Cerkno na zadnjem mestu najgostoljubnejših turističnih krajev

Objavljeno: 20. 10. 2020 ob 12:59 - posodobljeno: 21. 10. 2020 ob 7:46 | Damijan Bogataj

Turistična zveza Slovenije je objavila rezultate spletnega glasovanja, v katerem se za naslove najbolje urejenih lokacij potegujejo velika mesta, termalna središča ter druge turistične destinacije.

cerkno-1-10-2020-2.jpg

V sklop »najgostoljubnejši turistični kraj« se je uvrstilo tudi Cerkno, ki je zbralo 182 glasov. Pred njim so se uvrstili Ankaran, Gozd Martuljek, Portorož z Lucijo, Bled, Tolmin, Piran, Kobarid, Bohinj, Kranjska Gora, Bovec in na prvem mestu Izola. Cerkno je v tem ocenjevanju zasedlo zadnje, dvanajsto mesto.

V razvrstitvi za naziv »najgostoljubnejše veliko mesto« je zmagalo Celje, med zdraviliškimi kraji pa Laško. V spletnem ocenjevanju turističnih destinacij je letos sodelovalo 8.519 ocenjevalcev.

Gregor Novakovič, direktor Lokalne turistične organizacije Laufar Cerkno je rezultat komentiral takole: »To je eden od projektov, s katerem se pač nismo ukvarjali. Imamo izjemno dobro poletno sezono, podiramo vse možne rekorde. Biti dvanajsti niti ni tako slabo. To ne bo prav nič vplivalo na razvoj turizma v naši občini. Vsak dan posebej se trudimo, da smo prijazni, gostoljubni in to ne glede na take ali drugačne lestvice.«

gregor-novakovic-18-9-2020-4.jpg
navednice-modre_edited.png

Biti dvanajsti niti ni tako slabo. Vsak dan posebej se trudimo, da smo prijazni, gostoljubni in to ne glede na take ali drugačne lestvice.

GREGOR NOVAKOVIČ

direktor LTO Laufar Cerkno