Boštjan Brus zmagovalec svetovnega pokala

Objavljeno: sreda, 25. 3. 2020 ob 7:11

Z uradno odpovedjo finala v Strpskem Plesu na Slovaškem se je tudi za veterane predčasno končalo tekmovanje »FIS MASTERS CUP 2019/20«. Zgodovinski dosežek je uspel Boštjanu Brusu iz Idrije.

Avtor: spletno uredništvo

bostjan-brus-1-24-3-020.jpg

V letošnji, zaradi izrednih zdravstvenih razmer skrajšani sezoni svetovnega pokala, je bilo izvedenih 39 tekem, od katerih je najboljših dvanajst uvrstitev v sezoni štelo za skupni seštevek. Tudi letos so se tekmovanja udeleževali tekmovalci Smučarskega kluba Idrija. Najbolje sta se odrezala Boštjan Brus in Samuel Borovinšek.

bostjan-brus-5-24-3-020.jpg

Boštjanu Brusu je uspel zgodovinski dosežek, saj je v kategoriji A4 osvojil prvo mesto ter s tem postal dobitnik velikega kristalnega globusa. Prav tako je odlično nastopal tudi Samuel Borovinšek, ki je v najštevilčnejši kategoriji A5 sezono končal na odličnem petem mestu.

bostjan-brus-2-24-3-020.jpg

Lansko sezono se je začela uveljavljati tudi posebna »overall« razvrstitev, kjer pa slovenski veterani še niso zabeležili osvojitve pokala. Gre za skupne razvrstitve po osvojenih točkah v kategorijah A, B in C. V »overall« razvrstitvi kategorije A je bil najuspešnejši Slovenec Samuel Borovinšek, ki je osvojil 15. mesto. Boštjan Brus je osvojil 36. mesto, Tadej Prebil (SK Komenda) pa 38. mesto.

bostjan-brus-3-24-3-020.jpg