Cerkno gostilo FIS tekmo veteranov

Objavljeno: 13. januarja 2020 ob 7:46

Avtor: spletno uredništvo

Sezona FIS Masters Cup 2019/20 v alpskem smučanju za veterane nad 30 let je v polnem teku, tudi z uspešno udeležbo članic in članov Smučarskega kluba Idrija.

smucarji-13-1-2020-2.jpg

Na prvi evropski tekmi v avstrijskem Hausu v mesecu decembru je na zmagovalni oder stopil Boštjan Brus, saj je v slalomu osvojil drugo mesto v kategoriji A4. Sledilo je pet tekem v dveh vikendih v italijanski Pili. Prvi vikend je Samuel Borovinšek zasedel drugo mesto v kategoriji A5 v veleslalomu in tretje mesto v superveleslalomu, Boštjan Brus pa tretje mesto v kategoriji A4 v superveleslalomu in slalomu. Drugi vikend sta bila na sporedu dva veleslaloma, kjer je Boštjan Brus prismučal na drugo in tretje mesto v kategoriji A4, Samuel Borovinšek pa na tretje in sedmo mesto v kategoriji A5.

smucarji-13-1-2020.jpg

V januarju so sledile odlično organizirane domače tekme na Smučarskem centru Cerkno, kjer sta bila v petek in nedeljo veleslaloma, v soboto pa slalom. Medalje za SK Idrija so v petkovem veleslalomu prismučali Patricija Demšar – drugo mesto v C4, Nina Gantar – drugo mesto v C3, Boštjan Bernik – drugo mesto v A2 in Dejan Mrak – tretje mesto v A2. V nedeljskem veleslalomu je Patricija Demšar zasedla drugo mesto v kategoriji C4, Nina Gantar drugo mesto v C3, Samuel Borovinšek tretje mesto v A5, Boštjan Brus drugo mesto v A4, Boštjan Bernik drugo mesto v A2, Rudi Istenič tretje mesto v A2 in Jernej Hvala tretje mesto v A1.
Minuli konec tedna pa so se tekme preselile v avstrijski Reiteralm, kjer je bil v petek na sporedu superveleslalom, v soboto pa veleslalom. Na zmagovalni oder je v super G stopil Samuel Borovinšek s tretjim mestom v kategoriji A5. Zaradi odpovedi tekme v nemškem Goetschnu, sledijo čez 14 dni štiri tekme (dve nočni) na hrvaškem Sljemenu, v alpski kombinaciji, superveleslalomu, veleslalomu in slalomu.