Cepili bodo na pokritem balinišču

Objavljeno: četrtek, 6. 5. 2021 ob 9:56 | Damijan Bogataj

Zdravstveni dom Idrija je v preteklih tednih skupaj z vodstvom idrijske občine in predstavniki Civilne zaščite določil lokacijo, kjer bo od tega petka dalje potekalo množično cepljenje zainteresiranih občanov občin Idrija in Cerkno.

cepljenje-6-5-2021.jpg

V petek, 7. maja, bo v Idriji potekalo prvo množično cepljenje v pokritem balinišču pod parkiriščem trgovine Tuš pri Likarici v Idriji. Cepili bodo več kot 1.000 prijavljenih posameznikov, od tega 616 z drugim odmerkom cepiva.

Kot so sporočili iz Zdravstvenega doma, bodo do konca meseca maja sodelavci ZD Idrija nadaljevali s cepljenjem zainteresirane javnosti, in sicer vsak petek na pokritem balinišču pri Likarici v Idriji, v kolikor bodo dejansko prejeli vse naročene odmerke cepiva s strani države.

Na ta način bi lahko do konca meseca maja s prvim odmerkom pocepili vse zainteresirane občane občin Idrija in Cerkno, ob tem pa je potrebno poudariti, da bodo cepljeni in na cepljenje povabljeni le tisti, ki so se na cepljenje prijavili. Vsi prijavljeni so, oziroma še bodo, o terminu obveščeni predhodno z SMS sporočilom na telefonsko številko, ki so jo posredovali ob prijavi na cepljenje.

Ob tem je potrebno izpostaviti, da v idrijskem zdravstvenem domu še vedno sprejemajo prijave na cepljenje, in sicer preko aplikacije, ki je na voljo na spletni strani zdravstvenega doma oziroma s klicem na telefonsko številko 05 37 34 222 vsak delovni dan med 8. in 12. uro. S tem so povečali dostopnost naročanja na cepljenje in hkrati razbremenili družinske zdravnike.

V idrijskem zdravstvenem domu sprejemajo prijave na cepljenje preko aplikacije ali s klicem na telefonsko številko

05 37 34 222 vsak delovni dan med 8. in 12. uro.

5.232 ljudi

je doslej v občinah Idrija in Cerkno izrazilo interes za cepljenje

V Zdravstvenem domu Idrija še dodajajo, da je cepljenje enostaven, varen in najučinkovitejši ukrep za zaščito pred covid-19. Ne ščiti le cepljenih posameznikov, temveč z zmanjševanjem širjenja bolezni tudi druge. »Ključno namreč je, da zaščitimo svoje zdravje ter tudi zdravje naših družinskih članov, prijateljev, sosedov, znancev in sodelavcev. Cepljenje je prostovoljno, a je najboljši način, da premagamo koronavirus in se vrnemo v običajne tirnice življenja,« so še zapisali v sporočilu za javnost v Zdravstvenem domu Idrija.