Cerkljanski plavalci spet tekmujejo

Objavljeno: 22. 7. 2020 ob 10:55 | Spletno uredništvo

V soboto, 19. julija, je Plavalni klub Celulozar organiziral 49. plavalni miting Krško 2020 in 6. razvojni pokal za kategorije dečkov in deklic ter mlajših dečkov in deklic. Skupno je na tekmovanju nastopilo 340 plavalcev.

Po epidemiji koronavirusa in štirih mesecih mirovanja so bili na tem tekmovanju prisotni tudi plavalci cerkljanskega kluba. »V okoliščinah, ki so povsem drugačne kot prej, v zagotavljanju vseh varnostnih zahtev, ki jih je predpisal NIJZ in po tem, da so se treningi pričeli šele julija, so mladi plavalci odlično opravili svoje delo,« je povedala Ana Hadalin iz Plavalnega kluba Cerkno.

Od plavalcev cerkljanskega kluba se je najbolje odrezala Taja Primožič v disciplini 100 metrov prosto, kjer je z odličnim osebnim rezultatom osvojila četrto mesto. Jonas Lapanje je bil osmi na 50 metrov prsno, Janž Magajne pa je bil prav tako osmi na 200 metrov hrbtno. Janja Lapanje in Tjaša Lahajnar sta z odličnim nastopom v disciplini 50 metrov delfin krepko izboljšali svoje osebne rezultate.

Štafeta v postavi Jonas Lapanje, Janja Lapanje, Janž Magajne ter Taja Primožič je osvojila osmo mesto med 24 sodelujočimi ekipami. Vsi plavalci pa so na 50 metrov prosto odplavali osebne rekorde.