so policisti obravnavali nedostojno vedenje enega od domačinov v prostorih zdravstvenega zavoda. Občan se je vedel nedostojno in je od zaposlenih izsilil storitev, ki mu ni pripadala oziroma do nje ni bil upravičen. Policisti Policijske postaje Idrija mu bodo napisali kazen zaradi nedostojnega vedenja in še kazen zaradi kršitve Zakona o nalezljivih boleznih, saj razgrajač očitno ni nosil zaščitne maske.

 

Srnjak skočil pred avtomobil

V četrtek, 25. februarja, se je nekaj po 19. uri na cesti iz Črnega Vrha proti Godoviču zgodila prometna nesreča. 24-letna voznica osebnega avtomobila znamke Ford je med vožnjo povozila srnjaka, ki je skočil pred avtomobil z desne strani cestišča. Kljub zaviranju voznica trčenja s srnjakom ni mogla preprečiti. Pri trku je nastala poškodba na pokrovu motorja in na prednjem odbijaču.

Reševanje ni bilo uspešno

V torek, 23. februarja, so nekaj po 16. uri klicali na pomoč reševalce in gasilce iz Ledin, kjer so na poti med Pečnikom in Pečniškimi malni našli neodzivnega starejšega moškega. Posredovali so gasilci iz Ledin, Spodnje Idrije ter ekipa nujne medicinske pomoči iz Idrije. Kljub hitremu posredovanju akcija reševanja 74-letnega občana občine Žiri, ki je bil lastnik ene od počitniških hišic na tem območju, ni bila uspešna. Gasilci so pomagali reševalcem le še pri prenosu pokojnika do reševalnega vozila. Vzrok smrti bo znan po izvidih obdukcije v Ljubljani.

Z opeko nad avtomobil

V noči na četrtek, 18. februarja, je še neznani nepridiprav z zidakom poškodoval prednje vetrobransko steklo na osebnem avtomobilu znamke Seat, ki je bil parkiran pred eno od stanovanjskih hiš v Idriji. S tem kaznivim dejanjem je oškodovancu povzročil za vsaj 200 evrov materialne škode. Policisti nepridiprava še iščejo.

 

Ukradel za 18 evrov pijače

V četrtek, 18. februarja, je zmikavt v eni od trgovin v Idriji ukradel steklenico žgane pijače in tri pločevinke brezalkoholne energijske pijače v vrednosti približno 18 evrov. Moški je steklenico pijače in pločevinke odnesel mimo blagajne, ne da bi jih plačal, vendar je osumljenca kmalu zatem na kraju tatvine zadržal tam zaposleni varnostnik. Slednji je zmikavta v nadaljnjo obravnavo predal idrijskim policistom.

Eksplozija v cerkljanski Eti

V torek, 16. februarja, je ob 19. uri in 30 minut prišlo do eksplozije v tovarni Eta v Cerknem. Kot so potrdili na upravi policije v Novi Gorici, je do eksplozije in manjšega požara prišlo v industrijskem obratu tovarne Eta v Cerknem. Klicu na pomoč se je odzvalo 23 gasilcev domačega gasilskega društva, ki so požar pogasili in prezračili prostore. Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja eksplozije so policisti Policijske postaje Idrija ugotovili, da je do eksplozije prišlo v sesalni enoti filtra ...

Jelen zbežal s kraja nesreče

Na upravi policije v Novi Gorici so potrdili, da so v torek, 16. februarja, nekaj po 6. uri obravnavali prometno nesrečo na cesti med Stražo in Želinom. Ugotovili so, da je voznik osebnega avtomobila med vožnjo zadel jelena, ki je po trku s kraja zbežal neznano kam. Na vozilu je nastala materialna škoda.

 

Na Travniku avtomobil na streho

V ponedeljek, 15. februarja, se je nekaj po 22. uri na cesti med Spodnjo Idrijo in Želinom na Travniku zgodila prometna nesreča. Policija je potrdila, da je 30-letni voznik osebnega avtomobila vozil po glavni cesti iz Spodnje Idrije proti Straži. Med vožnjo je z vozilom zapeljal skozi pregledni desni ovinek in zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad vozilom. To je začelo zanašati po vozišču, nato pa se je zaletelo v kamniti podporni zid ob desnem robu vozišča. Vozilo se je nato prevrnilo na streho in drselo po vozišču ter se na koncu zaustavili na levem smernem vozišču. V prometni nesreči voznik ni bil poškodovan, nastala je materialna škoda na vozilu.

Pijan vozil kombi

Policisti Policijske postaje Idrija so v sredo, 10. februarja, v dopoldanskih urah med nadzorom cestnega prometa v Idriji zaustavili 64-letnega voznika kombija in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat tega je pokazal, da je imel voznik v litru izdihanega zraka 0,32 miligrama alkohola. Vozniku so odvzeli vozniško dovoljenje in mu izdali plačilni nalog.

Pepel zanetil požar

V nedeljo, 7. februarja, je nekaj po 2. uri izbruhnil požar na ekološkem otoku na Colu. Na kraju dogodka so policisti ugotovili, da je v požaru pogorelo kar trinajst večjih in dva manjša komunalna zabojnika. Po prvih ugotovitvah je bil vzrok požara najverjetneje odložena večja količina pepela v enega od kontejnerjev, zaradi česar je prišlo do vžiga plastičnega materiala. Dokaj velika količina pepela je bila odložena tudi na samem vhodu v ekološki otok. Na kraju so posredovali tudi gasilci PGD Col, ki so požar dokončno pogasili in delno očistili površino. O požaru sta bila obveščena Državno tožilstvo in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Požar v stanovanjskem bloku v Idriji

V sredo, 3. februarja, je nekaj po 11. uri izbruhnil požar v stanovanjskem bloku v Ulici Henrika Freyerja v Idriji. Na kraj požara so najprej odhiteli gasilci in za njimi še policisti. Gasilci so požar pogasili, prezračili prostore v celotnem stanovanjskem bloku ter do sanacije tuljave zaradi varnosti odsvetovali vsem stanovalcem bloka nadaljnje kurjenje. Policisti so z zbiranjem obvestil in ogledom med drugim ugotovili, da je v stanovanju prišlo do pregretja dimnika, ki je speljan tik za električno napeljavo. Ta se je stopila in izbruhnil je požar na vodniku, ki je speljan do vgradne pečice. Na električni napeljavi je nastala materialna škoda, v požaru pa nihče ni bil poškodovan. Kasneje so delavci elektro podjetja pregledali električno napeljavo. Policija je o požaru obvestila preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici, o vseh ugotovljenih dejstvih pa bodo s pisnim poročilom obvestili še Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Granata v Godoviču

V nedeljo, 31. januarja, je nekaj po 17. uri občan v gozdu v bližini Godoviča naletel na topovsko granato kalibra 75 mm. Pripadnika državne enote za varstvo pred NUS sta prišla na kraj najdbe in ugotovila, da gre za 6,35 kg težko italijansko granato iz obdobja druge svetovne vojne. Nevarno najdbo sta odstranila in jo odpeljala v centralno skladišče do uničenja.

Trčila Mazda in Passat

V soboto, 30. januarja, se je nekaj pred 12. uro zgodila prometna nesreča v Spodnji Idriji. Kot so potrdili na upravi policije v Novi Gorici, sta trčili dve osebni vozili znamk VW Passat in Mazda. V prometni nesreči nihče od voznikov in sopotnikov ni bil poškodovan, na obeh avtomobilih pa je nastala materialna škoda. Idrijski policisti so povzročitelju prometne nezgode napisali plačilni nalog za plačilo globe.

Brez dovoljenja in v drugi regiji

V četrtek, 28. januarja, so policisti Policijske postaje Idrija nekaj po 21. uri na cesti med Dolenjimi in Gorenjimi Novaki na Cerkljanskem zaustavili 65-letnega voznika osebnega avtomobila znamke VW, ki ima stalno bivališče na Gorenjskem. Izkazalo se je, da voznik ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so mu osebno vozilo zasegli, zoper njega pa bodo napisali še obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče. Za piko na i pa so mu napisali še položnico za plačilo globe, saj je kršil Zakon o nalezljivih boleznih.

Hlapi kemikalij v skladišču

Idrijski prostovoljni gasilci so v sredo, 27. januarja, posredovali v Spodnji Kanomlji, kjer je še neznana strupena snov ogrožala zdravje zaposlenih. V skladiščni hali enega od tamkajšnjih podjetij so delavci zaznali dražečo snov v zraku in poklicali na pomoč gasilce. Ti so potrdili prisotnost snovi, a po pregledu prostora izvira snovi niso našli. Prezračili so skladišče in svetovali delavcem naj pazljivo spremljajo razmere.

Vlomili v župnišče in izpraznili trezor

Na upravi Policije v Novi Gorici so potrdili, da so si idrijski policisti v torek, 26. januarja zjutraj, ogledali kraj vloma in tatvine v Cerknem. Kot je moč razbrati iz njihovega sporočila, so še neznani nepridipravi vlomili v župnišče v Cerknem, poiskali trezor in iz njega ukradli denar. Koliko denarja je imel župnik v hišnem trezorju in kako so ga nepridipravi odprli, policija zaradi interesa preiskave ne pojasnjuje. Okoliščine kaznivega dejanja policisti Policijske postaje Idrija v teh dneh še preiskujejo. Ko bodo zbrali vse informacije, bodo o ugotovitvah poročali nadrejenim in napisali še kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Pozabila je na ročno zavoro

Policisti Policijske postaje Idrija so v soboto, 23. januarja zvečer, obravnavali nenavadno prometno nesrečo na Gorah, v kateri se je osebno vozilo brez voznika speljalo v globel. Policisti so ugotovili, da je voznica osebnega avtomobila parkirala avtomobil na dovozni poti k eni od stanovanjskih hiš ob robu strme brežine. Pri parkiranju je pozabila zategniti ročno zavoro in odšla v stanovanjski objekt. Kmalu za tem se je osebno vozilo nezavarovano speljalo oziroma zdrsnilo približno 200 metrov po strmi brežini in obstalo med drevesi. Policisti so si ogledali kraj nenavadne prometne nesreče in nepazljivo voznico kaznovali. Ob tem so ji napisali še položnico za plačilo globe, saj je kršila Zakon o nalezljivih boleznih.

Podor v Spodnji Kanomlji

V soboto, 23. januarja, je zaradi obilnega dežja in taljenja snega nekaj po 16. uri v bližini stanovanjskega objekta v Spodnji Kanomlji prišlo do podora zemljine. Predstavniki Civilne zaščite Občine Idrija so postavili opozorilno signalizacijo in obvestili pristojne službe.

 

Ujeti v dvigalu

V četrtek, 21. januarja, so nekaj po 15. uri v Beblerjevi ulici v Idriji gasilci PGD Idrija iz zaustavljenega dvigala rešili občana in izklopili dvigalo.

 

Kokain za volanom

Policisti Policijske postaje Idrija so v torek, 19. januarja, nekaj po 23. uri v Idriji zaustavili 39-letnega voznika osebnega avtomobila in mu odredili hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog. Rezultat odrejenega hitrega testa bil pozitiven na kokain in zato so ga napotili na strokovni pregled v Zdravstveni dom Idrija. Voznik je to odločno odklonil zato so mu odvzeli vozniško dovoljenje, čaka pa ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

V Plužnjah zagorela hiša

V torek, 19. januarja, je okoli 20. ure v vasi Plužnje zagorela starejša stanovanjska hiša. Po ugotovitvah policije je ogenj izbruhnil ob sobni peči na drva. Ogenj se je potem razširil še na druge predmete v prostoru, tako da je v celoti pogorela dnevna soba in del kuhinje. Ogenj se je hitro razširil tudi na lesen strop, tako d...

Zagorel kuhinjski pult

V ponedeljek, 18. januarja, so ob 15. uri in 47 minut na pomoč klicali gasilce iz Rožne ulice v Idriji, kjer je zagorelo v stanovanju večstanovanjskega objekta. Posredovali so gasilci PGD Idrija, ki so ugotovili, da je zaradi poškodovane šamotne plošče v peči ogenj preskočil na kuhinjski pult, ki je zagorel. Požar so pogasili, poškodovani inventar iznesli iz stanovanja, prezračili prostore in dvema osebama zaradi vdihavanja dima implicirali kisik.

 

Droge za volanom

V soboto, 16. januarja, popoldne so policisti Policijske postaje Idrija na območju Črnega Vrha nad Idrijo zaustavili 20-letnega voznika osebnega avtomobila in mu odredili hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Rezultat odrejenega hitrega testa je bil pozitiven na prepovedano drogo kanabis, zato so mu idrijski policisti odredili strokovni pregled v zdravstvenem domu, ki pa ga je voznik odločno odklonil. Policisti so vozilo zasegli, kršitelju pa prepovedali nadaljnjo vožnjo. Čaka ga še srečanje s sodnikom, saj bodo zoper njega napisali obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Ogenj v Zavratcu

V soboto, 16. januarja, so nekaj po 10. uri klicali na pomoč gasilce iz Zavratca. Tam so v dimniku ene od stanovanjskih hiš zagorele saje. Posredovali so gasilci PGD Zavratec, ki so rdečega petelina ukrotili.

Požar v Zadlogu

V četrtek, 14. januarja, so gasilce klicali na pomoč iz Zadloga. Tam je kmalu po 7. uri zjutraj 54-letni domačin zakuril v štedilnik in ogenj se je iz kurišča razširil v dimnik, tako da so začele goreti saje. Klicu na pomoč so se odzvali gasilci PGD Idrija in PGD Črni Vrh. Ob prihodu na kraj požara so rdečega petelina dokončno ukrotili in objekt pregledali s termo kamero. Na upravi policije so potrdili, da ob požaru ni nastala večja škoda.

 

Helikopter odpeljal bolnika

V četrtek, 14. januarja, je ob 9. uri in 29 minut v Cerknem pristal helikopter Slovenske vojske z zdravniško ekipo. Člani te so od idrijskih reševalcev v oskrbno prevzeli hudo bolnega občana in ga po najkrajši poti prepeljali do urgence kliničnega centra v Ljubljani.

Gasilci rešili otroka

V ponedeljek, 11. januarja, so ob 11. uri in 28 minut gasilci PGD Dobračeva v ulici Bedrih v Žireh s tehničnim posegom odprli zaklenjeno osebno vozilo in iz njega rešili otroka.

Najditelj si je prilastil denar

Policisti Policijske postaje Idrija so v četrtek, 7. januarja, dopoldne obravnavali tatvino denarnice. Po doslej zbranih podatkih je neznanec konec decembra lanskega leta našel in si prilastil denarnico z vso vsebino. V njej so bili osebni dokumenti in večja vsota gotovine, ki jo je oškodovanka najverjetneje pozabila na blagajni ene od večjih trgovin. Ukradena denarnica je bila po nekaj dneh najdena brez gotovine v drugem trgovskem objektu v Idriji.

Na vozeči avtomobil padlo drevo

V sredo, 6. januarja, se je ob 6. uri in 48 minut uri v Baški grapi pripetila prometna nesreča. Na koncu naselja Klavže proti vasi Kneža se je pod težo snega zrušilo drevo in padlo na cestišče prav v trenutku, ko je mimo peljal 19-letni voznik. Avtomobil je bil hudo poškodovan, voznik pa jo je odnesel brez praske. Tolminski policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Ogenj v dimniku

V nedeljo, 3. januarja, so nekaj po 12. uri na pomoč klicali gasilce iz Močnikove ulice v Cerknem. Tam so se v dimniku ene od stanovanjskih hiš vnele saje. Požar so pogasili gasilci PGD Cerkno.

Na Travniku trčila v košuto

V petek, 1. januarja, se je ob 20. uri in 14 minut na Keltiki zgodila prometna nesreča. Policisti Policijske postaje Idrija so potrdili, da je voznica peljala iz Spodnje Idrije proti Straži, med vožnjo pa ji je pred vozilo skočila košuta. Prišlo je do neizbežnega trčenja, ki je na vozilu povzročilo kar veliko škode. Policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico in priporočilom, naj vozniki budno pazijo na živali ob cestah.

Gasilci rešili avtobus

V ponedeljek, 28. decembra, se je na cesti iz Trebije na Sovodenj pripetila prometna nesreča, v kateri je avtobus zdrsnil s cestišča. Nekaj pred 17. uro so posredovali gasilci PGD Trebija, ki so izvlekli avtobus nazaj na cesto. Poškodovanih v nesreči ni bilo.

 

Drog ogrožal mimoidoče

V ponedeljek, 28. decembra, so nekaj pred 18. uro gasilce klicali na pomoč iz Hudajužne v Baški Grapi. Posredovali so gasilci iz PGD Podbrdo, ki so pritrdili telefonski drog. Ta je bil nagnjen in je grozil, da se bo prevrnil.

 

Ljubitelj glasne glasbe žalil policiste

V ponedeljek, 28. decembra pozno zvečer, so policisti Policijske postaje Idrija obravnavali kršitev javnega reda in miru zaradi preglasne glasbe v Cerknem. Kršitelj se je med postopkom do policistov neprimerno vedel, zato mu bodo zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru napisali položnico za plačilo kazni.

 

Vandali nad Mercedes

V torek, 22. decembra, dopoldne so policisti Policijske postaje Idrija obravnavali poškodovanje osebnega avtomobila znamke Mercedes-Benz, ki je bilo parkirano na parkirišču nad trgovino Spar v Idriji. Po doslej zbranih podatkih je neznanec prejšnjega dne odtrgal sprednji znak vozila, opraskal lak na pokrovu motorja in poškodoval mehanizem levega vzvratnega ogledala. S tem dejanjem je lastniku vozila povzročil materialno škodo za približno 500 evrov. Policisti nepridiprava že iščejo.

 

Nesreča na Razpotju

Policisti Policijske postaje Idrija so v torek, 22. decembra, zjutraj obravnavali prometno nesrečo na cesti Srednja Kanomlja – Razpotje, v kateri je bil udeležen voznik osebnega avtomobila. Ugotovili so, da se je prometna nezgoda zgodila že dan prej, ob 16. uri in 45 minut, ko je 43-letni voznik vozil iz Razpotja proti Srednji Kanomlji in med vožnjo v desnem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom ter zapeljal desno izven vozišča. Pri tem se je vozilo prevrnilo na streho. Voznik v prometni nezgodi ni bil poškodovan, na vozilu pa je nastala materialna škoda. Policisti so voznika kaznovali.

 

Spet brez vozniškega dovoljenja

Policisti so v torek, 22. decembra, zgodaj popoldne v Idriji zaustavili 27-letnega voznika osebnega avtomobila, ki so ga imeli v postopku že dan pred tem. Izkazalo se je, da voznik ni upošteval prepovedi vožnje z osebnim avtomobilom, ki so mu jo izrekli policisti dan prej, ko so mu odvzeli vozniško dovoljenje in izrekli prepoved vožnje. Policisti so še ugotovili, da je vozniku preteklo vozniško dovoljenje. Prijavili ga bodo sodniku.

Voznica brez dovoljenja

V ponedeljek, 21. decembra, so ob 20. uri in 48 minut policisti Policijske postaje Idrija na glavni cesti v Idriji med kontrolo prometa zaustavili 46-letno voznico osebnega avtomobila. Ob pregledu dokumentov se je izkazalo, da voznica nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Idrijski policisti so ji vozilo zasegli, zoper voznico pa bodo podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

 

Droge za volanom

V ponedeljek, 21. decembra, so policisti nekaj po 8. uri v Idriji zaustavili 27-letnega voznika neregistriranega osebnega avtomobila. V nadaljevanju postopka so vozniku odredili hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi.

Rezultat hitrega testa je bil pozitiven na prepovedane droge (opiati, amfetamini), zato so vozniku odredili strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, ki pa ga je voznik odločno odklonil. Idrijski policisti so vozniku prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu odvzeli vozniško dovoljenje. Prijavili ga bodo tudi na pristojno okrajno sodišče.

Policisti ob tem opozarjajo, da je vožnja pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi eden najpomembnejših dejavnikov tveganja za nastanek prometne nesreče. Psihoaktivne substance (prepovedane droge, psihoaktivna zdravila itd.) zmanjšujejo človekove sposobnosti zaznavanja in predelave informacij, sposobnosti učinkovitega mišljenja in ustrezne motorične reakcije. Tako neposredno vplivajo na zmanjšanje prometne varnosti in povečajo možnost povzročitve prometne nesreče. Uživalci prepovedanih drog pogosto v prometu ne reagirajo dovolj hitro oziroma pravočasno, imajo moteno koncentracijo, so nepozorni pri prehitevanju, ... saj je motena njihova ocena časa in razdalje, imajo omejeno gibljivost oči, prepozno zavirajo. Policisti ob tem ugotavljajo tudi to, da so vozniki pod vplivom drog pogosto preveč pogumni in slabo ocenjujejo razmere v prometu.

Po nesreči pobegnil

V ponedeljek, 14. decembra, se je na cesti iz Marofa proti Žirem ob 9. uri in 42 minut zgodila prometna nesreča s pobegom. Na upravi policije v Novi Gorici so potrdili, da je voznica avtomobila znamke Ford peljala iz Mokraške vasi proti Ledinam. V nasprotni smeri je v ostrem ovinku po njeni strani pripeljal voznik drugega avtomobila znamke Peugeot Partner, neznanih registrskih številk, pri srečevanju obeh vozil pa je prišlo do oplaženja z vzvratnimi ogledali. Pri trku z ogledali je z avtomobila znamke Peugeot odpadla plastika levega stranskega ogledala. Ko bodo policisti našli pobeglega voznika, ga bodo prijavili na pristojno sodišče.

Poškodovali avtobus v Orehku

Policisti Policijske postaje Idrija so si v ponedeljek, 14. decembra, ogledali poškodbe na avtobusu, ki je last družbe Nomago. Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da je še neznani malopridnež namerno poškodoval prednjo masko vozila v času, ko je bil avtobus parkiran na makadamskem parkirišču v Orehku. Policisti malopridneža že iščejo.

Poskus uboja v Idriji

V petek, 11. decembra, so idrijski policisti obravnavali poskus uboja. Po doslej znanih podatkih je 26-letni storilec napadel mamo in njenega partnerja. Policisti so storilcu odvzeli prostost, preiskovalna sodnica pa ga je poslala v pripor v Solkan.

Drama naj bi se po podatkih policije začela dogajati v petek okoli 17. ure. Po poročanju nekaterih medijev je sin razgrajal in razbijal po stanovanju. Fizično je napadel 48-letno mamo in odšel za maminim partnerjem v klet. Tam ga je napadel s sekiro, a ga je k sreči udaril le z lesenim delom in mu s tem povzročil poškodbo na temenu glave. Oba poškodovana Idrijčana so reševalci oskrbeli na urgenci v Idriji in ju prepeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center. Po obvestilu o prepiru in napadu so si idrijski policisti ogledali kraj dogodka in zabeležili vse okoliščine. Napadenega 48-letnega moškega so našli v enem od zaselkov pri Idriji, 26-letnega napadalca pa na eni od mestnih ulic v Idriji. Vzeli so mu prostost in ga odpeljali na zaslišanje k preiskovalni sodnici v Novo Gorico. Ta ga je po zaslišanju poslala v solkanski zapor.

»Zaradi interesa kriminalistične preiskave drugih podrobnosti v tem trenutku javnosti ne moremo posredovati. Širši javnosti bomo lahko druge podrobnosti posredovali po zaključku preiskave,« so zapisali v sporočilu za javnost na novogoriški upravi policije.

Fant obračunal z dekletom

Policiste so v sredo, 9. decembra popoldne, obvestili o kršitvi javnega reda in miru v zasebnih prostorih na območju občine Idrija. Na kraju dogodka so policisti ugotovili, da sta se fant in dekle najprej verbalno sprla in nato je fant z dekletom še fizično obračunal. Dekle je v obračunu dobilo telesne poškodbe. Policisti Policijske postaje Idrija bodo osumljenca prijavili k sodniku za prekrške. Čaka ga kazen.

Mamila v Idriji

Policisti Policijske postaje Idrija so v soboto, 5. decembra, ob 18. uri in 50 minut 28-letnemu moškemu na območju Idrije zasegli PVC vrečko z rjavo-zelenimi rastlinskimi delci, za katere so policisti posumili, da gre za prepovedano drogo konopljo. Rastlinske delce so idrijski policisti poslali v nadaljnjo analizo in če bo slednja potrdila, da gre v navedenem primeru za prepovedano drogo, bodo zoper moškega uvedli hitri postopek z odločbo zaradi kršitve določb Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Nesreča v Grilčevi

V sredo, 2. decembra, se je ob 9. uri in 37 minut zgodila prometna nezgoda v Grilčevi ulici v Idriji. Policisti Policijske postaje Idrija so potrdili, da je voznik osebnega avtomobila znamke Peugeot vozil po zasneženem klancu v Grilčevi ulici in zaradi neprilagojene hitrosti, glede na stanje vozišča, z vozilom trčil v kovinsko zaščitno ograjo ob stanovanjski hiši. Vozilo je nato odbilo še vzvratno, pri čemer je potem trčilo še v lesen nadstrešek stanovanjskega objekta. Idrijski policisti so povzročitelju prometne nezgode napisali položnico za plačilo kazni.

 

Trk v križišču

V sredo, 2. decembra, sta ob 11. uri in 23 minut v Žireh v križišču Partizanske ceste in ceste Pod griči trčila kombinirano in osebno vozilo. V nesreči so se poškodovale tri osebe. Dve so svojci prepeljali v ZD Žiri, kjer so ju oskrbeli, eno pa so reševalci NMP Škofja Loka prepeljali v UKC Ljubljana.

 

Ogenj v dimniku

V sredo, 2. decembra, dopoldne so iz Zadloga klicali na pomoč gasilce, saj so se v dimniku ene od stanovanjskih hiš vnele saje. Požar so pogasili gasilci PGD Črni Vrh.

Sredi noči gasili zabojnik

V noči na sredo, 2. decembra, je nekaj pred prvo uro v Gregorčičevi ulici v Idriji zagorel zabojnik za komunalne odpadke. Požar sta pogasila gasilca PGD Idrija. Kako se je sredi noči zabojnik za odpadke sam vžgal, še ni znano.

Našli pogrešanega bolnika

V nedeljo, 29. novembra, so nekaj po 20. uri v Idriji aktivirali gasilce PGD Idrija, ki so policiji pomagali pri iskanju pogrešane osebe. Osebo so našli in jo pospremili do bolnišnice.

Pobegnil po trku

Policisti so v soboto, 28. novembra, nekaj pred 13. uro dobili obvestilo o prometni nesreči v Gorenjih Novakih, kjer je neznani voznik osebnega vozila tekom noči trčil v parkiran osebni avtomobil znamke Citroen C5, ki je bil parkiran na makadamski cesti v bližini enega od vikendov, in zbežal s kraja nesreče. Pri trku je na parkiranem vozilu nastala materialna škoda. Idrijski policisti pobeglega povzročitelja prometne nesreče že iščejo.

Vandali na pohodu

Idrijski policisti so v nedeljo, 22. novembra, obravnavali poškodovanje osebnega avtomobila znamke Škoda v Idriji. Ugotovili so, da je še neznani junak črne kronike med vikendom na vozilo, ki je bilo parkirano na parkirišču pred enim od stanovanjskih blokov, vrgel kovinski smetnjak in s tem povzročil materialno škodo vrat prtljažnega prostora, strehe vozila in zadnjih desnih vrat vozila. Po prvih ocenah je pri tem vandalskem dejanju nastalo za vsaj tisoč evrov škode. Policisti nepridiprava še iščejo.

 

Gorelo osebno vozilo

V nedeljo, 22. novembra, so nekaj pred 6. uro zjutraj posredovali gasilci PGD Idrija v Ulici Otona Župančiča v Idriji, kjer je gorelo osebno vozilo. Prisotnim je uspelo požar pogasiti še pred prihodom gasilcev PGD Idrija, ki so vozilo pregledali.

 

Padel z lestve

V soboto, 21. novembra, se je nekaj po 15. uri v Idriji zgodila delovna nesreča, ko je domačin pri sestopanju z lestve padel približno 2,5 metra globoko. 40-letni moški si je pri padcu poškodoval hrbtenico. Reševalci so mu nudili prvo pomoči na kraju nesreče in ga kasneje z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Policisti Policijske postaje Idrija so tujo krivdo izključili.

 

Ogenj pod pečjo

V soboto, 21. novembra, je nekaj pred 8. uro v naselju Koprivnik v občini Žiri zagorelo pod krušno pečjo. Gasilci PGD Sovodenj in Dobračeva so požar pogasili, iznosili ožgane predmete in prezračili prostore. Pri začetnem gašenju požara se je lastnik stanovanja opekel in nadihal dima.

 

Gasilci reševali stanovalce

V soboto, 21. novembra, se je spet pokvarilo dvigalo v enem od stanovanjskih blokov na Beblerjevi ulici. Gasilci PGD Idrija so nekaj pred 11. uro iz pokvarjenega dvigala rešili nepoškodovanega stanovalca in svetovali upravniku bloka, naj naroči servis naprave.

Z enako nalogo so se gasilci soočili tudi v noči na ponedeljek, 23. novembra, ko so jih klicali na pomoč iz doma upokojencev v Idriji. Tudi tam so iz pokvarjenega dvigala rešili ujeto osebo.

 

Brezno sredi drvarnice

V soboto, 21. novembra, so nekaj po 21. uri na pomoč klicali gasilce v Rovtah, kjer se je sredi lesene drvarnice, ki se drži stanovanjske hiše, odprlo brezno. Kraj so si ogledali člani Civilne zaščite Občine Logatec, ki bodo poskrbeli za nadaljnje ukrepe.

Sredi noči zagorelo na krušni peči

V petek, 13. novembra, je zagorelo v stanovanjski hiši na Šentviški planoti. Nekaj pred 23. uro in 40 minut je ena od domačink v vasi zaznala močan vonj po dimu. Izkazalo se je, da se iz ene od stanovanjskih hiš vali gost dim. Takoj po prijavi je bilo na kraj poleg tolminskih policistov napotenih tudi 17 gasilcev iz PGD Ponikve-Planota in PGD Tolmin, ki so požar v pritličnem delu objekta najprej omejili in nato dokončno pogasili. Še pred njihovim prihodom so iz gorečega in močno zadimljenega objekta domačini rešili poškodovanega občana. Predvidoma huje poškodovanemu 67-letniku, ki je bil hudo opečen po glavi in vratu, so na kraju prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP ZD Tolmin nudili gasilci. Reševalci so ga na kraju oskrbeli in ga odpeljali v šempetrsko bolnišnico, nato pa je bil premeščen na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Pijani voznik na bencinskem servisu

V sredo, 4. novembra dopoldne, so policisti Policijske postaje Idrija obravnavali nenavadno prometno nesrečo na bencinskem servisu v Črnem Vrhu nad Idrijo. Po doslej zbranih podatkih je 72-letni voznik osebnega avtomobila, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti, pri speljevanju s prednjim desnim delom vozila zadel v prednji desni del drugega osebnega avtomobila, v katerem v času trka ni bilo voznice. Povzročitelj nesreče je po trku tako nesrečno kolovratil po območju bencinskega servisa, da je padel in si pri tem poškodoval glavo. Očividci so na pomoč poklicali reševalce idrijske enote nujne medicinske pomoči, ki so poškodovanega voznika oskrbeli in prepeljali na urgenco v šempetrsko bolnišnico. Zoper voznika je bil odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi. Če bodo rezultati pregleda potrdili domnevo o hudi opitosti, potem voznika čakata pogovor s sodnikom in denarna kazen.

Ogenj v Trebuši

V nedeljo, 15. novembra, so nekaj po 7. uri zjutraj na pomoč klicali gasilce iz Dolenje Trebuše, kjer je zagorelo ostrešje stanovanjskega objekta. Požar so pogasili gasilci PGD Dolenja Trebuša in PGD Tolmin. O vzroku požara pristojni še ne poročajo.

Ogenj v dimniku

V četrtek, 12. novembra, so nekaj po 19. uri klicali na pomoč gasilce iz Črnega Vrha, kjer so zagorele saje v dimniku ene od stanovanjskih hiš. Gasilci iz PGD Črni Vrh so požarišče le pregledali z termo kamero, ker se je požar pred njihovim prihodom že sam pogasil.

Pijan voznik Mercedesa trčil v jelena

V noči iz torka na sredo, 11. novembra, se je na Keltiki v bližini Želina zgodila prometna nesreča, ko je osebno vozilo trčilo v jelena. Na upravi policije v Novi Gorici so potrdili, da so si policisti takoj ob začetku delovnega dne ogledali kraj prometne nesreče in zabeležili vsa dejstva. Pri zaselku Želin je voznik osebnega avtomobila znamke Mercedes trčil v jelena, ki je stal sredi cestišča. Po trku se je jelen zavlekel proti strugi reke Idrijce, nato pa se je za njim izgubila vsakršna sled. Idrijski policisti so primer trka avtomobila z jelenom zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico. Poleg policistov so na kraju posredovali tudi gasilci PGD Idrija, ki so zavarovali mesto nesreče in odmaknili vozilo s cestišča. Policisti pa so ob ogledu kraja nesreče vozniku Mercedesa odredili še preizkus z alkotestom. Ta je pokazal, da je imel voznik 0.30 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so ga na mestu nesreče kaznovali z denarno globo.

Iskali dementno gospo

V ponedeljek, 9. novembra, se je ob 18. uri na Medvedjem Brdu pričela iskalna akcija za starejšo dementno oskrbovanko Doma Medved, ki je okoli 17. ure zapustila dom. V iskalni akciji so sodelovali policisti, gasilci PGD Medvedje Brdo, vodniki reševalnih psov pri Kinološki zvezi Slovenije in Zvezi vodnikov reševalnih psov Ljubljana. Ob 21. uri in 48 minut so izgubljeno gospo našli in jo predali reševalcem ekipe nujne medicinske pomoči Logatec.

Nesreča v Hotedršici
V soboto, 7. novembra, se je ob 18. uri in 14 minut na regionalni cesti Logatec – Hotedršica zgodila prometna nesreča, ko je voznik z osebnim vozilom zapeljal s ceste v jarek in se prevrnil na streho. V nesreči sta se poškodovali dve osebi. Očividci so štirim osebam, ki so bile v vozilu, pomagali iz razbitin, gasilci iz PGD Dolnji Logatec pa so zavarovali kraj dogodka in pomagali poškodovancem do prihoda reševalcev NMP Logatec.

Hidravlično olje na cesti

V sredo, 4. novembra, je v vasi Poče ob 17. uri in 30 minut prišlo do tehnične napake na delovnem stroju, iz katerega je na cestišče izteklo hidravlično olje. Posredovala sta gasilca iz PGD Gorje-Poče-Trebenče. Onesnaženo površino sta posula z absorbenti in počistila cestišče. Do onesnaženja narave ni prišlo.

Droge in alkohol za volanom

V nedeljo, 1. novembra, so policisti ob 12. uri in 45 minut v Idriji zaustavili 41-letnega voznika osebnega avtomobila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat tega je pokazal, da je imel voznik v litru izdihanega zraka 0.27 miligrama alkohola. V nadaljevanju postopka so policisti opravil tudi hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog. Tudi rezultat tega testa je bil pozitiven, zato so policisti vozniku odredili strokovni pregled v zdravstvenem domu, ki pa ga je voznik odločno odklonil. Idrijski policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu odvzeli vozniško dovoljenje. Voznika pa čaka še srečanje s sodnikom, saj bodo policisti zoper njega napisali obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

 

Vlomilci v Čekovniku

Policisti Policijske postaje Idrija so si v nedeljo, 1. novembra dopoldne, ogledali vikend v Čekovniku. Ugotovili so, da je še neznani storilec v zadnjem mesecu z večjim kamnom razbil okno vikenda in vstopil v pritličje objekta. Tam je nepridiprav našel in odvzel posteljnino v vrednosti približno sto evrov. Drugih predmetov storilec iz objekta ni odnesel. O kaznivem dejanju so policisti že obvestili preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Nesreča na Colu

V sredo, 28. oktobra, se je ob 15. uri in 39 minut zgodila prometna nesreča na Colu. Tam sta v križišču cest za Predmejo trčila tovorno in osebno vozilo. Policisti so potrdili, da je 51-letni voznik osebnega vozila peljal po regionalni cesti iz Ajdovščine proti Colu. V križišču je zavijal levo proti Predmeji, pri tem pa izsilil prednost vozniku tovornega vozila, s katerim se je iz Črnega Vrha proti Ajdovščini pravilno pripeljal 36-letni voznik. Med vozili je prišlo do trčenja, voznik tovornega vozila je s prednjim delom vozila trčil v desni bočni del osebnega avtomobila. V nesreči nihče ni bil poškodovan. Na kraju so pomoč policistom nudili gasilci GRC Ajdovščina. Policisti so 51-letnemu povzročitelju prometne nesreče napisali položnico za plačilo kazni.

Spet skala v Zali

V noči na nedeljo, 25. oktobra, je ob 4. uri in 41 minut v Zali tovorno vozilo zapeljalo čez skalo in poškodovalo rezervoar za gorivo, zato je po vozišču izteklo okoli 100 litrov goriva. Posredovali so gasilci PGD Idrija in delavci cestnega podjetja, ki so po izteklem gorivu posuli vpojna sredstva in pomagali vozniku.

 

Motoristka padla

V nedeljo, 25. oktobra, se je ob 16. uri in 45 minut zgodila prometna nesreča na regionalni cesti Črni vrh – Col, ko je voznica motornega kolesa zdrsnila po cestišču in se poškodovala. Na kraju so jo oskrbeli reševalci ekipe nujne medicinske pomoči iz ZD Idrija in jo odpeljali na zdravljenje. Intervenirali so tudi prostovoljni gasilci PGD Idrija in policisti.

Motorist trčil v avtomobil

V nedeljo, 18. oktobra, sta ob 14. uri in 31 minut na cesti Idrija – Godovič, v zgornjem delu Zale, trčila osebno vozilo in motorno kolo. Posredovali so gasilci PGD Idrija, ki so zavarovali kraj dogodka, nudili zdravniško pomoč poškodovancu do prihoda reševalcev ekipe nujne medicinske pomoči ter cestišče posuli z vpojnimi sredstvi. Policija zbira informacije in vzrok nesreče še proučuje.

Nepridiprav poškodoval avtomobil

Policisti Policijske postaje Idrija so si v soboto, 10. oktobra, ogledali vozilo, ki ga je na parkirišču poškodoval še neznani pridanič. Ugotovili so, da je bil poškodovan osebni avtomobil znamke Toyota na enem od javnih parkirišč v Idriji. Lastnik vozila je ugotovil, da mu je nepridiprav poškodoval levi prednji odbijač vozila. Policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Motorist padel na Bukovem

V soboto, 10. oktobra dopoldne, se je na cesti Reka – Bukovo pripetila prometna nesreča. Policisti so potrdili, da je 61-letni avstrijski voznik motornega kolesa znamke BMW S1000 po lokalni cesti iz križišča glavne ceste proti naselju Bukovo v levem ostrem preglednem ovinku s prednjim kolesom zapeljal čez rob vozišča, izgubil kontrolo nad vozilom, z desno nogo oplazil betonski podporni zid in se prevrnil na levi bok ter drsel po vozišču in se po nekaj metrih ustavil na sredini vozišča. 61-letni državljan Avstrije je bil v prometni nezgodi predvidoma lažje telesno poškodovan, saj si je ob padcu izpahnil levo ramo. Posredovali so reševalci ekipe nujne medicinske pomoči iz ZD Idrija, ki so poškodovanca odpeljali na urgenco idrijskega zdravstvenega doma, kjer so mu nudili ustrezno zdravniško pomoč.

Spet kamen v Zali

V petek, 9. oktobra, se je ob 17. uri in 14 minut na glavni cesti Godovič – Idrija zgodila prometna nesreča, v kateri je bil udeležen 22-letni voznik osebnega avtomobila. Policisti so na kraju nesreče ugotovili, da je mlajši voznik vozil iz Godoviča proti Idriji in med vožnjo na ravnem delu ceste zaradi neprilagojene hitrosti ni uspel zmanjšati hitrosti, ko je zagledal kamen na cestišču. Z vozilom je zapeljal na skalo, osebno vozilo je nato odneslo levo preko nasprotnega smernega vozišča, kjer je z bočnim levim delom in pnevmatiko zadel v odbojno varnostno ograjo. Zatem je z vozilom peljal po neutrjeni bankini ter nato nazaj na vozišče desno, prečno preko vozišča na prometni pas proti Idriji, kjer je vozilo obstalo ob desnem robu vozišča. V prometni nezgodi voznik ni bil poškodovan, policisti pa ga bodo kljub temu kaznovali.

Tragična nesreča v Prešernovi ulici

V četrtek, 8. oktobra, se je nekaj pred poldnevom v Prešernovi ulici zgodila tragična delovna nesreča. Gasilci in reševalci poškodovanemu domačinu niso mogli več pomagati. Kot poročajo Primorske novice, je trenutek neprevidnosti botroval tragični nesreči 65-letnega domačina. Na ozkem delu ob domači hiši je skušal prestopiti z enega na drugi konec prikolice, pri čemer mu je zdrsnilo. Najprej je padel s prikolice, nato pa še v gnojno jamo. Z glavo je tako močno udaril ob tla, da je umrl na kraju nesreče. Reševalci in gasilci so prihiteli na pomoč, se borili za njegovo življenje, vendar je naposled zdravnik iz reševalne ekipe lahko le še razglasil njegovo smrt.

Po podatkih novogoriške policijske uprave je 65-letni domačin skupaj z dvema pomagačema za gospodarskim poslopjem ob hiši zlagal drva na prikolico. S frezo je nato prikolico popeljal za poslopje, nato pa naj bi ustavil in skušal priti peš z enega na drugi konec prikolice. Na ozkem prehodu za prikolico naj bi hodil tako, da se je držal za stranico prikolice, pri tem pa naj bi mu zdrsnilo, tako da je omahnil vznak. Najprej naj bi padel 1,2 metra v globino, nato pa ponovno izgubil ravnotežje in padel še dodatnih 1,5 metra v globino. Ob drugem padcu je pristal na trdih betonskih tleh gnojne jame in z glavo silovito udaril ob tla.

Po padcu je obležal brez zavesti, bližnji naj bi mu pomagali in takoj poklicali pomoč. Na kraj so najprej prišli idrijski reševalci, ki so ga oživljali, kmalu so se jim pridružili tudi idrijski prostovoljni gasilci, vendar je bil trud vseh zaman. Dežurni zdravnik je čez nekaj časa potrdil, da je moški žal umrl. Po prvih informacijah so bile usodne hude poškodbe glave.

Policisti so tujo krivdo izključili in bodo o dogodku na tožilstvo poslali poročilo. Zdravnik je odredil sanitarno obdukcijo, ki bo pokazala natančen vzrok smrti.

Stiskalnica stisnila delavca

V torek, 6. oktobra, se je ob 9. uri in 44 minut v podjetju v Spodnji Kanomlji pri delu poškodoval eden od delavcev. Policisti so potrdili, da je voznik viličarja na viličar naložil stiskalnico. Med dvigovanjem stiskalnice je le-ta začela drseti in se je nagnila. To je opazil eden od delavcev, ki se je v tem času nahajal v neposredni bližini. Skušal je zadržati stiskalnico pred zdrsom, vendar je zaradi teže le-ta kljub temu padla na tla in delavca poškodovala. Predvidoma huje poškodovanega delavca so oskrbeli na urgentnem oddelku idrijskega zdravstvenega doma. Kraj delovne nesreče so si ogledali tudi idrijski policisti, ki so o dogodku že poročali pristojnim pravosodnim organom, obvestili pa so tudi preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Državnega tožilca v Novi Gorici ter tudi pristojno delovno inšpekcijsko službo. Policisti nadaljujejo s preiskavo vseh okoliščin delovne nezgode, saj je šlo za hujšo delovno nesrečo.

Voda zalila skladišče
V petek, 2. oktobra, so nekaj po 19. uri klicali na pomoč gasilce iz ene od trgovin na Vojkovi ulici v Idriji. Posredovali so gasilci PGD Idrija, ki so iz skladišča trgovine prečrpali 20 kubičnih metrov vode. Vzrok za poplavo v skladišču je bila počena vodovodna cev pred trgovskim poslopjem.

Nesreča v Zali

V sredo, 30. septembra, se je nekaj po 16. uri v Zali med Idrijo in Godovičem zgodila prometna nesreča, v kateri je motorist padel z motorja in se resno poškodoval. Posredovali so reševalci iz urgentnega centra Zdravstvenega doma Idrija, gasilci PGD Idrija in policisti. Poškodovanega motorista so reševalci odpeljali na zdravljenje v UKC Ljubljana.

Keltika je preozka

Policisti Policijske postaje Idrija so v torek, 29. septembra, nekaj minut po 5. uri zjutraj obravnavali prometno nesrečo na glavni cesti med Spodnjo Idrijo in Stražo, na območju vasi Plužnje, v kateri sta bili udeleženi dve vozili. Ugotovili so, da sta 40-letni in 26-letni voznik dveh kombijev pri srečevanju na ozki Keltiki trčila z vzvratnimi ogledali na levem boku vozila. Policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

 

Ogenj v Hribernikovi ulici

V torek, 29. septembra, so nekaj po 20. uri na pomoč klicali gasilce iz Hribernikove ulice v Idriji, kjer so se v dimniku ene od stanovanjskih hiš vnele saje. Požar so pogasili gasilci PGD Idrija.

foto: PGD Idrija

V Godoviču avtomobil na streho
V ponedeljek, 28. septembra, se je nekaj po 14. uri na spolzki cesti med Godovičem in Hotedršico pripetila prometna nesreča. Ob 14. uri in 40 minut so na pomoč klicali gasilce PGD iz Idrije, ki so na streho prevrnjeno vozilo postavili nazaj na kolesa. 46-letna voznica se v nesreči ni poškodovala. Gasilci so zavarovali kraj nesreče in usmerjali promet med intervencijo. Policija vzroke za nesrečo še preiskuje.

foto: PGD Idrija

Veter zlomil drevo

V ponedeljek, 28. septembra, so že ob 5. uri in 47 minut posredovali gasilci PGD Gorje-Poče-Trebenče. S ceste Cerkno–Poče so odstranili podrto drevo, ki je onemogočalo vožnjo večjim vozilom.

 

Droge za volanom

Idrijski policisti so v nedeljo, 27. septembra pozno zvečer, med kontrolo cestnega prometa v Idriji zaustavili 37-letnega voznika osebnega avtomobila in mu odredili hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Rezultat je bil pozitiven na amfetamine, zato so mu odredili strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, ki pa ga je voznik odločno odklonil. Med postopkom so policisti še ugotovili, da osebno vozilo ni bilo registrirano. Vozniku so prepovedali nadaljnjo vožnjo, prijavili pa ga bodo še na pogovor k okrajni sodnici.

 

Voznik motornega kolesa na Cerkljanskem vozil pod vplivom alkohola

Policisti Policijske postaje Idrija so v soboto, 26. septembra popoldne, v Cerknem zaustavili 63-letnega voznika kolesa z motorjem in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat tega je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola, saj je imel 0,67 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku so prepovedali nadaljnjo vožnjo, zoper njega bodo napisali še obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Trčil v hišo

V sredo, 23. septembra, se je ob 17. uri in 46 minut zgodila prometna nesreča v Predgrižah pred Črnim Vrhom. Policisti so ob ogledu kraja nezgode ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal z vozišča na travnik in nato z vozilom trčil v stanovanjsko hišo. V prometni nesreči se voznik ni poškodoval, na vozilu pa je nastala materialna škoda.

Kolesarja odpeljali na urgenco

V torek, 22. septembra, se je ob 15. uri in 30 minut zgodila prometna nesreča na cesti Godovič–Medvedje Brdo. Kot so potrdili na upravi policije, je padel kolesar in se pri tem poškodoval. Gasilci PGD Idrija so zavarovali kraj dogodka in pomagali poškodovanemu kolesarju do prihoda ekipe nujne medicinske pomoči iz Idrije. Člani te so ga prepeljali na urgenco.

Gasilci zaprli vodo

V ponedeljek, 21. septembra, so idrijski gasilci nekaj pred 16. uro posredovali na Prejnuti, kjer so s tehničnim posegom vstopili v stanovanje in zaprli ventil za vodo.

 

Helikopter po bolnika

V četrtek in petek, 17. in 18. septembra, je v Cerknem pristal helikopter z ekipo nujne medicinske pomoči. Člani te so od idrijskih kolegov prvi dan v oskrbo prevzeli hudo bolnega občana, drugi dan pa občana, ki je doživel srčni infarkt. Oba so po najkrajši poti prepeljali do urgence na UKC v Ljubljano.

V Šebreljah streljajo pse

Idrijski policisti so si v ponedeljek, 14. septembra, v Šebreljah ogledali prizorišče streljanja na psa. Po doslej zbranih podatkih je še neznani sovražnik psov zgodaj popoldne na območju Šebrelj obstrelil psa mešanca. Kasneje je pes zaradi poškodb poginil. O dogodku so policisti takoj obvestili pristojne pravosodne organe. Policisti Policijske postaje Idrija bodo v skladu z usmeritvami Okrožnega državnega tožilstva v Novi Gorici nadaljevali s preiskavo primera, saj se streljanje na psa obravnava kot kaznivo dejanje po določilih Kazenskega zakonika.

Nesreča v Beli

V petek, 11. septembra, se je v Idrijski Beli pripetila prometna nesreča. Po podatkih policije je ob 14. uri in 24 minut padel voznik motornega kolesa. Posredovali so gasilci PGD Idrija, reševalci ekipe nujne medicinske pomoči iz Idrije in policija. Po prvih podatkih se je motorist pri padcu le lažje poškodoval.

Čez noč ukradli kar 48 stolov
V noči na sredo, 9. septembra, so nepridipravi okradli gostinski lokal ob blagovnici Tuš v Idriji. Kot so potrdili na upravi Policije v Novi Gorici, so si idrijski policisti ogledali kraj tatvine in ugotovili, da so še neznani storilci v noči iz torka na sredo, 9. septembra, iz odprte terase gostinskega lokala ob blagovnici Tuš v Idriji ukradli 48 plastičnih stolov, ki so bili še dan pred tem v redni uporabi na terasi gostinskega lokala. Kam so nepridipravi odpeljali ukradene stole, še ni znano. S to tatvino so zmikavti lastniku opreme povzročil materialno škodo v višini najmanj tri tisoč evrov. Idrijski policisti zbirajo obvestila in bodo po zaključku preiskave na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Helikopter po bolnika

V sredo, 2. septembra, je v Idriji pristal helikopter Slovenske vojske s prehospitalno ekipo nujne medicinske pomoči na krovu. Člani te so od idrijskih reševalcev prevzeli v oskrbo hudo bolnega občana in ga po najkrajši poti prepeljali do urgence v Ljubljani.

 

Avtomobil sam po bregu

V sredo, 2. septembra, se je v mestnem predelu Vrh Zelj nekaj po 12. uri pripetila nenavadna prometna nesreča, v kateri je avtomobil zdrsnil 30 metrov pod cestišče. Poškodovan ni bil nihče. Gasilci so uničeno vozilo izvlekli nazaj na vozišče spodnje sosednje ceste.

 

Puščal vodovod

V sredo, 2. septembra, so že navsezgodaj zjutraj klicali na pomoč gasilce z Melin v Spodnji Idriji. V enem od stanovanj v stanovanjskem bloku je v spodnje stanovanje puščala voda. Gasilci PGD Spodnja Idrija so s tehničnim posegom preprečili nadaljnje iztekanje vode.

69-letnik vozil pijan

Idrijski policisti so v ponedeljek, 31. avgusta, nekaj po 14. uri v Idriji ustavili 69-letnega voznika osebnega avtomobila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal, da je voznik vozil pod vplivom alkohola, saj je imel 0.73 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Idrijski policisti so vozniku prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje, čaka pa ga tudi srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Voda zalila hišo

V nedeljo, 30. avgusta, so nekaj po polnoči gasilci hiteli v ulico Nikolaja Pirnata v Idriji, kjer je zaradi obilnega deževja meteorna voda zalivala stanovanjsko hišo. Gasilci PGD Idrija so odmašili rešetke na jašku, da je voda lahko odtekla.

Odstranili podrto drevo

V nedeljo, 30. avgusta, so gasilci PGD Idrija na Rakah odstranili in očistili podrto drevo, ki je ogrožalo mimoidoče.

 

Rešili ponesrečenca

Gasilci PGD Cerkno so v nedeljo, 30. avgusta, ob 5. uri in 39 minut posredovali na Cesti na plužne v Cerknem, kjer so nudili pomoč pri reševanju domačina, ki se je poškodoval ob padcu čez podporni zid.

Ogenj na podstrešju

V soboto, 29. avgusta, so ob 14. uri in 13 minut klicali na pomoč gasilce iz ulice Otona Župančiča, kjer je zagorelo na podstrešju stanovanjske hiše. Gasilci PGD Idrija so požar pogasili in do prihoda idrijskih reševalcev ekipe nujne medicinske pomoči nudili pomoč domačinu, ki se je nadihal dima.

Tragična prometna nesreča na Keltiki
V petek, 28. avgusta, se je malo pred 8. uro v naselju Slap ob Idrijci pripetila huda prometna nesreča, v kateri je ena oseba izgubila življenje. 48-letni domačin je vozil osebni avtomobil znamke Mitshubishi Outlaneder iz Idrije pri Bači proti Dolenji Trebuši. V naselju Slap ob Idrijci je pripeljal po klancu navzgor v desni pregledni ovinek in nato zapeljal levo preko prekinjene ločilne črte, na levo smerno vozišče. V tem trenutku je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal voznik tovornega vozila. Med vozili je prišlo do čelnega trčenja, tako da je voznik osebnega avtomobila s prednjim levim delom vozila trčil v prednji levi del tovornega vozila. Trčenje je bilo tako silovito, da je osebni avtomobil odbilo nazaj v nasprotni smeri vožnje ter ga prevrnilo na streho. Voznik je ostal ukleščen v vozilu. Pri trčenju je utrpel tako hude poškodbe, da je na kraju nesreče umrl.

Ogenj v Idrijski Beli

V sredo, 27. avgusta, so nekaj po 13. uri na pomoč klicali gasilce iz Idrijske Bele, kjer so na strmem in težko dostopnem območju zagoreli podrast in listje. Požar na površini okoli 250 kvadratnih metrov so pogasili gasilci PGD Idrija. Zakaj je sredi dneva zagorelo v gozdu, preiskuje policija.

Voznico rešili izpod traktorja
V petek, 21. avgusta, se je nekaj po 18. uri na Spodnjem Vrsniku zgodila traktorska nesreča, v kateri se je poškodovala občanka. Posredovali so gasilci PGD Idrija in Vrsnik, ekipa nujne medicinske pomoči iz Idrije ter ekipa helikopterske nujne medicinske pomoči s helikopterjem Slovenske vojske. Ukleščeno voznico traktorja so gasilci rešili izpod traktorja in jo predali reševalcem, ti pa ekipi HNMP, ki jo je z vojaškim helikopterjem takoj prepeljala na urgenco UKC v Ljubljano. 

foto: PGD Tolmin

Plaz na Mrzlem vrhu

V petek, 14. avgusta, se je nekaj po 19. uri na lokalno cesto Mrzli vrh – Korita sprožil zemeljski plaz. Posredovali so gasilci PGD Ledine, ki so plazišče prekrili s ponjavo in poskrbeli za usmerjanje prometa. Nekaj minut kasneje pa je neurje povzročilo težave še v Žireh, kjer je meteorna voda zalila dva objekta. Gasilci PGD Dobračeva so izčrpali vodo iz objektov.

Drevo na cesto

V petek, 14. avgusta, so nekaj po 19. uri na pomoč klicali gasilce iz Dolenje Trebuše. Tam je močan sunek vetra podrl veliko drevo in to je padlo čez cestišče. Gasilci iz PGD Dolenja Trebuša so na kraju dogodka drevo razžagali in omogočili odvijanje prometa. Gasilci PGD Podbrdo pa so že ob 17. uri in 42 minut posredovali v Podbrdu, kjer so čistili zamašene kanalizacijske odtoke meteorne vode.

Avtomobil 30 metrov pod cesto

V četrtek, 13. avgusta, se je ob 6. uri in 28 minut zgodila prometna nesreči na francoski cesti, približno dva kilometra od ceste med Godovičem in Črnim Vrhom, v kateri je bil udeležen voznik osebnega avtomobila. Policisti so ugotovili, da je 31-letni voznik vozil po javni gozdni makadamski cesti iz Godoviča proti »Ključem«. Zaradi neprimerne hitrosti je v levem nepreglednem ovinku zapeljal desno izven vozišča in se z vozilom kotalil približno 30 metrov po pobočju. Voznik v prometni nesreči ni bil poškodovan.

 

Nesreča v križišču

V četrtek, 13. avgusta popoldne, se je zgodila prometna nesreča v križišču v Idriji. Policisti PP Idrija so potrdili, da je 38-letna voznica osebnega avtomobila vozila skozi križišče iz Spodnje Idrije in se ustavila v križišču za zavijanje v Gregorčičevo ulico, pri tem pa je njeno vozilo z zadnje strani rahlo zadel 65-letni voznik kombija, državljan Hrvaške. V prometni nezgodi je nastala le manjša poškodba, odrgnina odbijača.

Gasilci preprečili onesnaženje

V torek, 11. avgusta, so ob 16. uri in 10 minut klicali na pomoč gasilce iz ulice Otona Župančiča v Idriji, kjer je iz parkiranega tovornega vozila zaradi tehnične napake iztekalo pogonsko gorivo. Gasilci PGD Idrija so s tehničnim posegom preprečili nadaljnje iztekanje goriva ter posuli in počistili razlito nevarno snov na parkirnem prostoru.

Požarni alarm v Hidrii

Minula noč na torek, 11. avgusta, je bila za nekaj ur krajša za gasilce iz PGD Spodnja Idrija. Sredi noči se je ob 2. uri sprožil avtomatski požarni alarm v industrijskih prostorih podjetja Hidria v Spodnji Idriji. Gasilci so takoj aktivirali ekipo za posredovanje in ta je ob prihodu pred tovarno ugotovila, da zunanjih znakov domnevnega požara ni. S termo kamero so pregledali tudi notranje prostore podjetja in ko so se prepričali, da požara ni, so se vrnili v gasilski dom. V prihodnjih dneh bodo skupaj s pristojnimi poskušali odkriti vzrok za sprožitev požarnega alarma.

Ujeli pijanega voznika

V noči na torek, 4. avgusta, so policisti v Idriji zaustavili 25-letnega voznika osebnega avtomobila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa z alkotestom je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola, saj je imel 0,78 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku so takoj prepovedali vožnjo in mu odvzeli vozniško dovoljenje. V prihodnjih dneh pa ga čaka še srečanje s sodnikom, saj bodo policisti zoper njega podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Z nožem nad avtomobil

Policisti Policijske postaje Idrija so v ponedeljek, 3. avgusta, obravnavali poškodovanje osebnega avtomobila VW Passat v Idriji. Ugotovili so, da je neznani storilec minuli teden z ostrim predmetom poškodoval vozilo. S tem dejanjem je nepridiprav lastniku vozila, po nestrokovni oceni, povzročil materialno škodo v višini približno 600 evrov.

Tatovi v gostilno po gotovino

Idrijski policisti so v ponedeljek, 3. avgusta dopoldne, obravnavali tatvino iz

enega od gostinskih lokalov v Idriji. Ugotovili so, da je še neznani storilec iz lokala ukradel denarnico z gotovino, led luči, adapter z USB priključki in žgano pijačo. Policisti nepridiprava že iščejo.

Nesreča v Kanomlji

V ponedeljek, 3. avgusta, se je ob 5. uri in 41 minut v Spodnji Kanomlji zgodila prometna nesreča. Po podatkih policije je osebni avtomobil zdrsnil s cestišča in obstal na obcestnem zidu. V nesreči se k sreči ni nihče poškodoval. Gasilci PGD Idrija so vozilo izvlekli nazaj na vozišče ter nudili pomoč vlečni službi.

Nesreča v Hotedršici 
V nedeljo, 2. avgusta, se je nekaj po 17. uri na regionalni cesti Godovič - Hotedršica, zgodila prometna nesreča.

Kot so potrdili na upravi policije, je osebno vozilo zapeljalo s cestišča ter pristalo na boku. Eden od potnikov v vozilu se je v nesreči lažje poškodoval. Posredovali so gasilci PGD Dolnji Logatec, ki so ponesrečencu nudili pomoč do prihoda reševalcev nujne medicinske pomoči iz Idrije. Kraj nesreče so si ogledali tudi policisti. Poškodovanega potnika so reševalci odpeljali na urgenco v Ljubljano.

foto: PGD Ledine

Požar v Govejku uničil kozolec 
V ponedeljek, 27. julija, so nekaj pred 13. uro na pomoč klicali gasilce iz zaselka Govejk, kjer je zagorel kozolec s senom. Posredovali so gasilci iz prostovoljnih gasilskih društev Idrija, Ledine in Vrsnik. V objektu so bili tudi traktor, balirka in druga kmetijska mehanizacija. Vsa ta oprema je skupaj s kozolcem zgorela. Gasilcem je k sreči uspelo požar omejiti, da se ni razširil še na ostale objekte v bližini. Vzroke za nastanek požara preiskuje policija.

Z BMW-jem v potok

V nedeljo, 19. julija, je malo po 1. uri zjutraj 22-letni voznik osebnega vozila znamke BMW v Podlanišču zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal v potok. V vozilu sta bila poleg voznika tudi dva sopotnika, stara 20 in 29 let. Slednji je v nesreči utrpel poškodbe roke in bil zato prepeljan na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Gasilci PGD Idrija in Cerkno so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator na vozilu, nudili prvo pomoč ponesrečencu ter delavcem vlečne službe pri izvleku vozila. Policisti so 22-letnega povzročitelja prometne nesreče kaznovali.

 

Nesreča kolesarja v Beli

V nedeljo, 19. julija, je malo po 18. uri na cesti Podroteja – Idrijska Bela padel kolesar in si pri tem poškodoval glavo. Na kraju so ga oskrbeli reševalci NMP Idrija, nato pa ga je helikopter Slovenske vojske v spremstvu dežurne ekipe HNMP z Brnika prepeljal v ljubljanski klinični center.

 

V nesreči motorist huje poškodovan

V soboto, 18. julija, sta ob 12. uri in 15 minut v Godoviču trčila motorist in voznica osebnega vozila. Policisti so z ogledom kraja in zbiranjem obvestil ugotovili, da je 70-letna voznica z osebnim vozilom zapeljala z dvorišča stanovanjske hiše na glavno cesto. V tistem trenutku je iz smeri Idrije proti Godoviču z večjo hitrostjo pripeljal 48-letni voznik motornega kolesa in s sprednjim delom vozila trčil v levi prednji blatnik avtomobila. Po trčenju je motorist padel po vozišču, motorno kolo pa je drselo še približno 50 metrov od mesta trčenja. V prometni nesreči je bil motorist predvidoma huje telesno poškodovan in je bil po nudeni zdravniški oskrbi na kraju nesreče s strani reševalcev prepeljan na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Gasilci PGD Idrija so zavarovali mesto nesreče, nudili pomoč pri oskrbi poškodovanega motorista in očistili cestišče.

 

Trčila kolesar in avtomobil

V petek, 17. julija, se je ob 17. uri in 18 minut na cesti med Idrijo in Spodnjo Idrijo zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena osebno vozilo in kolesar. 62-letni voznik osebnega vozila je vozil iz Idrije proti Spodnji Idriji, pred njim pa je v isti smeri vozil 70-letni kolesar. V levem nepreglednem ovinku je voznik avtomobila s sprednjim delom vozila trčil v zadnje kolo kolesarja. Kolesarja je po trčenju odbilo izven vozišča, kjer je obležal. Voznik osebnega avtomobila je po nekaj metrih s prednjim desnim delom vozila trčil še v vogal betonskega zidu ob desnem robu vozišča. Policisti so 62-letnemu povzročitelju prometne nesreče odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da je voznik vozil pod vplivom alkohola, saj je test pokazal 1,33 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Gasilci PGD Idrija so zavarovali kraj nesreče, usmerjali promet in nudili pomoč reševalcem NMP Idrija, ki so poškodovanega kolesarja na kraju oskrbeli in ga nato z reševalnim vozilom odpeljali v ZD Idrija in potem naprej na zdravljenje v UKC Ljubljana.

Ogenj ob hiši
V torek, 14. julija, je nekaj pred 18. uro zagorelo v okolici stanovanjske hiše na Straži. Požar so omejili in pogasili gasilci PGD Cerkno ob sodelovanju z lastniki.

foto: PGD Ledine

Helikopter odpeljal ponesrečenega traktorista
V torek, 14. julija, se je ob 8. uri in 39 minut v Lazcu zgodila delovna nesreča, ko je krajan z manjšim traktorjem zgrmel po brežini in se huje poškodoval. Gasilci PGD Cerkno so nudili pomoč idrijskim reševalcem ekipe nujne medicinske pomoči, ki so ponesrečenca na kraju nesreče oskrbeli. Zavarovali so mesto pristanka helikopterja Slovenske vojske z dežurno ekipo HNMP, ki so ponesrečenca odpeljali na zdravljenje v UKC Ljubljana. Manjši traktor so postavili nazaj na kolesa. Kraj nesreče so si ogledali tudi policisti.

Spet pokvarjeno dvigalo
V ponedeljek, 13. julija, so nekaj pred 22. uro na pomoč klicali gasilce iz Beblerjeve ulice v Idriji, kjer se je v enem od stolpičev spet pokvarilo dvigalo. Posredovali so gasilci PGD Idrija, ki so iz pokvarjenega dvigala rešili tri osebe.

Voznika sta se zamenjala

V nedeljo, 12. julija, so ob 20. uri in 33 minut policisti Policijske postaje Idrija med nadzorom cestnega prometa pri Divjem jezeru zaustavljali voznika osebnega avtomobila znamke Škoda, ljubljanskih registrskih številk, ki pa na znak policistov ni ustavil in je z nezmanjšano hitrostjo nadaljeval proti Idriji. Idrijski policisti so takoj zapeljali za voznikom in ga kmalu dohiteli. Pri tem so opazili, da sta se voznik in sopotnik zamenjala. Novi voznik osebnega avtomobila je nato s kraja speljal in po 150 metrih (pred križiščem Idrijska Bela–Idrija–Godovič) ustavil na znak policistov z modro lučjo in kratkim zvočnim signalom. V nadaljevanju postopka so ugotovili, da je osebni avtomobil v času prvega ustavljanja vozil 21-letni voznik, v nadaljevanju pa 24-letni sopotnik. Slednji ni posedoval veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so policisti osebno vozilo zasegli. Prav tako je bil vozniku odrejen preizkus alkoholiziranosti in rezultat tega je pokazal, da je imel 0.19 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Zoper 21-letnega kršitelja cestnoprometnih predpisov bodo podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

 

Vlomil v trgovino

V četrtek, 9. julija, so idrijski policisti obravnavali vlom skozi avtomatska vhodna vrata ene od trgovin v Cerknem. Nepridiprav je nato skušal vlomiti še skozi notranja vrata trgovine, kar pa mu ni uspelo oziroma je dejanje opustil iz neznanega razloga in v notranjost trgovine ni vstopil. Ob dveh poskusih vloma je nepridiprav povzročil za vsaj 220 evrov škode. O primeru je policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe.

 

Nesreča v križišču

V četrtek, 9. julija popoldne, so policisti obravnavali prometno nesrečo prve kategorije z materialno škodo v Idriji. Na kraju dogodka so ugotovili, da je 33-letni voznik avtomobila ob 17. uri in 20 minut vozil iz Triglavske ulice in se z neprednostne ceste vključeval v semaforiziranem križišču, ko pa semaforji niso delovali, na Gregorčičevo ulico v trenutku, ko je po Gregorčevi ulici iz smeri Godoviča proti središču Idrije pravilno pripeljal voznik tovornega vozila s priklopnikom, državljan Madžarske. Voznik osebnega vozila je madžarskemu vozniku izsilil prednost. Slednji se je sicer z vozilom izogibal v levo, vendar je kljub temu zadel osebni avtomobil po celotni desni strani. V nesreči nihče od udeležencev ni bil poškodovan, idrijski policisti pa so 33-letnemu vozniku osebnega avtomobila zaradi povzročitve prometne nesreče izdali plačilni nalog.

Nesreča v križišču
V sredo, 8. julija, se je nekaj pred 16. uro v Idriji pripetila prometna nesreča, v kateri sta bili udeleženi dve vozili. Na upravi policije so potrdili, da je ob 15. uri in 40 minut 24-letni voznik osebnega vozila peljal iz Triglavske ulice preko križišča z Gregorčičevo ulico. Pri tem je izsilil prednost 63-letnemu vozniku drugega osebnega avtomobila, ki je v tistem trenutku pravilno vozil po prednostni, glavni cesti. V prometni nesreči nihče od potnikov v vozilih ni bil poškodovan. Idrijski policisti so 24-letnemu povzročitelju prometne nesreče zaradi prekrška izdali plačilni nalog.

Srna po nesreči zbežala
Policisti Policijske postaje Idrija so v sredo, 8. julija, obravnavali prometno nesrečo v Zali. Ugotovili so, da je voznica osebnega avtomobila na glavni cesti med Idrijo in Godovičem okrog 7. ure zjutraj zadela srno. Po trku je srna s kraja zbežala neznano kam. Idrijski policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.
Policija ob tem opozarja vse voznike, da se tovrstne nesreče pogosto dogajajo v večernih oziroma jutranjih urah, zato velja opozorilo vsem udeležencem v cestnem prometu, da na odsekih, ki so opremljeni z ustrezno prometno signalizacijo oziroma znaki, ki opozarjajo na možen prehod divjadi čez cesto in tam, kjer so opazili divjad ali kjer cesta poteka mimo ali skozi gozdove ter travnate površine, vozijo še posebej previdno in s primerno hitrostjo.

Nesreča na Vojskem
V ponedeljek, 6. julija, se je nekaj po 17. uri na Vojskem zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena tovorno in osebno vozilo. Na upravi policije so potrdili, da je po doslej zbranih podatkih 76-letna voznica osebnega avtomobila peljala iz Idrije proti Vojskemu. Približno pol kilometra pred vasjo ji je v nasprotni smeri pripeljalo tovorno vozilo z naloženo hlodovino. Voznica je med srečevanjem s zapeljala preveč desno na neutrjeno bankino in z vozilom trčila v PTT drog. Do stika med vozili ni prišlo. Voznica v prometni nezgodi ni bila poškodovana. Povzročiteljico prometne nesreče so policisti kaznovali.

Invalid z vozičkom pod cesto
V nedeljo, 5. julija, je nekaj po 17. uri v Gornji Kanomlji invalidna oseba pred stanovanjskim objektom z električnim invalidskim vozičkom zapeljala z vozišča. Posredovali so gasilci PGD Spodnja Idrija, ki so invalidski voziček prinesli na cesto in nato z nosili še invalidno osebo, ki se v nesreči ni poškodovala.

Avtomobil na streho
V nedeljo, 5. julija, je nekaj po 16. uri na cesti iz Davče proti Črnem Kalu osebno vozilo zapeljalo z vozišča in se prevrnilo. Gasilci PGD Škofja Loka in Javorje so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator in vozilo izvlekli s pobočja nazaj na vozišče ter posuli iztekle motorne tekočine.

Gasilci na Idrijci

V petek, 3. julija, so ob 11. uri in 46 minut posredovali idrijski gasilci, saj so ob industrijskih objektih v Vojkovi ulici v Idriji na reki Idrijci opazili oljne madeže. Gasilci PGD Idrija so ugotovili, da je vzrok onesnaženja razlito motorno olje na cestišču, ki so ga spirale močne padavine v jutranjih urah. Na reko so postavili pivnike in lovilna črevesa.

 

Pijani voznik v Beli

Policisti Policijske postaje Idrija so v sredo, 1. julija, ob 21. uri in 25 minut v Idrijski Beli zaustavili 42-letnega voznika osebnega vozila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal, da je voznik vozil pod vplivom alkohola, saj je imel 0.65 miligram alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so vozniku prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu odvzeli vozniško dovoljenje.

Zagoreli sekanci
V ponedeljek, 22. junija, so bili gasilci nekaj po 8. uri obveščeni o požaru v skladišču sekancev v Gorenjih Novakih. Na upravi policije v Novi Gorici so potrdili, da je zagorelo v večjem betonskem zalogovniku za sekance, v katerega lahko shranijo do sto kubičnih metrov sekancev. Okoli 8. ure in 20 minut je predstavnik ene od tamkajšnjih gospodarskih družb opazil dim, ki se je valil izpod večjega železnega pokrova. Na pomoč je poklical gasilce, ki so sekance zalili z vodo, tako da do večjega požara ni prišlo. Po prvih zbranih podatkih je do požara najverjetneje prišlo zaradi samovžiga, nastalo je za približno 300 evrov materialne škode, druga škoda na objektu ni nastala. Glede na dosedanja ugotovljena dejstva so policisti Policijske postaje Idrija tujo krivdo izključili in bodo o primeru s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Odstranili vžigalnik
V četrtek, 18. junija, sta nekaj po 15. uri v Gregorčičevi ulici v Idriji pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Severnoprimorske regije odstranila in na varno do uničenja shranila najden vžigalnik za minometno mino iz obdobja prve svetovne vojne. Vžigalnik je bil kalibra 81 milimetrov in italijanskega izvora.

 

Helikopter odpeljal deklico
V nedeljo, 14. junija, se je nekaj po 14. uri v Idriji ponesrečila 6-letna deklica. Med igro na stopnišču enega od stanovanjskih blokov je padla dva metra globoko na betonska tla in se pri tem resno poškodovala. Na kraju nesreče so ji pomagali člani ekipe nujne medicinske pomoči iz idrijskega zdravstvenega doma, ki so na pomoč poklicali še policijski helikopter. Ta je poškodovano deklico takoj prepeljal na urgenco v Ljubljano. Policisti so tujo krivdo izključili.

Srna zbežala po nesreči v Zali
Policisti Policijske postaje Idrija so v četrtek, 11. junija, okoli 23. ure obravnavali prometno nesrečo na širšem območju Godoviča, kjer je voznik osebnega avtomobila znamke Fiat povozil srno. Policisti so ugotovili, da je 23-letni voznik vozil po glavni cesti iz Godoviča proti Idriji. Med vožnjo je v Zali pred njegovo vozilo skočila srna in vozilo jo je zadelo. Po trku z divjadjo je na vozilu nastala poškodba, srna pa je s kraja nesreče zbežala neznano kam.

Tovornjak oplazil avtomobil
V torek, 9. junija, se je ob 9. uri in 40 minut zgodila prometna nezgoda, v kateri sta bila udeležena tovornjak in osebno vozilo. Policisti so potrdili, da je voznik tovornega vozila peljal z Ledinskega Razpotja proti Idriji. Med vožnjo se je srečeval z nasproti vozečim osebnim avtomobilom. Voznika obeh vozil sta se sprva na kraju zaustavila, zatem pa je zaradi premikanja obeh prišlo do oplaženja med njunimi vozili. 

Gasilci reševali domačina
V soboto, 6. junija, so prostovoljni gasilci kot prvi posredovalci v Dolenjih Ravnah pri Cerknem oskrbeli hudo bolnega domačina do prihoda reševalcev ekipe nujne medicinske pomoči iz Idrije. Ker helikopter zaradi slabega vremena ni mogel pristati, so hudo bolnega domačina z reševalnim vozilom prepeljali do urgence v Ljubljani.

Nesreča v Zali
V petek, 5. junija, se je nekaj po 16. uri v bližini Jeličnega Vrha na cesti med Idrijo in Godovičem zgodila prometna nesreča. Posredovali so gasilci PGD Idrija.

Mamila in alkohol za volanom

Policisti Policijske postaje Idrija so v petek, 5. junija popoldne, v Godoviču zaustavili 39-letnega voznika osebnega avtomobila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat le-tega je pokazal, da je voznik vozil pod vplivom alkohola, saj je imel 0.96 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku so odredili tudi hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog in tudi ta rezultat je bil pozitiven. Vozniku so prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu odvzeli vozniško dovoljenje, zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov pa bodo zoper njega napisali še obdolžilni predlog na okrajno sodišče. Poleg tega so policisti v avtomobilu našli in zasegli tudi del posušene zelene rastline in jo poslali v nadaljnjo analizo, saj obstaja sum, da gre za prepovedano drogo. Če bo analiza potrdila, da res gre za prepovedano drogo, bo voznik kaznovan še na podlagi določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Pretep sredi mesta

V torek, 2. junija, sta se v Idriji v popoldanskih urah fizično spopadla dva moška. V sporu je bil eden od njiju predvidoma lažje poškodovan in zato je zdravniško pomoč poiskal na urgenci v ZD Idrija. Od tam so ga zdravniki napotili na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. V pretepu je bil poškodovan tudi mobilni telefon enega od sprtih. Idrijski policisti primer še preiskujejo in bodo enega od udeležencev spora na podlagi vseh ugotovljenih dejstev kazensko ovadili na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Tatovi odpeljali dve kolesi

Policisti PP Idrija so v Spodnji Idriji obravnavali tatvini dveh gorskih koles znamke GT bele in modre barve, starih približno deset let. Na kraju tatvine je bilo ugotovljeno, da je do tatvine koles prišlo med vikendom, s tem nezakonitim ravnanjem pa je neznani storilec oškodovancem povzročil za 300 evrov materialne škode.

Iztekla voda

V ponedeljek, 1. junija, so nekaj po 17. uri na Slovenski cesti v Spodnji Idriji gasilci PGD Idrija sanirali posledice iztekanja vode.

Gasilci kot prvi posredovalci

V nedeljo, 31. maja, so nekaj po 7. uri zjutraj posredovali prostovoljni gasilci PGD Gorje-Poče-Trebenče. Kot prvi posredovalci so pomagali hudo bolnemu občanu do prihoda reševalne ekipe iz Idrije.

Z avtomobilom pod cesto

V soboto, 30. maja, se je ob 22. uri in 38 minut blizu naselja Labinje zgodila prometna nesreča, v kateri je bil udeleženo samo eno vozilo. Na upravi policije v Novi Gorici so potrdili, da je 65-letni voznik avtomobila pri vzvratni vožnji zapeljal čez rob cestišča v globino. Vozilo se je najprej prevrnilo na bok in nato na streho, voznik pa je ostal ukleščen v vozilu. Poleg policistov Policijske postaje Idrija so na kraju nesreče posredovali tudi gasilci PGD Idrija in Cerkno, ki so zavarovali kraj nezgode, voznika rešili iz vozila ter ga predali reševalcem nujnem medicinske pomoči iz Idrije. Predvidoma lažje poškodovanega voznika so reševalci po nudeni oskrbi kasneje z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Zoper povzročitelja prometne nesreče bodo idrijski policisti na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali ustrezen ukrep.

Foto: Oleg Vidmar

Policisti na Gorah

Idrijski policisti so v soboto, 30. maja, preverjali morebitno vinjenost voznikov osebnih vozil na Gorah nad Idrijo. Ob 21. uri in 50 minut so zaustavili 71-letnega voznika osebnega vozila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Ta je pokazal, da je voznik vozil pod vplivom alkohola, saj je imel 0,61 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu odvzeli vozniško dovoljenje. Dvajset minut kasneje pa so na istem mestu policisti zaustavili še 56-letnega voznika avtomobila in tudi njemu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki pa ga je voznik odločno odklonil. Tudi njemu so prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu odvzeli vozniško dovoljenje. Čaka pa ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Gasilci namesto cestarjev

V soboto, 30. maja, so nekaj po 13. uri gasilci PGD Cerkno posredovali v Ravnah pri Cerknem, kjer so očistili zamašen cestni prepust za meteorne vode.

 

Nesreča na Blegošu

V petek, 29. maja, se je nekaj po 18. uri na gozdni poti iz Leskovice proti Blegošu pri padcu poškodoval motorist. Reševalci NMP Škofja Loka in GRS Škofja Loka so poškodovanega motorista oskrbeli na kraju nesreče. V UKC Ljubljana pa ga je nato s helikopterjem prepeljala posadka helikopterja Slovenske vojske skupaj z dežurno ekipo HNMP na Brniku.

 

Koruza pokopala kmeta

V petek, 29. maja, se je ob 19. uri in 51 minut zgodila nesreča na eni od kmetij. V naselju Stara Oselica se je na lastnika podrla skladovnica polnih vreč koruze. Gasilci PGD Sovodenj, Trebija, Hotavlje, reševalci NMP Škofja Loka in gorski reševalci GRS Škofja Loka so poškodovanega rešili iz razsute koruze in ga na kraju nesreče oskrbeli. V UKC Ljubljana pa ga je nato s helikopterjem prepeljala posadka helikopterja Slovenske vojske skupaj z dežurno ekipo HNMP na Brniku.

Pijan v zdravstveni dom

Idrijski policisti so v torek, 26. maja, ob 20. uri in 32 minut v Idriji zaustavili 68-letnega voznika osebnega avtomobila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat tega je pokazal, da je bil voznik pod vplivom alkohola, vendar se voznik z rezultatom preizkusa alkoholiziranosti ni strinjal, zato so mu odredili strokovni pregled v zdravstveni ustanovi. Vozniku so prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu odvzeli vozniško dovoljenje.

 

Ujeli pijanega voznika

V noči na ponedeljek, 26. maja, so idrijski policisti v Idriji zaustavili 59-letnega voznika osebnega avtomobila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal, da je bil voznik pod vplivom alkohola, saj je imel 0.77 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku so prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje.

 

Voznik brez dovoljenja

V ponedeljek, 25. maja, so nekaj pred 10. uro policisti iz Idrije v Črnem Vrhu nad Idrijo zaustavili 54-letnega voznika osebnega avtomobila in ugotovili, da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Idrijski policisti so mu vozilo na podlagi določil Zakona o pravilih cestnega prometa zasegli, čaka pa ga še srečanje s sodnico.

Pozabil denar
Policisti so v četrtek, 21. maja, obravnavali nenavaden dogodek. Eden od uporabnikov bančnega avtomata jih je obvestil, da je njegov predhodnik v reži bankomata pozabil 150 evrov gotovine. Policisti so sprožili postopke, s katerimi bodo bančni uradniki ugotovili, kdo je bil pozabljivi varčevalec. Pošteni najditelj si zasluži vsaj pohvalo.

Bomba v Zadlogu
V četrtek, 21. maja, so nekaj po 10. uri v Zadlogu domačini naleteli na bombo. Pripadnika Državne enote za varstvo pred NUS Severnoprimorske in Ljubljanske regije sta ročna bombo, teže 0,15 kg italijanskega izvora iz 2. svetovne vojne, uničila na varnem kraju. 

Medsosedski prepir 
V torek, 19. maja, so zgodaj popoldne policisti Policijske postaje Idrija v enem od naselij na območju občine Idrija obravnavali primer suma kaznivega dejanja povzročitve lahke telesne poškodbe. Po prvih zbranih podatkih je starejša gospa v medsosedskem sporu dobila lažje poškodbe. Zdravstveni delavci so ji pomagali in jo prepeljali na urgenco v ZD Idrija, odkoder so jo po nudeni prvi pomoči kasneje prepeljali še na urgenco in zdravljenje v ljubljanski klinični center. 
O medsosedskem sporu, ki mu je botroval tudi pretep, so policisti takoj obvestili preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici. Povzročitelja telesne poškodbe bodo z ovadbo prijavili na pristojno sodišče.

Padel po stopnicah
V nedeljo, 17. maja, je nekaj po 14. uri v Doleh starejši občan padel po stopnicah ter se huje poškodoval. Reševalci NMP Idrija so mu nudili oskrbo, helikopter Slovenske vojske v spremstvu dežurne ekipe helikopterske nujne medicinske pomoči pa ga je prepeljal na urgenco v Klinični center v Ljubljano.

Gasilci čistili odtoke
V petek, 15. maja, so nekaj pred 9. uro gasilci PGD Spodnja Idrija posredovali pred gospodarskim objektom v Spodnji Kanomlji, kjer so odmašili zamašene odtočne jarke za meteorno vodo in preprečili zamakanje prostorov.

Hišne preiskave v Idriji in Tolminu
Policisti Policijske postaje Idrija so v sredo, 13. maja, na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Novi Gorici na območju Občine Idrija opravili hišno preiskavo pri 34-letnem moškem zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v špor...

Gasilci posredovali v Orehku
V ponedeljek, 11. maja, so ob 15 uri in 54 minut gasilci PGD Bukovo-Zakojca posredovali v Orehku. Kot prvi posredovalci so do prihoda reševalcev NMP ZD Idrija nudili pomoč oboleli osebi in jo nato prenesli do helikopterja Slovenske vojske. Ta je obolelo osebo v spremstvu dežurne ekipe prepeljal v UKC Ljubljana.

Vlomilci so odnesli telefone
V ponedeljek, 11. maja, so uslužbenci poslovalnice A1 v Idriji ob prihodu v službo opazili posledice vloma. Poklicali so policijo in ti so danes razkrili nekaj podrobnosti. Vlomilci naj bi v poslovalnico podjetja A1 na Lapajnetovi ulici v Idriji vlomili v dneh vikenda. Že ob prvem pregledu poškodb in stanja v poslovnem ...

Olje v Idrijci

V nedeljo, 10. maja, je občan iz Idrije nekaj po 12. uri klical na interventno številko 112 in pristojne obvestil, da je na reki Idrijci opazil oljni madež. Posredovali so gasilci, ki pa na opisanem kraju onesnaženja le-tega niso našli.

 

Padel v reko Sočo

V soboto, 9. maja, je nekaj po 17. uri na Bovškem v strugo reke Soče padel 23-letni državljan Poljske. Po prvih zbranih podatkih se je skupaj s štirimi študenti s študentske izmenjave odpravil peš iz kampa Korita v vasi Soča po Soški poti proti Lepeni. Ko so prispeli v bližino kraja Velika soška korita, je 23-letnik s pešpoti sestopil nižje do roba skale nad kanjon reke Soče, kjer je izgubil ravnotežje, pri čemer mu je zdrsnilo in je preko skalnega previsa omahnil v reko Sočo. Po padcu v reko je plaval po kanjonu še nekaj deset metrov, nato pa se je za njim izgubila vsakršna sled. Takoj po padcu je eden od njegovih znancev na pomoč poklical reševalce Regijskega centra za obveščanje. Stekla je iskalna akcija in poleg bovških policistov so bili na kraj dogodka napoteni tudi pripadniki GRS Bovec in gasilci PGD Bovec (skupno več kot 30 ljudi). Policisti in reševalci so pregledali območje od mesta padca v reko do brvi v Podklancu pri vasi Soča. Kljub intenzivnemu iskanju pogrešanega moškega niso našli.

 

Vozil pod vplivom alkohola

Idrijski policisti so v četrtek, 7. maja, okoli 19. ure v Idriji zaustavili 68-letnega voznika osebnega avtomobila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal, da je voznik vozil pod vplivom alkohola, saj je imel 0.75 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku so prepovedali vožnjo in mu odvzeli vozniško dovoljenje. Čaka pa ga še srečanje s sodnico za prekrške.

Vozilo v potok
V sredo, 6. maja, se je nekaj pred polnočjo v Zgornji Sorici, v občini Železniki, zgodila prometna nesreča, ko je osebno vozilo zapeljalo v potok. Voznik se je pri tem poškodoval, pred prihodom gasilcev na kraj pa se je že sam rešil iz zvite pločevine. Gasilci PGD Škofja Loka so reševalcem NMP Škofja Loka nudili pomoč pri oskrbi in prenosu poškodovanega voznika, odklopili akumulator na vozilu, nudili razsvetljavo in pomoč policiji ter vozilo dvignili iz potoka nazaj na cesto. 

Dementna gospa se je zaklenila
V sredo, 6. maja, se je v Podbrdu v Baški grapi starejša dementna gospa pomotoma zaklenila v stanovanje. Sosedje so zaprosili za pomoč gasilce iz PGD Podbrdo, ki so s tehničnim posegom odprli vhodna vrata stanovanja.

Težave z dimnikom

V torek, 5. maja, so klicali na pomoč gasilce v Cerknem. Tam so v enem od dimnikov v večstanovanjskem objektu tlele saje. Gasilci PGD Cerkno so pogasili saje, prezračili bivalne prostore, stopnišča in kleti.

 

Gasilci rešili otroka

V torek, 5. maja, se je otrok zaprl v stanovanje v Sestranski vasi v občini Gorenja vas - Poljane. Gasilci PGD Gorenja vas so s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja.

Bomba v Rovtah

V ponedeljek, 4. maja, sta pripadnika Državne enote za varstvo pred neueksplodiranimi ubojnimi sredstvi Gorenjske in Ljubljanske regije odstranila topovsko granato kalibra 100 mm, ki so jo našli pri naselju Rovte v občini Logatec. Nevarno najdbo italijanske izdelave iz druge svetovne vojne sta do uničenja odpeljala v ustrezno skladišče.

Mamila v Idriji

Policisti Policijske postaje Idrija so v sredo, 29. aprila, pozno popoldne v Idriji 32-letnemu moškemu zasegli dva zavitka aluminijaste folije z belo prašno snovjo, za katero so posumili, da gre za prepovedano drogo. Če bo nadaljnja analiza potrdila, da gre za prepovedano drogo, bodo zoper moškega uvedli hitri postopek z odločbo zaradi kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Kriminalisti in policisti z območja Policijske uprave Nova Gorica pa so istega dne opravili hišno preiskavo pri 27-letnem moškem v Novi Gorici. V sklopu te so kriminalisti našli in zasegli več različnih snovi, za katere je obstajal sum, da gre za prepovedane droge: dva zavitka alufolije z rjavim prahom - sum prepovedane droge heroin, tri PVC vrečke z posušenimi delci zelene rastline in približno 100 g posušene zelene rastline - sum prepovedane droge konoplja, 3 zavojčke z belim prahom – sum prepovedane droge amfetamin, 11 gramov amfetamina in več zaenkrat še neznanih tabletk. Prav tako so bili v sklopu hišne preiskave zaseženi tudi drugi predmeti oziroma pripomočki, ki jih je osumljenec uporabljal pri izvrševanju kaznivih dejanj, kot sta tehtnica za natančno merjenje in mobilni telefon. Novogoriški kriminalisti so zasežene snovi poslali v nadaljnjo analizo. Osumljenec je sicer star znanec policije.

Motor in droge

Policisti Policijske postaje Idrija so v torek, 28. aprila, v poznih večernih urah v Cerknem zaustavili 19-letnega voznika neregistriranega kolesa z motorjem in mu v nadaljevanju postopka odredili hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Rezultat hitrega testa je bil pozitiven na prepovedano drogo, zato so mu odredili še strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, ki pa ga je odločno odklonil. Mlajšemu kršitelju so prepovedali vožnjo, zaradi več kršitev prometne zakonodaje pa bodo zoper njega napisali še prijavo na okrajno sodišče.

Kres brez nadzora
V torek, 28. aprila, je nekaj po 16. uri zagorelo v Brekovicah pri Žireh, kjer je na travniku gorel kres brez nadzora. Gasilci PGD Brekovice so ogenj pogasili.

Poškodovana pohodnika v Beli

V ponedeljek, 27. aprila, sta se ob 12.20 v bližini Idrijske Bele poškodovala pohodnika. Reševalci NMP Idrija, GRS Tolmin in gasilci PGD Idrija so poškodovana pohodnika na kraju oskrbeli in ju prenesli do mesta, kjer ju je prevzela posadka s helikopterjem Slovenske vojske, ki ju je prepeljala v ljubljanski klinični center.

Foto: PGD Idrija

Droge v Spodnji Idriji
Policisti Policijske postaje Idrija so v četrtek, 23. aprila, pozno zvečer v Spodnji Idriji 46-letnemu moškemu zasegli dva zavitka z zeleno posušeno rastlino, saj so posumili, da gre za prepovedano drogo konopljo. Zaseženo rastlino so policisti poslali v nadaljnjo analizo in če bo slednja potrdila, da gre za prepovedano drogo, bodo zoper 46-letnika uvedli hitri postopek zaradi kršitve določil Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

 

Vozila brez vozniškega dovoljenja

Policisti Policijske postaje Idrija so v torek, 21. aprila, zjutraj v Godoviču zaustavili 26-letno voznico osebnega avtomobila in ugotovili, da je vozila kljub temu, da so ji že pred časom odvzeli vozniško dovoljenja. Policisti so ji osebno vozilo zasegli, čaka pa jo še srečanje s sodnico, saj bo zoper njo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

 

Srna pred golfa

V torek, 21. aprila, so si že nekaj pred 7. uro zjutraj policisti ogledali kraj prometne nesreče, v kateri je na cesti med Slapom ob Idrijci in Dolenjo Trebušo vozniku osebnega avtomobila pred vozilo skočila srna. Po trčenju je na vozilu nastala materialna škoda. Za poginulo divjad je na kraju nesreče poskrbel član tamkajšnje lovske družine. Tolminski policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Mladoletnik vozil brez dovoljenja

Policisti Policijske postaje Idrija so v noči iz nedelje na ponedeljek, 20. aprila, med Zadlogom in Idrijsko Belo ustavili mlajšega voznika osebnega avtomobila, ki je brez veljavnega vozniškega dovoljenja vozil še štiri mladoletnike. Idrijski policisti so mu vozilo na podlagi določil Zakona o pravilih cestnega prometa takoj zasegli, zoper mladoletnika pa bodo na pristojno okrajno sodišče poslali še obdolžilni predlog.

Ogenj na Hlevišah

V nedeljo, 19. aprila, so nekaj po 12. uri gasilce obvestili o požaru v gozdu. Člani gasilske enote PGD Idrija so z vso opremo odhiteli proti Hlevišam, kjer je ob lovski poti res gorelo nekaj kvadratnih metrov trave in listja. Gasilci so požar hitro ukrotili in se vrnili v dolino. Kraj požara so si ogledali tudi policisti, ki so v zabeležko zapisali, da je bil po prvih ugotovitvah vzrok požara najverjetneje odvržen cigaretni ogorek. Materialna škoda ni nastala.

Ogenj na Vojskem

Gasilci PGD Vojsko so se v soboto, 18. aprila, nekaj po 15. uri odzvali na klic krajana. Med kmetijskimi opravili je prišlo do napake na motorni kosilnici in je le-ta zagorela. Od tam je ogenj preskočil na suho travo in od tam še v bližnji gozd. Ker se območje nahaja na meji med občinama Idrija in Tolmin, so v intervenciji sodelovali gasilci PGD Vojsko in gasilci društev iz Gasilske zveze Tolmin. Požar so omejili in očistili ter namočili rob požarišča. Nadaljnje aktivnosti so prevzeli gasilci iz GZ Tolmin. Kraj požara so si ogledali tudi policisti.

Foto: PGD Idrija

Foto: PGD Vojsko

Vozilo pod cesto
V petek, 17. aprila, se je nekaj po 23. uri v Otaležu pripetila prometna nesreča. Iz še neznanega razloga je na cesti Otalež - Jazne voznik z osebnim vozilom zapeljal na rob cestišča in od tam naprej pod cesto. Posredovali so gasilci PGD Idrija, ki so zavarovali kraj nesreče, nudili pomoč policiji, nevtralizirali razlite motorne tekočine in vozilo potegnili na cestišče. Poškodovanih oseb ni bilo.

Pretep sredi Tolmina
V sredo, 15. aprila, zvečer sta se dva moška stara 37 in 28 let sprla in stepla. Eden od pretepačev je dobil tako hude poškodbe na glavi, da so ga policisti napotili na urgenco v lokalni zdravstveni dom, dežurni zdravnik pa ga je od tam napotil na urgenco v šempetrsko bolnišnico. Na kraju pretepa je bil prisoten tudi tretji moški, ki pa se pretepa ni udeležil. Kot so potrdili na upravi policije v Novi Gorici, so vsi trije kazali očitne znake alkoholiziranosti. Policisti PP Tolmin bodo zoper 37-letnega pretepača, glede na vsa ugotovljena dejstva in težo telesnih poškodb drugega moškega, ustrezno ukrepali. Prav tako bodo zoper navedene podali predlog zdravstvenemu inšpektoratu zaradi kršitve vladnega odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah ter prepovedi gibanja izven občin.

Olje na cesti
V sredo, 15. aprila, je nekaj po 13. uri v Ledinah iz vozila iztekalo motorno olje. Gasilci PGD Ledine so preprečili nadaljnje iztekanje olje ter madež posuli z absorbentom in ga očistili.

Ogenj v dimniku

V torek, 14. aprila, so ob 21. uri in 25 minut klical na pomoč gasilce v Šebrelje. Posredovali so gasilci PGD Šebrelje, ki so ukrotili dimniški požar v stanovanjski hiši. Opravili so tudi pregled dimniške tuljave ter očistili dimnik.

 

Helikopter po bolnika

V torek, 14. aprila, je posadka helikopterja Slovenske vojske z ekipo nujne medicinske pomoči z Brnika poletela v Idrijo, kjer je nekaj po 16. uri na zasilnem pristajališču od idrijskih reševalcev v oskrbo prevzela hudo bolnega občana in ga po najkrajši poti prepeljala do urgence UKC v Ljubljano.

Ogenj v Jesenici

V ponedeljek, 13. aprila, so ob 5. uri in 20 minut v bližini naselja Jesenica na Cerkljanskem zagoreli suha trava in grmičevje. Požar na površini okoli enega hektarja so pogasili prostovoljni gasilci PGD Bukovo - Zakojca in PGD Cerkno.

 

Požar v Doleh

V nedeljo, 12. aprila, je nekaj po 18. uri zagorelo na robu gozda v zaselku Rupe pri Dolah. Požar, ki je zajel 100 kvadratnih metrov gozdnate površine in dva kubična metra drv, so pogasili gasilci PGD Dole.

 

Ogenj v dimniku

V nedeljo, 12. aprila, so nekaj pred 21. uro zvečer na pomoč klicali gasilce iz vasi Planina pri Cerknem, kjer so se vnele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Posredovali so gasilci PGD Planina in PGD Cerkno, ki so požar pogasili ter pregledali in očistili dimnik. Materialna škoda ni nastala.

Ogenj v Logatcu

V petek, 10. aprila, je nekaj po 12. uri v Logatcu ob stanovanjskem objektu zagorelo dračje, ogenj pa se je razširil na bližnja drevesa. Zgorelo je vejevje na površini približno 50 kvadratnih metrov. Požar so pogasili gasilci iz PGD Dolnji Logatec.

 

Z nožem nad bale sena

V četrtek, 9. aprila, so si policisti Policijske postaje Idrija ogledali skladišče sena ob cesti Labinje – Novaki v zaselku Zadrnova. Tam je še neznani storilec uničil več bal sena s tem, da je razrezal PVC folijo na petih balah sena in tako lastniku povzročil za vsaj 300 evrov materialne škode. Oškodovanec je zahteval pregon, zato bodo idrijski policisti na podlagi vseh ugotovljenih dejstev po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na novogoriško državno tožilstvo.

Drevo padlo na cestišče

V četrtek, 9. aprila, se je nekaj po 16. uri na cesto Bela – Čekovnik podrlo drevo. Posredovala sta gasilca PGD Idrija, ki sta drevo razžagala in odstranila, tako da je cesta ponovno prevozna.

Mamila v Idrijski Beli

Policisti Policijske postaje Idrija so v sredo, 8. aprila, nekaj pred 20. uro na lokalni cesti v Idrijski Beli zaustavili 52-letnega voznika osebnega avtomobila in mu odredili hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog. Rezultat preizkusa je bil pozitiven, zato so mu odredili strokovni pregled, ki pa ga je voznik odločno odklonil. Vozniku je bila prepovedana vožnja in odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje. Čaka ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Srna v avtomobil

V sredo, 8. aprila, je voznik osebnega vozila znamke VW vozil iz Godoviča proti Hotedršici. Pred Hotedršico je pred vozilo z desne strani pritekla srna in poškodovala vozilo. Divjad je s kraja trka zbežala neznano kam, na vozilu pa je nastala le manjša materialna škoda.

Gozdarja so rešili gasilci

Danes je znanih že nekaj več podrobnosti delovne nesreče v Ljubevču. Nesreča se je zgodila v sredo, 8. aprila, ob 18. uri in 13 minut, ko so bili policisti obveščeni o nesreč...

Požar na Stopniku

V torek, 7. aprila, je bil ob 6. uri in 17 minut regijski center obveščen o požaru v bližini Stopnika. Na požarišču so policisti ugotovili, da je domačin na travnati brežini zakuril obrezane veje. Šlo je za manjši nadzorovan požar, ki ni nikogar ogrožal. Poleg policistov PP Tolmin so kasneje na kraju posredovali tudi gasilci PGD Dolenja Trebuša, ki so ogenj dokončno pogasili. Kršitelju je bil zaradi kršitve Uredbe o varstvu pred požarom v naravnem okolju izdan plačilni nalog.

Policisti ponovno opozarjajo vse občane, naj se držijo prepovedi kurjenja v naravi. Policisti in gasilci so poleg medicinskega osebja med najbolj obremenjenimi službami na področju preprečevanja širjenja epidemije. Z neodgovornim ravnanjem pa se tako po nepotrebnem dodatno obremenjuje interventne službe. Od 20. marca dalje je s strani Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje razglašena velika požarna ogroženost naravnega okolja na območju celotne države. Razglas ne velja le za območja s snežno odejo.

Veter odnašal strešnike
V Črnem Vrhu nad Idrijo so v nedeljo, 5. aprila, nekaj po 16. uri posredovali na enem od stanovanjskih objektov, saj je obstajala nevarnost, da bi orkanski veter odnesel strešnike s strehe. Prostovoljni gasilci PGD Črni Vrh so nevarne strešnike odstranili.

 

Gasilci v Cankarjevi ulici

V sredo, 2. aprila, so ob 15. uri in 12 minut klicali na pomoč gasilce iz Cankarjeve ulice v Idriji. Tam so se v dimniku ene od stanovanjskih hiš vnele saje. Gasilci PGD Idrija so dimniški požar pogasili in očistili dimno tuljavo ter pregledali dimnik in okolico s termovizijsko kamero.

 

Med epidemijo kradli baker

Policisti Policijske postaje Nova Gorica so v petek, 27. marca, nekaj pred 10. uro dopoldne pri kontroli prometa na Bazari zaustavili 32-letnega voznika kombija, v katerem so bili še trije sopotniki stari 19, 25, in 26 let. V nadaljevanju postopka so policisti ugotovili, da so v tovornem delu vozila prevažali večjo količino pločevine iz bakra, za katero pa niso znali pojasniti izvora in zato so jim policisti pločevino zasegli. V sklopu nadaljnje policijske preiskave je bilo ugotovljeno, da je bila pločevina odvzeta iz gostinskega lokala na Goriškem. Po prvih zbranih podatkih so storilci vlomili skozi vrata v zaprt gostinski objekt in z balkona objekta odmontirali oziroma odvzeli več kosov bakrene pločevine ter si jo protipravno prilastili. Policisti bodo zoper omenjene osumljence podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi suma storitve kaznivega dejanja velike tatvine in suma kaznivega dejanja »prikrivanja«. Prav tako bodo novogoriški policisti zoper vse štiri potnike v kombiju podali še predlog za uvedbo postopka o prekršku drugemu pristojnemu prekrškovnemu organu zaradi kršitve vladnega odloka o začasni prepovedi zbiranja ljudi, ki je bil izdan na podlagi Zakona o nalezljivih boleznih.

 

Droge za volanom?

Idrija - Idrijski policisti so v sredo, 25. marca, ob 18. uri in 25 minut v Idriji pri kontroli cestnega prometa zaustavili 32-letnega voznika osebnega avtomobila in mu odredili hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog. Voznik je test odklonil, prav tako pa je odločno odklonil tudi odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi. Policisti so hujšemu kršitelju cestnoprometnih predpisov prepovedali nadaljevanje vožnje in mu odvzeli vozniško dovoljenje. Zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Policisti PU Nova Gorica ponovno opozarjajo, da je vožnja pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi eden najpomembnejših dejavnikov tveganja za nastanek prometne nesreče. Psihoaktivne substance (prepovedane droge, psihoaktivna zdravila, ...) zmanjšujejo človekove sposobnosti zaznavanja in predelave informacij, sposobnosti učinkovitega mišljenja in ustrezne motorične reakcije. Tako neposredno vplivajo na zmanjšanje prometne varnosti in povečajo možnost povzročitve prometne nesreče. Uživalci prepovedanih drog pogosto v prometu ne reagirajo dovolj hitro oziroma pravočasno, imajo moteno koncentracijo in so nepozorni pri prehitevanju, saj je motena njihova ocena časa in razdalje, imajo omejeno gibljivost oči, prepozno zavirajo, ... Pogosto je opaziti tudi povečano pripravljenost za tveganje ter agresijo do okolice oziroma soudeležencev v prometu.

 

Trčila BMW in srna

Cerkno - Policisti iz Idrije so v sredo, 25. marca dopoldne, obravnavali trk divje živali in osebnega avtomobila. Voznica osebnega avtomobila BMW je vozila po naselju Cerkno in trčila v srno. Po trčenju z divjadjo je na vozilu nastala majhna materialna škoda. Policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Kradejo kot srake

Idrijski policisti so imeli včeraj polne roke dela s tatovi. Ti pa tokrat niso vzeli na piko dragih tehničnih naprav ampak drva. Zato gre utemeljeno sklepati, da bo. ..

Kamera posnela vlomilca 

Policisti Policijske uprave Koper obravnavajo kaznivo dejanje tatvine, ki ga je zagrešil še neznani zmikavt 28. februarja letos. V vasi Gabrovice pri Črnem Kalu ...

Ogenj v dimniku

Gorenja Kanomlja - Nekaj minut čez polnoč so danes, v torek 24. marca, iz Gorenje Kanomlje na pomoč klicali gasilce. V dimniku ene od stanovanjskih hiš so zagorele saje. Posredovali so gasilci iz Spodnje Idrije, ki so rdečega petelina ukrotili. O gmotni škodi ni poročil.

Vozil brez dovoljenja

Cerkno - Policisti Policijske postaje Idrija so v ponedeljek, 23. marca, ob 14. uri in 32 minut v Cerknem zaustavili 30-letnega voznika osebnega avtomobila in ugotovili, da je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so mu osebno vozilo zasegli, kršitelja pa čaka še srečanje s sodnikom, saj bodo zoper njega napisali obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Požar v Stari Mejci

Idrija - V pondeljek, 23. marca, so nekaj po 13. uri idrijski gasilci posredovali na območju Stare Mejce, kjer je izbruhnil travniški požar. Gasilci PGD Idrija so poža...

Smetnjak v ognju

Spodnja Idrija – V ponedeljek, 16. marca, je nekaj po 16. uri v Mladinski ulici v Spodnji Idriji zagorel plastični smetnjak. Požar so pogasili gasilci PGD Spodnja Idrija. Kdo je podtaknil požar v smetnjaku, že raziskujejo policisti.

Alkohol za volanom

Idrija – Policisti Policijske postaje Idrija so v soboto, 14. marca, v nočnem času v Idriji zaustavili 35-letnega voznika osebnega avtomobila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Ta je pokazal, da je voznik vozil pod vplivom alkohola, saj je imel 0.60 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu odvzeli vozniško dovoljenje.

Traktor obstal na strehi

Planina - V četrtek, 12. marca, se je nekaj po 11. uri v Planini pri Cerknem med vožnjo s kmetijskim traktorjem poškodoval občan. Policisti PP Idrija so na kraju nesreče ugotovili, da je 62-letni moški vozil starejši neregistriran traktor (brez varnostnega loka) po kolovozu v bližini ene od stanovanjskih hiš. S kolovoza je zavil levo v strmo travnato hribino navzdol in se po približno 20 metrih vožnje prevrnil, tako da je traktor obstal, s kolesi obrnjenimi navzgor, pri čemer je voznik s sedišča padel pod kmetijski stroj. Voznik traktorja se je sam rešil izpod prevrnjenega traktorja. Dogajanje je v neposredni bližini spremljal eden od domačinov, ki je poškodovancu priskočil na pomoč in nemudoma poklical reševalce. Ti so prihiteli na kraj nesreče in takoj pomagali hudo poškodovanemu 62-letnemu vozniku. Reševalci NMP ZD Idrija so ga odpeljali na začasni heliodrom v Cerkno, odkoder ga je na urgenco v Ljubljano prepeljala helikopterska enota Slovenske vojske. Na traktorju je nastala materialna škoda. Glede na doslej ugotovljena dejstva so policisti tujo krivdo izključili.

Delovna nesreča na gradbišču

Idrija - V soboto, 7. marca, se je nekaj po 13. uri na gradbišču v Levstikovi ulici v Idriji pripetila delovna nesreča, v kateri se je poškodoval mlajši delavec. Na upravi Policije v Novi Gorici so potrdili, da je 21-letni delavec, državljan Kosova, stal pod gradbenim dvigalom v času, ko je žerjavist upravljal dvigalo in dvigoval 3 metre dolge železne profile. Eden od profilov je z višine približno šestih metrov zdrsnil in padel poleg 21-letnega delavca na tla. Profil se je nato odbil od tal in mlajšega delavca zadel v zatilje glave, pri čemer je 21-letni delavec dobil poškodbo glave. Pomagali so mu reševalci nujne medicinske pomoči iz ZD Idrija, ki so ga nato odpeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center. O dogodku so policisti poleg preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča in državnega tožilstva v Novi Gorici obvestili tudi pristojno delovno inšpekcijsko službo.

 

Pijan za volanom

Idrija - V četrtek, 5. marca, zvečer so idrijski policisti ob kontroli prometa zaustavili 54-letnega voznika osebnega avtomobila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola, saj je imel 0.60 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku so prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu odvzeli vozniško dovoljenje, čaka pa ga še srečanje s sodnico, saj bo zoper njega vložen obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

 

Počilo v Grilčevi

Idrija - V četrtek, 5. marca, se je nekaj pred 15. uro pripetila prometna nesreča za Gostilno Kos v Idriji. Policisti so potrdili, da je starejši voznik med vožnjo iz Tomšičeve po Grilčevi ulici navzgor v nepreglednem ovinku pri eni od stanovanjskih hiš zaradi vožnje po levi strani trčil v drugo osebno vozilo, s katerim se je v nasprotni smeri po klancu navzdol pravilno peljal drugi mlajši voznik osebnega vozila. Starejšemu vozniku, ki je povzročil prometno nesrečo, so policisti napisali položnico za plačilo kazni.

Voda zalila garažo

Podbrdo – V torek, 3. marca, je obilno deževje v Baški grapi povzročilo kar nekaj nevšečnosti. Domačini so na pomoč klicali gasilce ob 8. uri in 40 minut, saj je meteorna voda zalila garažo v pritličju stanovanjske hiše. Gasilci PGD Podbrdo so očistili odtočne cevi, da je voda lahko nemoteno odtekla.

Pijana voznica

Col – V nedeljo, 1. marca, se je nekaj po 23. uri na Colu pripetila prometna nesreča. Na upravi policije v Novi Gorici so potrdili, da je 59-letna voznica peljala po regionalni cesti s Cola proti Kalcam. Med vožnjo je blizu ene od stanovanjskih hiš na Colu zapeljala preblizu desnemu robu vozišča in nato na obcestno ograjo. Zatem se je njeno vozilo, v katerem je bil tudi 58-letni sopotnik, prevrnilo čez ograjo na vzporedno dovozno pot in tam obstalo prevrnjeno na streho. V prometni nezgodi nihče ni bil poškodovan, oba udeleženca pa sta na kraju zavrnila nudeno zdravniško pomoč zdravnika ekipe nujne medicinske pomoči iz Ajdovščine. Policisti so voznici odredili preizkus alkoholiziranosti in rezultat tega je pokazal, da je vozila pod vplivom alkohola, saj je imela v litru izdihanega zraka 0.84 miligrama alkohola. Policisti iz Ajdovščine so ji prepovedali nadaljnjo vožnjo in ji odvzeli vozniško dovoljenje. Čaka jo še pogovor pri sodniku.

Smučar v nezavesti

Črni vrh – V četrtek, 27. februarja, se je nekaj pred 12. uro na Smučišču Cerkno zgodila nesreča. Po doslej znanih podatkih je na progi Brdo 6 padel in se poškodoval 73-letni smučar. Slednjega so na kraju padca našli v nezavesti. Po nudeni prvi pomoči so huje poškodovanega starejšega smučarja reševalci iz ZD Škofja Loka z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Policisti so tujo krivdo izključili.

Prehitro v ovinek

Črni Vrh – V četrtek, 27. februarja, se je nekaj pred 6. uro zjutraj zgodila prometna nesreča na cesti med Črnim Vrhom in naseljem Predgriže. Na upravi policije v Novi Gorici so potrdili, da je 31-letna voznica vozila iz Črnega Vrha proti Godoviču. Med vožnjo je v levem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti zapeljala desno v betonski prepust in se nato po nekaj deset metrov dolgi vožnji po travniku z vozilom zaustavila. Voznica v prometni nezgodi ni bila poškodovana.

Ogenj uničil dimnik

Idrija – V petek, 21. februarja, je nekaj po 22. uri zagorelo v Tomšičevi ulici v Idriji. Kot so ugotovili gasilci, so zagorele saje v enem izmed dimnikov v večstanovanjski stavbi. Gasilci PGD Idrija so pogasili tleče saje, delno očistili dimno tuljavo, pregledali dimnik s termovizijsko kamero, prezračili eno stanovanje in podstrešje stavbe ter s plinomerom preventivno izmerili morebitno povišano koncentracijo ogljikovega oksida v stanovanju. Stanovalcem, ki so priključeni na dimnik, so do sanacije odsvetovali kurjenje, saj je požar poškodoval dimno tuljavo.

 

Helikopter po gozdarja

Vojsko – V petek, 21. februarja, se je nekaj po 12. uri pripetila delovna nezgoda na Vojskem, kjer se je pri gozdnih delih poškodoval delavec. Na kraju nesreče so ga zdravstveno oskrbeli reševalci NMP Idrija, nakar so ga z vojaškim helikopterjem prepeljali na urgenco v Ljubljano. Po prvih podatkih je bil delavec huje poškodovan.

 

Nesreča v Jesenici

Jesenica – V soboto, 22. februarja, se je nekaj pred 10. uro pripetila gozdarska delovna nesreča v vasi Jesenica na Cerkljanskem. Poškodovanemu gozdarju so do prihoda reševalcev NMP Idrija pomagali gorski reševalci GRS Tolmin in gasilci PGD Bukovo-Zakojca. Poškodovanega gozdarja so reševalci v UKC Ljubljana prepeljali s helikopterjem Slovenske vojske v spremstvu združene ekipe HNMP-GRZS na Brniku.

Ogenj v Mrakovi ulici

Idrija - V sredo, 19. februarja, so idrijski gasilci nekaj po 18. uri posredovali v Mrakovi ulici, kjer so v dimniku stanovanjskega objekta zagorele saje. Gasilci so požar pogasili, dimniško tuljavo in okolico pa pregledali s termovizijsko kamero.

 

Ogenj v gozdu

Logatec - V sredo, 19. februarja, so ob 17. uri in 24 minut klicali na pomoč gasilce s Tabora v Logatcu, kjer je zagorelo v gozdu na težko dostopnem terenu. Gasilci PGD Dolnji Logatec in Gorenji Logatec so požar na površini okoli 400 kvadratnih metrov pogasili.

Počilo je na Reki

Reka – V torek, 18. februarja, se je nekaj pred 18. uro na Reki zgodila prometna nesreča. Na upravi policije v Novi Gorici so potrdili, da je 61-letni voznik osebnega avtomobila vozil po Keltiki od Želina proti Stopniku. V naselju Reka je vklopil levi smernik in začel zavijati levo čez most. Prav takrat pa ga je pričel prehitevati 54-letni voznik tovornega vozila, ki je pred tem vozil za njim. Prišlo je do trčenja vozil, nihče od potnikov v vozilih pa ni bil poškodovan.

 

Potres

Kobarid – Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so v sredo, 19. februarja, 41 minut čez polnoč zabeležili zmeren potresni sunek z magnitudo 1,9. Po prvih podatkih je bilo žarišče potresa 80 kilometrov zahodno od Ljubljane, v bližini Kobarida. Intenziteta potresa v širšem nadžariščnem območju ni presegla IV. stopnje po evropski potresni lestvici, potres pa so čutili posamezni prebivalci Kobarida in okoliških vasi, so še sporočili iz Urada za seizmologijo in geologijo pri Agenciji RS za okolje.

Voznica pristala na dvorišču

Črni Vrh - V ponedeljek, 10. februarja, se je v Predgrižah pri Črnem Vrhu pripetila huda prometna nesreča. Resno poškodovano voznico so reševalci odpeljali na urgenco v Ljubljano.
Kot so potrdili na upravi policije v Novi Gorici, se je nesreča zgodila ob 11. uri in 28 minut v naselju Predgriže. 34-letna voznica je vozila osebni avtomobil po regionalni cesti iz Črnega Vrha proti Godoviču. Med vožnjo skozi desni ovinek je blizu ene od  stanovanjskih hiš izgubila nadzor nad vozilom in zapeljala na nasprotni vozni pas, nato pa preko levega roba vozišča in trčila v postavljeno prometno signalizacijo. Zatem se je njeno vozilo prevrnilo na streho in obstalo na dvorišču pred eno od stanovanjskih hiš.
V prometni nesreči je bila voznica predvidoma huje poškodovana. Na kraju nesreče so ji zdravniško pomoč nudili reševalci iz Idrije, ki so jo po nudeni oskrbi z reševalnim vozilom odpeljali na urgenco v ljubljanski klinični center. Pomoč policistom PP Idrija in reševalcem so na kraju nesreče nudili tudi gasilci PGD Idrija.

Potres v Vipavi
Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so v nedeljo, 9. februarja, ob 22. uri in 36 minut zabeležili potresni sunek z epicentrom 6 kilometrov vzhodno od Vipave. Epicenter je bil 16 kilometrov pod površino zemlje in je imel v nadžariščnem območju 1,4 magnitude. Na lestvici EMS-98, na kateri strokovnjaki določajo največjo intenziteto v Sloveniji, se je potres umestil v III. Kategorijo. Po prvih podatkih so potres čutili posamezni prebivalci Šempasa, Hruševja in Matenje vasi.

Odstranili minometno granato

Spodnja Idrija – V četrtek, 6. februarja, so nekaj po 17. uri iz potoka ob stanovanjski hiši za transformatorsko postajo Marof pripadniki Enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi Severnoprimorske regije odstranili topovsko granato kalibra 75 milimetrov italijanske izdelave iz obdobja prve svetovne vojne.

 

Padel s strehe

Idrijske Krnice – V četrtek, 6. februarja, je ob 15. uri in 45 minut iz Brnika v Idrijske Krnice poletel helikopter slovenske vojske z dežurno ekipo helikopterske nujne medicinske pomoči. Na urgenco UKC v Ljubljano je odpeljal hudo poškodovanega občana, ki je padel s strehe.

Veter podiral drevesa

Cerkno – Pripadniki domala vseh gasilskih društev Gasilske zveze Cerkno so v sredo, 5. februarja, posredovali na številnih lokacijah v občini. Hud veter je ruval drevesa, odkrival strehe in povzročal drugo škodo. Popoldne je bila za nekaj časa zaprta tudi Keltika, saj je veliko drevo padlo na cestišče. Posredovali so gasilci PGD Cerkno, ki so odstranili drevo in očistili cestišče.

 

Travniški požar

Idrija – V sredo, 5. februarja, so gasilci nekaj po 13. uri hiteli na gašenje požara v Prešernovo ulico, kjer je zagorela trava na strmem pobočju. Požar v manjšem obsegu so gasilci PGD Idrija hitro ukrotili.

Pijan in brez izpita

Policisti Policijske postaje Idrija so v soboto, 1. februarja, nekaj po 23. uri v Idriji med kontrolo cestnega prometa zaustavili 28-letnega voznika osebnega avtomobila in v postopku ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja. V preizkusu alkoholiziranosti z alkotestom pa so še ugotovili, da je imel voznik 0,24 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu vozilo zasegli. Zdaj ga čaka srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega zaradi več kršitev prometne zakonodaje podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Ujeli pijanega voznika

Idrija - Policisti so v noči na četrtek, 30. januarja, na cesti Želin – Spodnja Idrija zaustavili 54-letnega voznika osebnega avtomobila in mu odredili preizkus alkoholiziranost. Rezultat je pokazal, da je voznik vozil pod vplivom alkohola, saj je imel 0.68 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Idrijski policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu odvzeli vozniško dovoljenje. Prijavili ga bodo tudi na pogovor s sodnico, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Pretep pred gostilno

Črni Vrh – Na sedežu Policije v Novi Gorici so potrdili informacijo, da so idrijski policisti preiskali okoliščine nedavnega pretepa na javnem kraju v Črnem Vrhu. Kot je razvidno...

Počilo je na Travniku

Travnik - V soboto, 25. januarja je nekaj minut po deveti uri dopoldne 77-letna voznica s svojim avtom vozila od Idrije proti Tolminu in pri vasi Travnik zaradi prehitre vožnje ...

Prvi posredovalci

Žiri – V nedeljo, 26. januarja, je nekaj pred 9. uro v poslovnem objektu na Trgu svobode občan doživel epileptični napad. Gasilci PGD Dobračeva so mu nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP Škofja Loka.

Gasilci pomagali reševalcem

Žiri – V noči na nedeljo, 26. januarja, so nekaj po polnoči na pomoč klicali s Trga svobode v Žireh. Posredovali so gasilci PGD Dobračeva, ki so nudili prvo pomoč oboleli osebi do prihoda reševalcev NMP Škofja Loka in tem tudi pomagali pri prenosu obolelega do reševalnega vozila.

Počila cev na cisterni

Idrija – V četrtek, 16. januarja, so nekaj pred 14. uro v Idriji na Mestnem trgu gasilci PGD Idrija preprečili iztekanje kurilnega olja iz avtocisterne zaradi počene cevi ter z vz...

Stiskalnica padla na delavca

Spodnja Idrija – V četrtek, 16. januarja, se je nekaj po 8. uri v eni od tovarn zgodila delovna nesreča. Posredovali so gasilci in reševalci ekipe nujne medicinske pomoči iz ...

Kdo lomi brisalce?

Idrija – Policisti Policijske postaje Idrija so v torek, 14. januarja dopoldne, obravnavali poškodovanje osebnega avtomobila v Idriji. Ugotovili so, da je še neznani nepridiprav poškodoval oziroma odlomil zadnji brisalec na osebnem avtomobilu znamke Volvo, ki je bilo parkirano pred enim od stanovanjskih blokov v Idriji. S tem dejanjem je lastniku vozila povzročil za vsaj 100 evrov škode. Oškodovanec je odstopil od predloga za pregon storilca, zato bodo idrijski policisti o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili le Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Gasilci pomagali reševalcem

Gore – V torek, 14. januarja, so ob 4. uri in 41 minut na Gorah gasilci PGD Dole, kot prvi posredovalci, nudili prvo pomoč oboleli osebi do prihoda reševalcev ekipe nujne medicinske pomoči iz Idrije.

 

Helikopter odpeljal bolnika

Ledine – V torek, 14. januarja, so nekaj po 15. uri v Pečniku na zahtevo dežurnega zdravnika ekipe nujne medicinske pomoči Idrija posredovali prvi posredovalci gasilske enote PGD Ledine. Oboleli osebi so do prihoda reševalcev nudili pomoč in zavarovali kraj pristanka helikopterja Slovenske vojske, ki je obolelo osebo prepeljal na urgenco v ljubljanski UKC.

Zagorel zabojnik
Idrija – V nedeljo, 12. januarja, je na Partizanski ulici nekaj po 10. uri zagorel zabojnik za biološke odpadke. Požar so pogasili gasilci PGD Idrija.

Pokvarjen hidrant
Spodnja Idrija – V nedeljo, 12. januarja, so bili nekaj po 22. uri gasilci obveščeni o tem, da na dvorišču podjetja Rotomatika v Spodnji Idriji izteka voda iz pokvarjenega hidranta. Gasilci so napako odpravili.

Ogenj v dimniku

Spodnja Idrija – V sredo, 8. januarja, so nekaj po 8. uri na pomoč klicali gasilce iz Spodnje Idrije. V stanovanjskem objektu na Tolminski cesti so v dimniški tuljavi zagorele saje. Požar so pogasili gasilci PGD Spodnja Idrija.

Ujeli pijanega voznika

Idrija – Policisti Policijske postaje Idrija so med nadzorom cestnega prometa v soboto, 4. januarja, ob 14. uri in 57 minut v Idriji zaustavili 56-letnega voznika osebnega avtomobila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki pa ga je voznik odločno odklonil. Policisti so mu na podlagi Zakona o prekrških odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Kršitelja čaka tudi srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Pogrešanega našli mrtvega
Reka – V ponedeljek, 30. decembra zvečer, je v zaselku Reka na Cerkljanskem stekla obsežna iskalna akcija za pogrešanim 54-letnim domačinom. Akcijo iskanja so prekinili ...

Zagorele saje

Idrija – V nedeljo, 29. decembra, so ob 20. uri in 37 minut v Triglavski ulici v Idriji zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Idrija so pogasili tleče saje, pregledali dimnik in prostore s termovizijsko kamero, izmerili morebitno povišane koncentracije plinov v prostorih in jih prezračili ter delno očistili dimno tuljavo. Dokončno čiščenje so prepustili dimnikarski službi.

Gasilci pomagali reševalcem

Godovič – V nedeljo, 29. decembra, so ob 2. uri in 50 minut gasilci PGD Godovič pomagali oboleli domačinki do prihoda reševalcev ekipe nujne medicinske pomoči iz Idrije.

 

Reflektor padel z nosilca

Col - V nedeljo, 29. decembra, so ob 15. uri in 38 minut gasilci PGD Col posredovali v domači vasi, kjer je na šolskem igrišču eden od reflektorjev padel z nosilca in ogrozil mimoidoče. Gasilci so reflektor pritrdili nazaj na nosilec.

Ogenj v dimniku

Spodnja Idrija – V soboto, 28. decembra, so nekaj po 18. uri zagorele saje v dimniku večstanovanjske hiše v Spodnji Idriji. Gasilci PGD Spodnja Idrija so pogasili goreče saje, očistili dimno tuljavo in prostore pregledali s termovizijsko kamero.

Bombni preplah v Podlanišču

CERKNO – V petek, 27. decembra zvečer, je policija posredovali v vasi Podlanišče na Cerkljanskem. Ob 21. uri in 50 minut je bila policija v Novi Gorici obveščena o tem, da naj bi eden od domačinov v Podlanišču izdelal pirotehnično napravo s priklopom na m...

Nesreča na Colu

COL, 24. decembra – Policisti so v petek, 20. decembra, ob 15. uri in 30 minut odhiteli na Col, kjer se je zgodila prometna nesreča. Do nesreče je prišlo v križišču ceste za Vrhpolje, kjer sta trčila dva osebna avtomobila. Po dosedanjih ugotovitvah policije je 2...

Na Marofu povozili pešca

MAROF, 23. decembra – V petek, 20. decembra, se je nekaj pred 19. uro na Marofu zgodila prometna nesreča, v kateri je voznik kombija povozil pešca. Policisti bodo kaznovali voznika in pešca. Kot so potrdili na upravi Policije v Novi Gorici, je 44-letni p...

Drevo zaprlo cesto

ŠEBRELJE – V petek, 20. decembra, so ob 17. uri in 23 minut posredovali gasilci PGD Šebrelje. S cestišča v domači vasi so odstranili podrto drevo in omogočili nemoteno odvijanje lokalnega prometa.

Še ena nesreča reševalnega vozila

ZALA, 18. decembra – Kot so potrdili na upravi Policije v Novi Gorici, se je v ponedeljek, 16. decembra, zgodila prometna nesreča, v kateri je bilo udeleženo reševalno vozilo. Kot je moč razbrati iz policijskega sporočila za javnost, se je nesreča zgodila ob 12. uri in ...

Nesreča rešilca na nujni vožnji

MAROF, 16. decembra – V četrtek, 12. decembra, se je nekaj pred 18. uro na Marofu pripetila prometna nesreča, v kateri je bilo udeleženo tudi reševalno vozilo na nujni vožnji. Policisti povzročitelja nesreče še iščejo. Kot so potrdili na upravi policije v Novi ...

Mamila za volanom

IDRIJA – V soboto, 14. decembra, so v poznih večernih urah policisti v Idriji zaustavili 26-letnega voznika osebnega avtomobila in v mu odredili hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog. Rezultat je bil pozitiven, zato mu je bil odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, vendar ga je voznik odločno odklonil. Kršitelju cestnoprometnih predpisov so prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu odvzeli vozniško dovoljenje. Čaka pa ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

 

Drevo zaprlo cesto

TREBENČE – Prostovoljni gasilci iz PGD Gorje-Poče-Trebenče so v petek, 13. decembra, nekaj po 20. uri posredovali na cesti pod Trebenčami, kjer so odstranili podrto drevo s cestišča. Dobre pol ure kasneje pa so podrto drevo odstranjevali tudi gasilci PGD Vrsnik na cesti Žirovnica – Spodnji Vrsnik.

 

Ujeli pijanega voznika

IDRIJA – V noči na petek, 13. decembra, so nekaj pred 1. uro ponoči policisti v Idriji zaustavili 27-letnega voznika osebnega avtomobila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal, da je 27-letnik vozil pod vplivom alkohola, saj je imel 0.58 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku so prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu odvzeli vozniško dovoljenje.

Starejši voznik zavil v levo

MOST NA SOČI – V petek, 13. decembra, se je na cesti Most na Soči – Bača pri Modreju na območju naselja Postaja zgodila prometna nesreča. Po prvih podatkih je 74-letni voznik osebnega avtomobila, v katerem je bila ob vozniku tudi 79-letna sopotnica, pelj...

Mamila za volanom

Idrija – V soboto, 14. decembra, so v poznih večernih urah policisti v Idriji zaustavili 26-letnega voznika osebnega avtomobila in v mu odredili hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog. Rezultat je bil pozitiven, zato mu je bil odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, vendar ga je voznik odločno odklonil. Kršitelju cestnoprometnih predpisov so prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu odvzeli vozniško dovoljenje. Čaka pa ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

 

Drevo zaprlo cesto

Trebenče – Prostovoljni gasilci iz PGD Gorje-Poče-Trebenče so v petek, 13. decembra, nekaj po 20. uri posredovali na cesti pod Trebenčami, kjer so odstranili podrto drevo s cestišča. Dobre pol ure kasneje pa so podrto drevo odstranjevali tudi gasilci PGD Vrsnik na cesti Žirovnica – Spodnji Vrsnik.

 

Ujeli pijanega voznika

Idrija – V noči na petek, 13. decembra, so nekaj pred 1. uro ponoči policisti v Idriji zaustavili 27-letnega voznika osebnega avtomobila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal, da je 27-letnik vozil pod vplivom alkohola, saj je imel 0.58 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku so prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu odvzeli vozniško dovoljenje.

33-letnica z Audijem na streho
SPODNJA IDRIJA, 10. decembra – Včeraj se je nekaj pred 22. uro na cesti Spodnja Idrija – Cerkno osebni avto prevrnil na streho. Vozilo znamke Audi je upravljala 33-letna voznica. Ob prihodu na kraj nesreče so policisti ugotovili, da je voznica pri vožnji skozi ...