ČRNI DOGODKI

Posodobljeno:

10. 4. 2020 ob 7:57

Gozdarja so rešili gasilci

Danes je znanih že nekaj več podrobnosti delovne nesreče v Ljubevču. Nesreča se je zgodila v sredo, 8. aprila, ob 18. uri in 13 minut, ko so bili policisti obveščeni o nesreč...

Požar na Stopniku

V torek, 7. aprila, je bil ob 6. uri in 17 minut regijski center obveščen o požaru v bližini Stopnika. Na požarišču so policisti ugotovili, da je domačin na travnati brežini zakuril obrezane veje. Šlo je za manjši nadzorovan požar, ki ni nikogar ogrožal. Poleg policistov PP Tolmin so kasneje na kraju posredovali tudi gasilci PGD Dolenja Trebuša, ki so ogenj dokončno pogasili. Kršitelju je bil zaradi kršitve Uredbe o varstvu pred požarom v naravnem okolju izdan plačilni nalog.

Policisti ponovno opozarjajo vse občane, naj se držijo prepovedi kurjenja v naravi. Policisti in gasilci so poleg medicinskega osebja med najbolj obremenjenimi službami na področju preprečevanja širjenja epidemije. Z neodgovornim ravnanjem pa se tako po nepotrebnem dodatno obremenjuje interventne službe. Od 20. marca dalje je s strani Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje razglašena velika požarna ogroženost naravnega okolja na območju celotne države. Razglas ne velja le za območja s snežno odejo.

Veter odnašal strešnike
V Črnem Vrhu nad Idrijo so v nedeljo, 5. aprila, nekaj po 16. uri posredovali na enem od stanovanjskih objektov, saj je obstajala nevarnost, da bi orkanski veter odnesel strešnike s strehe. Prostovoljni gasilci PGD Črni Vrh so nevarne strešnike odstranili.

 

Gasilci v Cankarjevi ulici

V sredo, 2. aprila, so ob 15. uri in 12 minut klicali na pomoč gasilce iz Cankarjeve ulice v Idriji. Tam so se v dimniku ene od stanovanjskih hiš vnele saje. Gasilci PGD Idrija so dimniški požar pogasili in očistili dimno tuljavo ter pregledali dimnik in okolico s termovizijsko kamero.

 

Med epidemijo kradli baker

Policisti Policijske postaje Nova Gorica so v petek, 27. marca, nekaj pred 10. uro dopoldne pri kontroli prometa na Bazari zaustavili 32-letnega voznika kombija, v katerem so bili še trije sopotniki stari 19, 25, in 26 let. V nadaljevanju postopka so policisti ugotovili, da so v tovornem delu vozila prevažali večjo količino pločevine iz bakra, za katero pa niso znali pojasniti izvora in zato so jim policisti pločevino zasegli. V sklopu nadaljnje policijske preiskave je bilo ugotovljeno, da je bila pločevina odvzeta iz gostinskega lokala na Goriškem. Po prvih zbranih podatkih so storilci vlomili skozi vrata v zaprt gostinski objekt in z balkona objekta odmontirali oziroma odvzeli več kosov bakrene pločevine ter si jo protipravno prilastili. Policisti bodo zoper omenjene osumljence podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi suma storitve kaznivega dejanja velike tatvine in suma kaznivega dejanja »prikrivanja«. Prav tako bodo novogoriški policisti zoper vse štiri potnike v kombiju podali še predlog za uvedbo postopka o prekršku drugemu pristojnemu prekrškovnemu organu zaradi kršitve vladnega odloka o začasni prepovedi zbiranja ljudi, ki je bil izdan na podlagi Zakona o nalezljivih boleznih.

 

Droge za volanom?

Idrija - Idrijski policisti so v sredo, 25. marca, ob 18. uri in 25 minut v Idriji pri kontroli cestnega prometa zaustavili 32-letnega voznika osebnega avtomobila in mu odredili hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog. Voznik je test odklonil, prav tako pa je odločno odklonil tudi odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi. Policisti so hujšemu kršitelju cestnoprometnih predpisov prepovedali nadaljevanje vožnje in mu odvzeli vozniško dovoljenje. Zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Policisti PU Nova Gorica ponovno opozarjajo, da je vožnja pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi eden najpomembnejših dejavnikov tveganja za nastanek prometne nesreče. Psihoaktivne substance (prepovedane droge, psihoaktivna zdravila, ...) zmanjšujejo človekove sposobnosti zaznavanja in predelave informacij, sposobnosti učinkovitega mišljenja in ustrezne motorične reakcije. Tako neposredno vplivajo na zmanjšanje prometne varnosti in povečajo možnost povzročitve prometne nesreče. Uživalci prepovedanih drog pogosto v prometu ne reagirajo dovolj hitro oziroma pravočasno, imajo moteno koncentracijo in so nepozorni pri prehitevanju, saj je motena njihova ocena časa in razdalje, imajo omejeno gibljivost oči, prepozno zavirajo, ... Pogosto je opaziti tudi povečano pripravljenost za tveganje ter agresijo do okolice oziroma soudeležencev v prometu.

 

Trčila BMW in srna

Cerkno - Policisti iz Idrije so v sredo, 25. marca dopoldne, obravnavali trk divje živali in osebnega avtomobila. Voznica osebnega avtomobila BMW je vozila po naselju Cerkno in trčila v srno. Po trčenju z divjadjo je na vozilu nastala majhna materialna škoda. Policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Kradejo kot srake

Idrijski policisti so imeli včeraj polne roke dela s tatovi. Ti pa tokrat niso vzeli na piko dragih tehničnih naprav ampak drva. Zato gre utemeljeno sklepati, da bo. ..

Kamera posnela vlomilca 

Policisti Policijske uprave Koper obravnavajo kaznivo dejanje tatvine, ki ga je zagrešil še neznani zmikavt 28. februarja letos. V vasi Gabrovice pri Črnem Kalu ...

Ogenj v dimniku

Gorenja Kanomlja - Nekaj minut čez polnoč so danes, v torek 24. marca, iz Gorenje Kanomlje na pomoč klicali gasilce. V dimniku ene od stanovanjskih hiš so zagorele saje. Posredovali so gasilci iz Spodnje Idrije, ki so rdečega petelina ukrotili. O gmotni škodi ni poročil.

Vozil brez dovoljenja

Cerkno - Policisti Policijske postaje Idrija so v ponedeljek, 23. marca, ob 14. uri in 32 minut v Cerknem zaustavili 30-letnega voznika osebnega avtomobila in ugotovili, da je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so mu osebno vozilo zasegli, kršitelja pa čaka še srečanje s sodnikom, saj bodo zoper njega napisali obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Požar v Stari Mejci

Idrija - V pondeljek, 23. marca, so nekaj po 13. uri idrijski gasilci posredovali na območju Stare Mejce, kjer je izbruhnil travniški požar. Gasilci PGD Idrija so poža...

Smetnjak v ognju

Spodnja Idrija – V ponedeljek, 16. marca, je nekaj po 16. uri v Mladinski ulici v Spodnji Idriji zagorel plastični smetnjak. Požar so pogasili gasilci PGD Spodnja Idrija. Kdo je podtaknil požar v smetnjaku, že raziskujejo policisti.

Alkohol za volanom

Idrija – Policisti Policijske postaje Idrija so v soboto, 14. marca, v nočnem času v Idriji zaustavili 35-letnega voznika osebnega avtomobila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Ta je pokazal, da je voznik vozil pod vplivom alkohola, saj je imel 0.60 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu odvzeli vozniško dovoljenje.

Traktor obstal na strehi

Planina - V četrtek, 12. marca, se je nekaj po 11. uri v Planini pri Cerknem med vožnjo s kmetijskim traktorjem poškodoval občan. Policisti PP Idrija so na kraju nesreče ugotovili, da je 62-letni moški vozil starejši neregistriran traktor (brez varnostnega loka) po kolovozu v bližini ene od stanovanjskih hiš. S kolovoza je zavil levo v strmo travnato hribino navzdol in se po približno 20 metrih vožnje prevrnil, tako da je traktor obstal, s kolesi obrnjenimi navzgor, pri čemer je voznik s sedišča padel pod kmetijski stroj. Voznik traktorja se je sam rešil izpod prevrnjenega traktorja. Dogajanje je v neposredni bližini spremljal eden od domačinov, ki je poškodovancu priskočil na pomoč in nemudoma poklical reševalce. Ti so prihiteli na kraj nesreče in takoj pomagali hudo poškodovanemu 62-letnemu vozniku. Reševalci NMP ZD Idrija so ga odpeljali na začasni heliodrom v Cerkno, odkoder ga je na urgenco v Ljubljano prepeljala helikopterska enota Slovenske vojske. Na traktorju je nastala materialna škoda. Glede na doslej ugotovljena dejstva so policisti tujo krivdo izključili.

Delovna nesreča na gradbišču

Idrija - V soboto, 7. marca, se je nekaj po 13. uri na gradbišču v Levstikovi ulici v Idriji pripetila delovna nesreča, v kateri se je poškodoval mlajši delavec. Na upravi Policije v Novi Gorici so potrdili, da je 21-letni delavec, državljan Kosova, stal pod gradbenim dvigalom v času, ko je žerjavist upravljal dvigalo in dvigoval 3 metre dolge železne profile. Eden od profilov je z višine približno šestih metrov zdrsnil in padel poleg 21-letnega delavca na tla. Profil se je nato odbil od tal in mlajšega delavca zadel v zatilje glave, pri čemer je 21-letni delavec dobil poškodbo glave. Pomagali so mu reševalci nujne medicinske pomoči iz ZD Idrija, ki so ga nato odpeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center. O dogodku so policisti poleg preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča in državnega tožilstva v Novi Gorici obvestili tudi pristojno delovno inšpekcijsko službo.

 

Pijan za volanom

Idrija - V četrtek, 5. marca, zvečer so idrijski policisti ob kontroli prometa zaustavili 54-letnega voznika osebnega avtomobila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola, saj je imel 0.60 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku so prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu odvzeli vozniško dovoljenje, čaka pa ga še srečanje s sodnico, saj bo zoper njega vložen obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

 

Počilo v Grilčevi

Idrija - V četrtek, 5. marca, se je nekaj pred 15. uro pripetila prometna nesreča za Gostilno Kos v Idriji. Policisti so potrdili, da je starejši voznik med vožnjo iz Tomšičeve po Grilčevi ulici navzgor v nepreglednem ovinku pri eni od stanovanjskih hiš zaradi vožnje po levi strani trčil v drugo osebno vozilo, s katerim se je v nasprotni smeri po klancu navzdol pravilno peljal drugi mlajši voznik osebnega vozila. Starejšemu vozniku, ki je povzročil prometno nesrečo, so policisti napisali položnico za plačilo kazni.

Voda zalila garažo

Podbrdo – V torek, 3. marca, je obilno deževje v Baški grapi povzročilo kar nekaj nevšečnosti. Domačini so na pomoč klicali gasilce ob 8. uri in 40 minut, saj je meteorna voda zalila garažo v pritličju stanovanjske hiše. Gasilci PGD Podbrdo so očistili odtočne cevi, da je voda lahko nemoteno odtekla.

Pijana voznica

Col – V nedeljo, 1. marca, se je nekaj po 23. uri na Colu pripetila prometna nesreča. Na upravi policije v Novi Gorici so potrdili, da je 59-letna voznica peljala po regionalni cesti s Cola proti Kalcam. Med vožnjo je blizu ene od stanovanjskih hiš na Colu zapeljala preblizu desnemu robu vozišča in nato na obcestno ograjo. Zatem se je njeno vozilo, v katerem je bil tudi 58-letni sopotnik, prevrnilo čez ograjo na vzporedno dovozno pot in tam obstalo prevrnjeno na streho. V prometni nezgodi nihče ni bil poškodovan, oba udeleženca pa sta na kraju zavrnila nudeno zdravniško pomoč zdravnika ekipe nujne medicinske pomoči iz Ajdovščine. Policisti so voznici odredili preizkus alkoholiziranosti in rezultat tega je pokazal, da je vozila pod vplivom alkohola, saj je imela v litru izdihanega zraka 0.84 miligrama alkohola. Policisti iz Ajdovščine so ji prepovedali nadaljnjo vožnjo in ji odvzeli vozniško dovoljenje. Čaka jo še pogovor pri sodniku.

Smučar v nezavesti

Črni vrh – V četrtek, 27. februarja, se je nekaj pred 12. uro na Smučišču Cerkno zgodila nesreča. Po doslej znanih podatkih je na progi Brdo 6 padel in se poškodoval 73-letni smučar. Slednjega so na kraju padca našli v nezavesti. Po nudeni prvi pomoči so huje poškodovanega starejšega smučarja reševalci iz ZD Škofja Loka z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Policisti so tujo krivdo izključili.

Prehitro v ovinek

Črni Vrh – V četrtek, 27. februarja, se je nekaj pred 6. uro zjutraj zgodila prometna nesreča na cesti med Črnim Vrhom in naseljem Predgriže. Na upravi policije v Novi Gorici so potrdili, da je 31-letna voznica vozila iz Črnega Vrha proti Godoviču. Med vožnjo je v levem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti zapeljala desno v betonski prepust in se nato po nekaj deset metrov dolgi vožnji po travniku z vozilom zaustavila. Voznica v prometni nezgodi ni bila poškodovana.

Ogenj uničil dimnik

Idrija – V petek, 21. februarja, je nekaj po 22. uri zagorelo v Tomšičevi ulici v Idriji. Kot so ugotovili gasilci, so zagorele saje v enem izmed dimnikov v večstanovanjski stavbi. Gasilci PGD Idrija so pogasili tleče saje, delno očistili dimno tuljavo, pregledali dimnik s termovizijsko kamero, prezračili eno stanovanje in podstrešje stavbe ter s plinomerom preventivno izmerili morebitno povišano koncentracijo ogljikovega oksida v stanovanju. Stanovalcem, ki so priključeni na dimnik, so do sanacije odsvetovali kurjenje, saj je požar poškodoval dimno tuljavo.

 

Helikopter po gozdarja

Vojsko – V petek, 21. februarja, se je nekaj po 12. uri pripetila delovna nezgoda na Vojskem, kjer se je pri gozdnih delih poškodoval delavec. Na kraju nesreče so ga zdravstveno oskrbeli reševalci NMP Idrija, nakar so ga z vojaškim helikopterjem prepeljali na urgenco v Ljubljano. Po prvih podatkih je bil delavec huje poškodovan.

 

Nesreča v Jesenici

Jesenica – V soboto, 22. februarja, se je nekaj pred 10. uro pripetila gozdarska delovna nesreča v vasi Jesenica na Cerkljanskem. Poškodovanemu gozdarju so do prihoda reševalcev NMP Idrija pomagali gorski reševalci GRS Tolmin in gasilci PGD Bukovo-Zakojca. Poškodovanega gozdarja so reševalci v UKC Ljubljana prepeljali s helikopterjem Slovenske vojske v spremstvu združene ekipe HNMP-GRZS na Brniku.

Ogenj v Mrakovi ulici

Idrija - V sredo, 19. februarja, so idrijski gasilci nekaj po 18. uri posredovali v Mrakovi ulici, kjer so v dimniku stanovanjskega objekta zagorele saje. Gasilci so požar pogasili, dimniško tuljavo in okolico pa pregledali s termovizijsko kamero.

 

Ogenj v gozdu

Logatec - V sredo, 19. februarja, so ob 17. uri in 24 minut klicali na pomoč gasilce s Tabora v Logatcu, kjer je zagorelo v gozdu na težko dostopnem terenu. Gasilci PGD Dolnji Logatec in Gorenji Logatec so požar na površini okoli 400 kvadratnih metrov pogasili.

Počilo je na Reki

Reka – V torek, 18. februarja, se je nekaj pred 18. uro na Reki zgodila prometna nesreča. Na upravi policije v Novi Gorici so potrdili, da je 61-letni voznik osebnega avtomobila vozil po Keltiki od Želina proti Stopniku. V naselju Reka je vklopil levi smernik in začel zavijati levo čez most. Prav takrat pa ga je pričel prehitevati 54-letni voznik tovornega vozila, ki je pred tem vozil za njim. Prišlo je do trčenja vozil, nihče od potnikov v vozilih pa ni bil poškodovan.

 

Potres

Kobarid – Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so v sredo, 19. februarja, 41 minut čez polnoč zabeležili zmeren potresni sunek z magnitudo 1,9. Po prvih podatkih je bilo žarišče potresa 80 kilometrov zahodno od Ljubljane, v bližini Kobarida. Intenziteta potresa v širšem nadžariščnem območju ni presegla IV. stopnje po evropski potresni lestvici, potres pa so čutili posamezni prebivalci Kobarida in okoliških vasi, so še sporočili iz Urada za seizmologijo in geologijo pri Agenciji RS za okolje.

Voznica pristala na dvorišču

Črni Vrh - V ponedeljek, 10. februarja, se je v Predgrižah pri Črnem Vrhu pripetila huda prometna nesreča. Resno poškodovano voznico so reševalci odpeljali na urgenco v Ljubljano.
Kot so potrdili na upravi policije v Novi Gorici, se je nesreča zgodila ob 11. uri in 28 minut v naselju Predgriže. 34-letna voznica je vozila osebni avtomobil po regionalni cesti iz Črnega Vrha proti Godoviču. Med vožnjo skozi desni ovinek je blizu ene od  stanovanjskih hiš izgubila nadzor nad vozilom in zapeljala na nasprotni vozni pas, nato pa preko levega roba vozišča in trčila v postavljeno prometno signalizacijo. Zatem se je njeno vozilo prevrnilo na streho in obstalo na dvorišču pred eno od stanovanjskih hiš.
V prometni nesreči je bila voznica predvidoma huje poškodovana. Na kraju nesreče so ji zdravniško pomoč nudili reševalci iz Idrije, ki so jo po nudeni oskrbi z reševalnim vozilom odpeljali na urgenco v ljubljanski klinični center. Pomoč policistom PP Idrija in reševalcem so na kraju nesreče nudili tudi gasilci PGD Idrija.

Potres v Vipavi
Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so v nedeljo, 9. februarja, ob 22. uri in 36 minut zabeležili potresni sunek z epicentrom 6 kilometrov vzhodno od Vipave. Epicenter je bil 16 kilometrov pod površino zemlje in je imel v nadžariščnem območju 1,4 magnitude. Na lestvici EMS-98, na kateri strokovnjaki določajo največjo intenziteto v Sloveniji, se je potres umestil v III. Kategorijo. Po prvih podatkih so potres čutili posamezni prebivalci Šempasa, Hruševja in Matenje vasi.

Odstranili minometno granato

Spodnja Idrija – V četrtek, 6. februarja, so nekaj po 17. uri iz potoka ob stanovanjski hiši za transformatorsko postajo Marof pripadniki Enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi Severnoprimorske regije odstranili topovsko granato kalibra 75 milimetrov italijanske izdelave iz obdobja prve svetovne vojne.

 

Padel s strehe

Idrijske Krnice – V četrtek, 6. februarja, je ob 15. uri in 45 minut iz Brnika v Idrijske Krnice poletel helikopter slovenske vojske z dežurno ekipo helikopterske nujne medicinske pomoči. Na urgenco UKC v Ljubljano je odpeljal hudo poškodovanega občana, ki je padel s strehe.

Veter podiral drevesa

Cerkno – Pripadniki domala vseh gasilskih društev Gasilske zveze Cerkno so v sredo, 5. februarja, posredovali na številnih lokacijah v občini. Hud veter je ruval drevesa, odkrival strehe in povzročal drugo škodo. Popoldne je bila za nekaj časa zaprta tudi Keltika, saj je veliko drevo padlo na cestišče. Posredovali so gasilci PGD Cerkno, ki so odstranili drevo in očistili cestišče.

 

Travniški požar

Idrija – V sredo, 5. februarja, so gasilci nekaj po 13. uri hiteli na gašenje požara v Prešernovo ulico, kjer je zagorela trava na strmem pobočju. Požar v manjšem obsegu so gasilci PGD Idrija hitro ukrotili.

Pijan in brez izpita

Policisti Policijske postaje Idrija so v soboto, 1. februarja, nekaj po 23. uri v Idriji med kontrolo cestnega prometa zaustavili 28-letnega voznika osebnega avtomobila in v postopku ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja. V preizkusu alkoholiziranosti z alkotestom pa so še ugotovili, da je imel voznik 0,24 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu vozilo zasegli. Zdaj ga čaka srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega zaradi več kršitev prometne zakonodaje podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Ujeli pijanega voznika

Idrija - Policisti so v noči na četrtek, 30. januarja, na cesti Želin – Spodnja Idrija zaustavili 54-letnega voznika osebnega avtomobila in mu odredili preizkus alkoholiziranost. Rezultat je pokazal, da je voznik vozil pod vplivom alkohola, saj je imel 0.68 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Idrijski policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu odvzeli vozniško dovoljenje. Prijavili ga bodo tudi na pogovor s sodnico, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Pretep pred gostilno

Črni Vrh – Na sedežu Policije v Novi Gorici so potrdili informacijo, da so idrijski policisti preiskali okoliščine nedavnega pretepa na javnem kraju v Črnem Vrhu. Kot je razvidno...

Počilo je na Travniku

Travnik - V soboto, 25. januarja je nekaj minut po deveti uri dopoldne 77-letna voznica s svojim avtom vozila od Idrije proti Tolminu in pri vasi Travnik zaradi prehitre vožnje ...

Prvi posredovalci

Žiri – V nedeljo, 26. januarja, je nekaj pred 9. uro v poslovnem objektu na Trgu svobode občan doživel epileptični napad. Gasilci PGD Dobračeva so mu nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev NMP Škofja Loka.

Gasilci pomagali reševalcem

Žiri – V noči na nedeljo, 26. januarja, so nekaj po polnoči na pomoč klicali s Trga svobode v Žireh. Posredovali so gasilci PGD Dobračeva, ki so nudili prvo pomoč oboleli osebi do prihoda reševalcev NMP Škofja Loka in tem tudi pomagali pri prenosu obolelega do reševalnega vozila.

Počila cev na cisterni

Idrija – V četrtek, 16. januarja, so nekaj pred 14. uro v Idriji na Mestnem trgu gasilci PGD Idrija preprečili iztekanje kurilnega olja iz avtocisterne zaradi počene cevi ter z vz...

Stiskalnica padla na delavca

Spodnja Idrija – V četrtek, 16. januarja, se je nekaj po 8. uri v eni od tovarn zgodila delovna nesreča. Posredovali so gasilci in reševalci ekipe nujne medicinske pomoči iz ...

Kdo lomi brisalce?

Idrija – Policisti Policijske postaje Idrija so v torek, 14. januarja dopoldne, obravnavali poškodovanje osebnega avtomobila v Idriji. Ugotovili so, da je še neznani nepridiprav poškodoval oziroma odlomil zadnji brisalec na osebnem avtomobilu znamke Volvo, ki je bilo parkirano pred enim od stanovanjskih blokov v Idriji. S tem dejanjem je lastniku vozila povzročil za vsaj 100 evrov škode. Oškodovanec je odstopil od predloga za pregon storilca, zato bodo idrijski policisti o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili le Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Gasilci pomagali reševalcem

Gore – V torek, 14. januarja, so ob 4. uri in 41 minut na Gorah gasilci PGD Dole, kot prvi posredovalci, nudili prvo pomoč oboleli osebi do prihoda reševalcev ekipe nujne medicinske pomoči iz Idrije.

 

Helikopter odpeljal bolnika

Ledine – V torek, 14. januarja, so nekaj po 15. uri v Pečniku na zahtevo dežurnega zdravnika ekipe nujne medicinske pomoči Idrija posredovali prvi posredovalci gasilske enote PGD Ledine. Oboleli osebi so do prihoda reševalcev nudili pomoč in zavarovali kraj pristanka helikopterja Slovenske vojske, ki je obolelo osebo prepeljal na urgenco v ljubljanski UKC.

Zagorel zabojnik
Idrija – V nedeljo, 12. januarja, je na Partizanski ulici nekaj po 10. uri zagorel zabojnik za biološke odpadke. Požar so pogasili gasilci PGD Idrija.

Pokvarjen hidrant
Spodnja Idrija – V nedeljo, 12. januarja, so bili nekaj po 22. uri gasilci obveščeni o tem, da na dvorišču podjetja Rotomatika v Spodnji Idriji izteka voda iz pokvarjenega hidranta. Gasilci so napako odpravili.

Ogenj v dimniku

Spodnja Idrija – V sredo, 8. januarja, so nekaj po 8. uri na pomoč klicali gasilce iz Spodnje Idrije. V stanovanjskem objektu na Tolminski cesti so v dimniški tuljavi zagorele saje. Požar so pogasili gasilci PGD Spodnja Idrija.

Ujeli pijanega voznika

Idrija – Policisti Policijske postaje Idrija so med nadzorom cestnega prometa v soboto, 4. januarja, ob 14. uri in 57 minut v Idriji zaustavili 56-letnega voznika osebnega avtomobila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki pa ga je voznik odločno odklonil. Policisti so mu na podlagi Zakona o prekrških odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Kršitelja čaka tudi srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Pogrešanega našli mrtvega
Reka – V ponedeljek, 30. decembra zvečer, je v zaselku Reka na Cerkljanskem stekla obsežna iskalna akcija za pogrešanim 54-letnim domačinom. Akcijo iskanja so prekinili ...

Zagorele saje

Idrija – V nedeljo, 29. decembra, so ob 20. uri in 37 minut v Triglavski ulici v Idriji zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Idrija so pogasili tleče saje, pregledali dimnik in prostore s termovizijsko kamero, izmerili morebitno povišane koncentracije plinov v prostorih in jih prezračili ter delno očistili dimno tuljavo. Dokončno čiščenje so prepustili dimnikarski službi.

Gasilci pomagali reševalcem

Godovič – V nedeljo, 29. decembra, so ob 2. uri in 50 minut gasilci PGD Godovič pomagali oboleli domačinki do prihoda reševalcev ekipe nujne medicinske pomoči iz Idrije.

 

Reflektor padel z nosilca

Col - V nedeljo, 29. decembra, so ob 15. uri in 38 minut gasilci PGD Col posredovali v domači vasi, kjer je na šolskem igrišču eden od reflektorjev padel z nosilca in ogrozil mimoidoče. Gasilci so reflektor pritrdili nazaj na nosilec.

Ogenj v dimniku

Spodnja Idrija – V soboto, 28. decembra, so nekaj po 18. uri zagorele saje v dimniku večstanovanjske hiše v Spodnji Idriji. Gasilci PGD Spodnja Idrija so pogasili goreče saje, očistili dimno tuljavo in prostore pregledali s termovizijsko kamero.

Bombni preplah v Podlanišču

CERKNO – V petek, 27. decembra zvečer, je policija posredovali v vasi Podlanišče na Cerkljanskem. Ob 21. uri in 50 minut je bila policija v Novi Gorici obveščena o tem, da naj bi eden od domačinov v Podlanišču izdelal pirotehnično napravo s priklopom na m...

Nesreča na Colu

COL, 24. decembra – Policisti so v petek, 20. decembra, ob 15. uri in 30 minut odhiteli na Col, kjer se je zgodila prometna nesreča. Do nesreče je prišlo v križišču ceste za Vrhpolje, kjer sta trčila dva osebna avtomobila. Po dosedanjih ugotovitvah policije je 2...

Na Marofu povozili pešca

MAROF, 23. decembra – V petek, 20. decembra, se je nekaj pred 19. uro na Marofu zgodila prometna nesreča, v kateri je voznik kombija povozil pešca. Policisti bodo kaznovali voznika in pešca. Kot so potrdili na upravi Policije v Novi Gorici, je 44-letni p...

Drevo zaprlo cesto

ŠEBRELJE – V petek, 20. decembra, so ob 17. uri in 23 minut posredovali gasilci PGD Šebrelje. S cestišča v domači vasi so odstranili podrto drevo in omogočili nemoteno odvijanje lokalnega prometa.

Še ena nesreča reševalnega vozila

ZALA, 18. decembra – Kot so potrdili na upravi Policije v Novi Gorici, se je v ponedeljek, 16. decembra, zgodila prometna nesreča, v kateri je bilo udeleženo reševalno vozilo. Kot je moč razbrati iz policijskega sporočila za javnost, se je nesreča zgodila ob 12. uri in ...

Nesreča rešilca na nujni vožnji

MAROF, 16. decembra – V četrtek, 12. decembra, se je nekaj pred 18. uro na Marofu pripetila prometna nesreča, v kateri je bilo udeleženo tudi reševalno vozilo na nujni vožnji. Policisti povzročitelja nesreče še iščejo. Kot so potrdili na upravi policije v Novi ...

Mamila za volanom

IDRIJA – V soboto, 14. decembra, so v poznih večernih urah policisti v Idriji zaustavili 26-letnega voznika osebnega avtomobila in v mu odredili hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog. Rezultat je bil pozitiven, zato mu je bil odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, vendar ga je voznik odločno odklonil. Kršitelju cestnoprometnih predpisov so prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu odvzeli vozniško dovoljenje. Čaka pa ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

 

Drevo zaprlo cesto

TREBENČE – Prostovoljni gasilci iz PGD Gorje-Poče-Trebenče so v petek, 13. decembra, nekaj po 20. uri posredovali na cesti pod Trebenčami, kjer so odstranili podrto drevo s cestišča. Dobre pol ure kasneje pa so podrto drevo odstranjevali tudi gasilci PGD Vrsnik na cesti Žirovnica – Spodnji Vrsnik.

 

Ujeli pijanega voznika

IDRIJA – V noči na petek, 13. decembra, so nekaj pred 1. uro ponoči policisti v Idriji zaustavili 27-letnega voznika osebnega avtomobila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal, da je 27-letnik vozil pod vplivom alkohola, saj je imel 0.58 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku so prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu odvzeli vozniško dovoljenje.

Starejši voznik zavil v levo

MOST NA SOČI – V petek, 13. decembra, se je na cesti Most na Soči – Bača pri Modreju na območju naselja Postaja zgodila prometna nesreča. Po prvih podatkih je 74-letni voznik osebnega avtomobila, v katerem je bila ob vozniku tudi 79-letna sopotnica, pelj...

Mamila za volanom

Idrija – V soboto, 14. decembra, so v poznih večernih urah policisti v Idriji zaustavili 26-letnega voznika osebnega avtomobila in v mu odredili hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog. Rezultat je bil pozitiven, zato mu je bil odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, vendar ga je voznik odločno odklonil. Kršitelju cestnoprometnih predpisov so prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu odvzeli vozniško dovoljenje. Čaka pa ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

 

Drevo zaprlo cesto

Trebenče – Prostovoljni gasilci iz PGD Gorje-Poče-Trebenče so v petek, 13. decembra, nekaj po 20. uri posredovali na cesti pod Trebenčami, kjer so odstranili podrto drevo s cestišča. Dobre pol ure kasneje pa so podrto drevo odstranjevali tudi gasilci PGD Vrsnik na cesti Žirovnica – Spodnji Vrsnik.

 

Ujeli pijanega voznika

Idrija – V noči na petek, 13. decembra, so nekaj pred 1. uro ponoči policisti v Idriji zaustavili 27-letnega voznika osebnega avtomobila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal, da je 27-letnik vozil pod vplivom alkohola, saj je imel 0.58 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniku so prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu odvzeli vozniško dovoljenje.

33-letnica z Audijem na streho
SPODNJA IDRIJA, 10. decembra – Včeraj se je nekaj pred 22. uro na cesti Spodnja Idrija – Cerkno osebni avto prevrnil na streho. Vozilo znamke Audi je upravljala 33-letna voznica. Ob prihodu na kraj nesreče so policisti ugotovili, da je voznica pri vožnji skozi ...