COVID-19

Cepijo tudi brez prijave

Objavljeno: sreda, 7. 7. 2021 ob 9:11 | Spletno uredništvo

V Zdravstvenem domu Idrija nadaljujejo s projektom »odprtega cepljenja«. Najprej so ga organizirali v Cerknem, kasneje še v Idriji, zanimanje zanj pa je v skladu s pričakovanji. Tedensko se v občinah Idrija in Cerkno cepi okrog 70 ljudi.

cepljenje-6-5-2021.jpg

S cepljenjem bodo nadaljevali v prostorih Gasilskega društva Cerkno to soboto, 10. julija, med 9. in 11. uro. V tem času se bodo zainteresirani lahko cepili tudi s prvim odmerkom cepiva proti covid-19, a ob tem iz ZD Idrija poudarjajo, da bo tedaj na voljo le cepivo Janssen, kjer je sicer potrebno cepljenje le z enim odmerkom cepiva. Naslednje odprto cepljenje s prvimi odmerki, ki bo odprto za zainteresirano javnost, bo v prostorih ZD Idrija potekalo ta četrtek, 8. julija, med 12.30 in 13.30. Na cepljenje se ni potrebno prijaviti. V skladu z državno strategijo bodo občani izbirali med razpoložljivi cepivi Pfizer, AstraZeneca in Jannsen.

Ob tem v Zdravstvenem domu Idrija izpostavljajo, da se morajo vse mladoletne osebe na cepljenje obvezno prijaviti preko spletnega mesta ZD Idrija.

V sporočilu za javnost so v ZD Idrija še zapisali da je cepljenje enostaven, varen in najučinkovitejši ukrep za zaščito pred covid-19. Ne ščiti le cepljenih posameznikov temveč z zmanjševanjem širjenja bolezni tudi druge. »Ključno namreč je, da zaščitimo svoje ter tudi zdravje naših družinskih članov, prijateljev, sosedov, znancev in sodelavcev. Cepljenje je prostovoljno, a je najboljši način, da premagamo virus in se jeseni izognemo novemu valu množičnih okužb s covid-19,« so še zapisali v ZD Idrija.

Po zadnjih podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje je do 7. julija z enim odmerkom cepljenih že 48,88 odstotka prebivalcev, z dvema odmerkoma pa 41,30 odstotka prebivalcev. V občini Cerkno je z dvema odmerkoma cepljeni 39,63 odstotka občanov, z enim odmerkom pa 33 % odstotka občanov.

V Idriji bo cepljenje potekalo v četrtek, 8. julija med 12.30 in 13.30, v Cerknem pa v soboto, 10. julija, med 9. in 11. uro. Na cepljenje se ni potrebno prijaviti.