Cerkljani začenjajo pouk na daljavo

Objavljeno: petek, 13. 3. 2020 ob 15:30

Mitja Dežela, ravnatelj Osnovne šole Cerkno, je sporočil, da šola s ponedeljkom prehaja na izvajanje pouka na daljavo, saj je šola zaradi epidemije zaprla svoja vrata.

sola-cerkno-1-13-3-2020.jpg

»V času zaprtja šolskega poslopja bo pedagoški kader za osnovnošolce vsekakor pripravil učno-vzgojne vsebine, ki si jih bodo lahko učenci tudi ob pomoči staršev prenesli s šolske spletne strani na naslovu www.os-cerkno.si . Na kakšen način bodo učne vsebine posredovane in kako bo potekal prilagojen pouk na daljavo, vas bomo v prihodnjih dneh sproti obveščali preko naše spletne strani,« je zapisal ravnatelj Mitja Dežela. 
Na šoli se zavedajo, da vse družine nimajo dostopa do spletnih vsebin, zato vse naprošajo za medvrstniško pomoč. Vsebine bodo poskušali prilagoditi ne samo za računalniško okolje, ampak bodo vsebine vidne tudi preko mobilnih naprav. Preko osrednje spletne strani bodo učence sproti obveščali tudi o vseh novostih, ki se bodo dotikale učno-vzgojnega dela in nadaljnjih aktivnosti povezanih s šolo in vrtcem. »Naprošamo vas, da spremljate posodobitve na naši spletni strani in pomagate svojemu otroku pri organizaciji učnega dela na domu. Pomembno je, da v tem prehodnem obdobju učenci ne pozabijo na šolo in da ohranjajo učno-vzgojno kondicijo, saj z delom aktivno nadaljujemo takoj, ko ukrep preneha. Za vse dodatne informacije smo dosegljivi na elektronskem naslovu

info@os-cerkno.si . V kolikor bodo vprašanja naslovljena na posamezne učitelje, jih bomo ustrezno preusmerili, tako da boste lahko prejeli ustrezne odgovore,« je še zapisal ravnatelj Mitja Dežela. 
Na šoli v Cerknem ob tem še poudarjajo, da gre za posebne razmere, na katere se je bilo težko predhodno pripraviti. Prepričani pa so, da jim bo tudi tokrat uspelo in bodo učencem pripravili učno izkušnjo, ki bo zmanjšala stisko do ponovnega odprtja šole in običajnega pouka.

Avtor: Damijan Bogataj

mitja-dezela-13-3-020.jpg
navednice-rdece.jpg

V času zaprtja šolskega poslopja bo pedagoški kader za osnovnošolce vsekakor pripravil učno-vzgojne vsebine, ki si jih bodo lahko učenci tudi ob pomoči staršev prenesli s šolske spletne strani. Na kakšen način bodo učne vsebine posredovane in kako bo potekal prilagojen pouk na daljavo, bomo v prihodnjih dneh sproti obveščali.

Naprošamo starše, da spremljajo posodobitve na naši spletni strani in pomagajo svojemu otroku pri organizaciji učnega dela na domu. Pomembno je, da v tem prehodnem obdobju učenci ne pozabijo na šolo in da ohranjajo učno-vzgojno kondicijo.

 

MITJA DEŽELA

ravnatelj OŠ Cerkno

sola-cerkno-13-3-2020.jpg
sola-cerkno-2-13-3-2020.jpg