ČRNI DOGODKI

Ogenj v Mrakovi ulici

V sredo, 19. februarja, so idrijski gasilci nekaj po 18. uri posredovali v Mrakovi ulici, kjer so v dimniku stanovanjskega objekta zagorele saje. Gasilci so požar pogasili, dimniško tuljavo in okolico pa pregledali s termovizijsko kamero.

 

Ogenj v gozdu

V sredo, 19. februarja, so ob 17. uri in 24 minut klicali na pomoč gasilce s Tabora v Logatcu, kjer je zagorelo v gozdu na težko dostopnem terenu. Gasilci PGD Dolnji Logatec in Gorenji Logatec so požar na površini okoli 400 kvadratnih metrov pogasili.

Počilo je na Reki

Reka – V torek, 18. februarja, se je nekaj pred 18. uro na Reki zgodila prometna nesreča. Na upravi policije v Novi Gorici so potrdili, da je 61-letni voznik osebnega avtomobila vozil po Keltiki od Želina proti Stopniku. V naselju Reka je vklopil levi smernik in začel zavijati levo čez most. Prav takrat pa ga je pričel prehitevati 54-letni voznik tovornega vozila, ki je pred tem vozil za njim. Prišlo je do trčenja vozil, nihče od potnikov v vozilih pa ni bil poškodovan.

 

Potres

Kobarid – Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so v sredo, 19. februarja, 41 minut čez polnoč zabeležili zmeren potresni sunek z magnitudo 1,9. Po prvih podatkih je bilo žarišče potresa 80 kilometrov zahodno od Ljubljane, v bližini Kobarida. Intenziteta potresa v širšem nadžariščnem območju ni presegla IV. stopnje po evropski potresni lestvici, potres pa so čutili posamezni prebivalci Kobarida in okoliških vasi, so še sporočili iz Urada za seizmologijo in geologijo pri Agenciji RS za okolje.

Voznica pristala na dvorišču

Dopoldne se je v Predgrižah pri Črnem Vrhu pripetila huda prometna nesreča. Resno poškodovano voznico so reševalci odpeljali na urgenco v Ljubljano.
Kot so potrdili na upravi policije v Novi Gorici, se je nesreča zgodila ob 11. uri in 28 minut v naselju Predgriže. 34-letna voznica je vozila osebni avtomobil po regionalni cesti iz Črnega Vrha proti Godoviču. Med vožnjo skozi desni ovinek je blizu ene od  stanovanjskih hiš izgubila nadzor nad vozilom in zapeljala na nasprotni vozni pas, nato pa preko levega roba vozišča in trčila v postavljeno prometno signalizacijo. Zatem se je njeno vozilo prevrnilo na streho in obstalo na dvorišču pred eno od stanovanjskih hiš.
V prometni nesreči je bila voznica predvidoma huje poškodovana. Na kraju nesreče so ji zdravniško pomoč nudili reševalci iz Idrije, ki so jo po nudeni oskrbi z reševalnim vozilom odpeljali na urgenco v ljubljanski klinični center. Pomoč policistom PP Idrija in reševalcem so na kraju nesreče nudili tudi gasilci PGD Idrija.

Potres v Vipavi
Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so v nedeljo, 9. februarja, ob 22. uri in 36 minut zabeležili potresni sunek z epicentrom 6 kilometrov vzhodno od Vipave. Epicenter je bil 16 kilometrov pod površino zemlje in je imel v nadžariščnem območju 1,4 magnitude. Na lestvici EMS-98, na kateri strokovnjaki določajo največjo intenziteto v Sloveniji, se je potres umestil v III. Kategorijo. Po prvih podatkih so potres čutili posamezni prebivalci Šempasa, Hruševja in Matenje vasi.

Odstranili minometno granato

Spodnja Idrija – V četrtek, 6. februarja, so nekaj po 17. uri iz potoka ob stanovanjski hiši za transformatorsko postajo Marof pripadniki Enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi Severnoprimorske regije odstranili topovsko granato kalibra 75 milimetrov italijanske izdelave iz obdobja prve svetovne vojne.

 

Padel s strehe

Idrijske Krnice – V četrtek, 6. februarja, je ob 15. uri in 45 minut iz Brnika v Idrijske Krnice poletel helikopter slovenske vojske z dežurno ekipo helikopterske nujne medicinske pomoči. Na urgenco UKC v Ljubljano je odpeljal hudo poškodovanega občana, ki je padel s strehe.

Veter podiral drevesa

Cerkno – Pripadniki domala vseh gasilskih društev Gasilske zveze Cerkno so v sredo, 5. februarja, posredovali na številnih lokacijah v občini. Hud veter je ruval drevesa, odkrival strehe in povzročal drugo škodo. Popoldne je bila za nekaj časa zaprta tudi Keltika, saj je veliko drevo padlo na cestišče. Posredovali so gasilci PGD Cerkno, ki so odstranili drevo in očistili cestišče.

 

Travniški požar

Idrija – V sredo, 5. februarja, so gasilci nekaj po 13. uri hiteli na gašenje požara v Prešernovo ulico, kjer je zagorela trava na strmem pobočju. Požar v manjšem obsegu so gasilci PGD Idrija hitro ukrotili.

Pijan in brez izpita

Policisti Policijske postaje Idrija so v soboto, 1. februarja, nekaj po 23. uri v Idriji med kontrolo cestnega prometa zaustavili 28-letnega voznika osebnega avtomobila in v postopku ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja. V preizkusu alkoholiziranosti z alkotestom pa so še ugotovili, da je imel voznik 0,24 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu vozilo zasegli. Zdaj ga čaka srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega zaradi več kršitev prometne zakonodaje podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Ujeli pijanega voznika

Idrija - Policisti so v noči na četrtek, 30. januarja, na cesti Želin – Spodnja Idrija zaustavili 54-letnega voznika osebnega avtomobila in mu odredili preizkus alkoholiziranost. Rezultat je pokazal, da je voznik vozil pod vplivom alkohola, saj je imel 0.68 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Idrijski policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu odvzeli vozniško dovoljenje. Prijavili ga bodo tudi na pogovor s sodnico, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Posodobljeno:

21. 2. 2020 ob 10:42

Pretep pred gostilno

Črni Vrh – Na sedežu Policije v Novi Gorici so potrdili informacijo, da so idrijski policisti preiskali okoliščine nedavnega pretepa na javnem kraju v Črnem Vrhu. Kot je razvidno...

Počilo je na Travniku

Travnik - V soboto, 25. januarja je nekaj minut po deveti uri dopoldne 77-letna voznica s svojim avtom vozila od Idrije proti Tolminu in pri vasi Travnik zaradi prehitre vožnje ...

Prvi posredovalci

Žiri – V nedeljo, 26. januarja, je nekaj pred 9. uro v poslovnem objektu na Trgu svobode občan doživel epileptični napad. Gasilci PGD Dobračeva so mu nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP Škofja Loka.

Gasilci pomagali reševalcem

Žiri – V noči na nedeljo, 26. januarja, so nekaj po polnoči na pomoč klicali s Trga svobode v Žireh. Posredovali so gasilci PGD Dobračeva, ki so nudili prvo pomoč oboleli osebi do prihoda reševalcev NMP Škofja Loka in tem tudi pomagali pri prenosu obolelega do reševalnega vozila.

Počila cev na cisterni

Idrija – V četrtek, 16. januarja, so nekaj pred 14. uro v Idriji na Mestnem trgu gasilci PGD Idrija preprečili iztekanje kurilnega olja iz avtocisterne zaradi počene cevi ter z vz...

Stiskalnica padla na delavca

Spodnja Idrija – V četrtek, 16. januarja, se je nekaj po 8. uri v eni od tovarn zgodila delovna nesreča. Posredovali so gasilci in reševalci ekipe nujne medicinske pomoči iz ...

Kdo lomi brisalce?

Idrija – Policisti Policijske postaje Idrija so v torek, 14. januarja dopoldne, obravnavali poškodovanje osebnega avtomobila v Idriji. Ugotovili so, da je še neznani nepridiprav poškodoval oziroma odlomil zadnji brisalec na osebnem avtomobilu znamke Volvo, ki je bilo parkirano pred enim od stanovanjskih blokov v Idriji. S tem dejanjem je lastniku vozila povzročil za vsaj 100 evrov škode. Oškodovanec je odstopil od predloga za pregon storilca, zato bodo idrijski policisti o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili le Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Gasilci pomagali reševalcem

Gore – V torek, 14. januarja, so ob 4. uri in 41 minut na Gorah gasilci PGD Dole, kot prvi posredovalci, nudili prvo pomoč oboleli osebi do prihoda reševalcev ekipe nujne medicinske pomoči iz Idrije.

 

Helikopter odpeljal bolnika

Ledine – V torek, 14. januarja, so nekaj po 15. uri v Pečniku na zahtevo dežurnega zdravnika ekipe nujne medicinske pomoči Idrija posredovali prvi posredovalci gasilske enote PGD Ledine. Oboleli osebi so do prihoda reševalcev nudili pomoč in zavarovali kraj pristanka helikopterja Slovenske vojske, ki je obolelo osebo prepeljal na urgenco v ljubljanski UKC.

Zagorel zabojnik
Idrija – V nedeljo, 12. januarja, je na Partizanski ulici nekaj po 10. uri zagorel zabojnik za biološke odpadke. Požar so pogasili gasilci PGD Idrija.

Pokvarjen hidrant
Spodnja Idrija – V nedeljo, 12. januarja, so bili nekaj po 22. uri gasilci obveščeni o tem, da na dvorišču podjetja Rotomatika v Spodnji Idriji izteka voda iz pokvarjenega hidranta. Gasilci so napako odpravili.

Ogenj v dimniku

Spodnja Idrija – V sredo, 8. januarja, so nekaj po 8. uri na pomoč klicali gasilce iz Spodnje Idrije. V stanovanjskem objektu na Tolminski cesti so v dimniški tuljavi zagorele saje. Požar so pogasili gasilci PGD Spodnja Idrija.

Ujeli pijanega voznika

Idrija – Policisti Policijske postaje Idrija so med nadzorom cestnega prometa v soboto, 4. januarja, ob 14. uri in 57 minut v Idriji zaustavili 56-letnega voznika osebnega avtomobila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki pa ga je voznik odločno odklonil. Policisti so mu na podlagi Zakona o prekrških odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Kršitelja čaka tudi srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Pogrešanega našli mrtvega
Reka – V ponedeljek, 30. decembra zvečer, je v zaselku Reka na Cerkljanskem stekla obsežna iskalna akcija za pogrešanim 54-letnim domačinom. Akcijo iskanja so prekinili ...

Zagorele saje

Idrija – V nedeljo, 29. decembra, so ob 20. uri in 37 minut v Triglavski ulici v Idriji zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Idrija so pogasili tleče saje, pregledali dimnik in prostore s termovizijsko kamero, izmerili morebitno povišane koncentracije plinov v prostorih in jih prezračili ter delno očistili dimno tuljavo. Dokončno čiščenje so prepustili dimnikarski službi.

Gasilci pomagali reševalcem

Godovič – V nedeljo, 29. decembra, so ob 2. uri in 50 minut gasilci PGD Godovič pomagali oboleli domačinki do prihoda reševalcev ekipe nujne medicinske pomoči iz Idrije.

 

Reflektor padel z nosilca

Col - V nedeljo, 29. decembra, so ob 15. uri in 38 minut gasilci PGD Col posredovali v domači vasi, kjer je na šolskem igrišču eden od reflektorjev padel z nosilca in ogrozil mimoidoče. Gasilci so reflektor pritrdili nazaj na nosilec.

Ogenj v dimniku

Spodnja Idrija – V soboto, 28. decembra, so nekaj po 18. uri zagorele saje v dimniku večstanovanjske hiše v Spodnji Idriji. Gasilci PGD Spodnja Idrija so pogasili goreče saje, očistili dimno tuljavo in prostore pregledali s termovizijsko kamero.

Bombni preplah v Podlanišču

CERKNO – V petek, 27. decembra zvečer, je policija posredovali v vasi Podlanišče na Cerkljanskem. Ob 21. uri in 50 minut je bila policija v Novi Gorici obveščena o tem, da naj bi eden od domačinov v Podlanišču izdelal pirotehnično napravo s priklopom na m...

Nesreča na Colu

COL, 24. decembra – Policisti so v petek, 20. decembra, ob 15. uri in 30 minut odhiteli na Col, kjer se je zgodila prometna nesreča. Do nesreče je prišlo v križišču ceste za Vrhpolje, kjer sta trčila dva osebna avtomobila. Po dosedanjih ugotovitvah policije je 2...

Na Marofu povozili pešca

MAROF, 23. decembra – V petek, 20. decembra, se je nekaj pred 19. uro na Marofu zgodila prometna nesreča, v kateri je voznik kombija povozil pešca. Policisti bodo kaznovali voznika in pešca. Kot so potrdili na upravi Policije v Novi Gorici, je 44-letni p...

Drevo zaprlo cesto

ŠEBRELJE – V petek, 20. decembra, so ob 17. uri in 23 minut posredovali gasilci PGD Šebrelje. S cestišča v domači vasi so odstranili podrto drevo in omogočili nemoteno odvijanje lokalnega prometa.

Še ena nesreča reševalnega vozila

ZALA, 18. decembra – Kot so potrdili na upravi Policije v Novi Gorici, se je v ponedeljek, 16. decembra, zgodila prometna nesreča, v kateri je bilo udeleženo reševalno vozilo. Kot je moč razbrati iz policijskega sporočila za javnost, se je nesreča zgodila ob 12. uri in ...

Nesreča rešilca na nujni vožnji

MAROF, 16. decembra – V četrtek, 12. decembra, se je nekaj pred 18. uro na Marofu pripetila prometna nesreča, v kateri je bilo udeleženo tudi reševalno vozilo na nujni vožnji. Policisti povzročitelja nesreče še iščejo. Kot so potrdili na upravi policije v Novi ...

Mamila za volanom

IDRIJA – V soboto, 14. decembra, so v poznih večernih urah policisti v Idriji zaustavili 26-letnega voznika osebnega avtomobila in v mu odredili hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog. Rezultat je bil pozitiven, zato mu je bil odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, vendar ga je voznik odločno odklonil. Kršitelju cestnoprometnih predpisov so prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu odvzeli vozniško dovoljenje. Čaka pa ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

 

Drevo zaprlo cesto

TREBENČE – Prostovoljni gasilci iz PGD Gorje-Poče-Trebenče so v petek, 13. decembra, nekaj po 20. uri posredovali na cesti pod Trebenčami, kjer so odstranili podrto drevo s cestišča. Dobre pol ure kasneje pa so podrto drevo odstranjevali tudi gasilci PGD Vrsnik na cesti Žirovnica – Spodnji Vrsnik.

 

Ujeli pijanega voznika

IDRIJA – V noči na petek, 13. decembra, so nekaj pred 1. uro ponoči policisti v Idriji zaustavili 27-letnega voznika osebnega avtomobila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal, da je 27-letnik vozil pod vplivom alkohola, saj je imel 0.58 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku so prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu odvzeli vozniško dovoljenje.

Starejši voznik zavil v levo

MOST NA SOČI – V petek, 13. decembra, se je na cesti Most na Soči – Bača pri Modreju na območju naselja Postaja zgodila prometna nesreča. Po prvih podatkih je 74-letni voznik osebnega avtomobila, v katerem je bila ob vozniku tudi 79-letna sopotnica, pelj...

Mamila za volanom

Idrija – V soboto, 14. decembra, so v poznih večernih urah policisti v Idriji zaustavili 26-letnega voznika osebnega avtomobila in v mu odredili hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog. Rezultat je bil pozitiven, zato mu je bil odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, vendar ga je voznik odločno odklonil. Kršitelju cestnoprometnih predpisov so prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu odvzeli vozniško dovoljenje. Čaka pa ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

 

Drevo zaprlo cesto

Trebenče – Prostovoljni gasilci iz PGD Gorje-Poče-Trebenče so v petek, 13. decembra, nekaj po 20. uri posredovali na cesti pod Trebenčami, kjer so odstranili podrto drevo s cestišča. Dobre pol ure kasneje pa so podrto drevo odstranjevali tudi gasilci PGD Vrsnik na cesti Žirovnica – Spodnji Vrsnik.

 

Ujeli pijanega voznika

Idrija – V noči na petek, 13. decembra, so nekaj pred 1. uro ponoči policisti v Idriji zaustavili 27-letnega voznika osebnega avtomobila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal, da je 27-letnik vozil pod vplivom alkohola, saj je imel 0.58 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku so prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu odvzeli vozniško dovoljenje.

33-letnica z Audijem na streho
SPODNJA IDRIJA, 10. decembra – Včeraj se je nekaj pred 22. uro na cesti Spodnja Idrija – Cerkno osebni avto prevrnil na streho. Vozilo znamke Audi je upravljala 33-letna voznica. Ob prihodu na kraj nesreče so policisti ugotovili, da je voznica pri vožnji skozi ...