Cerkljani se veselijo nove trgovine

Objavljeno: sreda, 21. 4. 2021 ob 15:58 - zadnja posodobitev: 21. 4. 2021 ob 17:47 | Damijan Bogataj

Spar bo v poletnih mesecih v Cerknem odprl novo trgovino. To je ob današnjem obisku gradbišča poudaril direktor te trgovske verige David Kovačič. Na gradbišču se je srečal še z županom Gašperjem Uršičem in direktorjem Zidgrada Igorjem Božičem.

foto: Občina Cerkno

navednice-modre_edited.png

V novo trgovino je vloženega veliko truda in prepričani smo, da bo zadovoljila želje in potrebe slehernega kupca.

DAVID KOVAČIČ

generalni direktor Spara Slovenija

Nova trgovina Spar Cerkno bo poslovala na okoli 1.100 m2 velikih površinah. Urejena bo po sodobnih merilih trgovske verige Spar v okviru možnosti, ki jih bo nudila konkretna lokacija. Za kakovostno ponudbo bo v trgovini skrbelo 24 ljudi, ki bodo zaposleni za polni delovni čas. Pred trgovino bo prostor za brezplačno parkiranje 59 vozil.

Kot so zapisali v sporočilu za javnost, v podjetju Spar Slovenija mislijo tudi na trajnostni vidik nove trgovine. Supermarket Spar Cerkno bo imel vgrajeno varčno razsvetljavo LED in učinkovit sistem ogrevanja in hlajenja »CO2«. Gre za tehniko, ki uporablja plin CO2, z odpadno toploto hladilne tehnike pa bo trgovina pozimi ogrevana in poleti hlajena. Z uporabo tega sistema bo trgovina okolju prijazna in za svoje delovanje ne bo uporabljala klasičnih energentov.

»V novo trgovino je vloženega veliko truda in prepričani smo, da bo zadovoljila želje in potrebe slehernega kupca,« je ob današnjem ogledu gradbišča povedal generalni direktor Spara Slovenija David Kovačič.

navednice-modre_edited.png

Veseli me, da bodo lokalni prebivalci in turistični obiskovalci lahko uživali v prijetnem ambientu, ponudbi kakovostnih izdelkov in prijazni postrežbi. Hkrati pa je to prvi korak k razvoju Cerknega v smeri sodobnega središča občine, ki prebivalcem ponuja kakovostno življenje.

GAŠPER URŠIČ

župan Občine Cerkno

Izjavo za javnost so v Sparu Slovenija dopolnili še z izjavo Marjana Batagelja, ki se ogleda ni udeležil. »Pomembno je, da se potenciali Cerknega s pozitivnim delom vseh udeleženih razvijajo naprej. Upajmo, da se tudi pogoji za poslovanje v turizmu izboljšajo, da bomo lahko nadaljevali začrtano investicijsko pot. Nadaljnji razvoj turizma bo z novim trgovskim središčem dobil nov zagon.«

Direktorja trgovske verige in župana je na gradbišču spremljal še direktor gradbenega podjetja Zidgrad Igor Božič, ki je napovedal, da bodo gradbena dela skladno s terminskim načrtom končana v dveh tednih. Potem pa bodo gradbišče zavzeli inštalaterji, ki bodo prostore opremili z vsemi potrebnimi inštalacijami in izvedli zaključna dela. Če bo šlo vse po načrtih, bo trgovina Spar v Cerknem prve kupce sprejela že 19. avgusta.

Župan Občine Cerkno Gašper Uršič pa je med obiskom dejal: »Veseli me, da bodo lokalni prebivalci in turistični obiskovalci lahko uživali v prijetnem ambientu, ponudbi kakovostnih izdelkov in prijazni postrežbi. Hkrati pa je to prvi korak k razvoju kraja Cerkno v smeri sodobnega središča občine, ki prebivalcem ponuja kakovostno življenje.«

navednice-modre_edited.png

Pomembno je, da se potenciali Cerknega s pozitivnim delom vseh udeleženih razvijajo naprej. Upajmo, da se tudi pogoji za poslovanje v turizmu izboljšajo, da bomo lahko nadaljevali začrtano investicijsko pot. Nadaljnji razvoj turizma bo z novim trgovskim središčem dobil nov zagon.

MARJAN BATAGELJ

direktor Postojnske jame d.d.