Cerkljanska se navdušuje nad pajtičkami

Objavljeno: 28. 7. 2020 ob 7:25 | Spletno uredništvo

Minuli konec tedna so cerkljanski turistični delavci strnili vrste in pod okriljem Idrijsko cerkljanske razvojne agencije organizirali prvi Pajtička festival.

Kulinarična prireditev z naslovom Pajtička fest, prvi festival cerkljanskih potičk, temelji na osnovnih izhodiščih Cerkljanske kot destinacije s pestro ponudbo lokalnih jedi. Kot so zapisali organizatorji, Cerkljanska slovi po slanih čebulnih potičkah »pajtičkah«, ki jim jih je uspelo uvrstiti v izbor sedmih reprezentativnih jedi, ki predstavljajo idrijsko-cerkljansko gastronomsko regijo in sestavljajo del piramide slovenske gastronomije.

Tako so minuli konec tedna obiskovalci lahko na različnih lokacijah na Cerkljanskem pri lokalnih ponudnikih okušali in kupili različne vrste potičk, od tradicionalnih slanih do potičk iz lokalnih surovin ter takšnih s pridihom kreativnosti in novih okusov. Organizatorji želijo s festivalom na osnovi kulinarične dediščine povezati ključne deležnike v lokalnem okolju ter povečati prepoznavnost lokalnega produkta – pajtičke.