STUDIO

Knjige pripeljejo na dom

Objavljeno: petek, 24. 9. 2021 ob 8:06 | Spletno uredništvo

Letošnja jesen je za vse ljubitelje literature in knjig v Občini Idrija prinesla pomembno novost.

Mestna knjižnica in čitalnica je začela s projektom »Bukva do bajte« s katerim bodo knjigo približali ranljivim skupinam. Prvi odzivi med člani knjižnice so ugodni.

Z novim projektom bodo knjige približali bralcem tako, da jih bodo vsem tistim, ki ne morejo do knjižnice, pripeljali na dom. Za izvajanje tega projekta bo knjižnica vsak četrtek dobila v uporabo občinski avtomobil, ki ga sicer uporabljata Civilna zaščita in Sopotniki. Knjige bodo pripeljali starejšim, bolnim in invalidom. Druženje s knjigami in krajšanje časa z branjem tako želijo popeljati tudi v najoddaljenejše kraje in zaselke po krajevnih skupnostih v občini Idrija.

Za pomoč pri promociji projekta so se povezali z različnimi društvi, zavodi in izvajalci storitev, ki v občini Idrija skrbijo za ciljne skupine kot so Društvo upokojencev Idrija, ki že izvaja projekt Starejši za starejše, Domom upokojencev Idrija, ki s storitvijo pomoči na domu prihaja do mnogih pomoči potrebnih, z Medobčinskim društvom invalidov Idrija-Cerkno in z Zdravstvenim domom Idrija v sklopu katerega uspešno deluje Center za krepitev zdravja.

Uporabnice in uporabnike, ki še niso članice in člani Mestne knjižnice in čitalnice Idrija, bodo povabili k včlanitvi in jim vedno šli naproti tudi s prilagojenimi pravili izposoje, podaljševanja, vračanja, rezerviranja in pri tem bodo upoštevali njihove posebne okoliščine.

»Projekt v celoti financira Občina Idrija, zato je naša storitev namenjena izključno občanom občine Idrija, pomeni pa nadgradnjo široke palete knjižničnih dejavnosti ter oplemenitenje knjižničnega poslanstva Mestne knjižnice in čitalnice Idrija« je še v sporočilu za javnost ob začetku projekta zapisala vodja projekta v knjižnici Milanka Trušnovec. Več in podrobneje o namenu projekta in vzrokih, da je iz leta v leto manj zanimanja za knjigo pa v pogovoru Milanke Trušnovec z urednikom Damijanom Bogatajem v TV studiu Idrijskih novic.

milanka-trusnovec-23-9-2021-1.jpg
BukvaDoBajte-24-9-21-2.jpg
BukvaDoBajte-24-9-21-3.jpg

VIDEO POSNETEK

milanka-trusnovec-23-9-2021-3.jpg

Naročila za dostavo knjig sprejemajo od ponedeljka do petka med 11. in 14. uro na telefonski številki
031 356 558 in 05 37 34 064.

AUDIO POSNETEK

Milanka Trušnovecvodja projekta Bukva do bajte
00:00 / 15:57