Boštjan Brus zmagovalec svetovnega pokala

Objavljeno: sreda, 25. 3. 2020 ob 7:11

Z uradno odpovedjo finala v Strpskem Plesu na Slovaškem se je tudi za veterane predčasno končalo tekmovanje »FIS MASTERS CUP 2019/20«. Zgodovinski dosežek je uspel Boštjanu Brusu iz Idrije.

Avtor: spletno uredništvo

V letošnji, zaradi izrednih zdravstvenih razmer skrajšani sezoni svetovnega pokala, je bilo izvedenih 39 tekem, od katerih je najboljših dvanajst uvrstitev v sezoni štelo za skupni seštevek. Tudi letos so se tekmovanja udeleževali tekmovalci Smučarskega kluba Idrija. Najbolje sta se odrezala Boštjan Brus in Samuel Borovinšek.

Boštjanu Brusu je uspel zgodovinski dosežek, saj je v kategoriji A4 osvojil prvo mesto ter s tem postal dobitnik velikega kristalnega globusa. Prav tako je odlično nastopal tudi Samuel Borovinšek, ki je v najštevilčnejši kategoriji A5 sezono končal na odličnem petem mestu.

Lansko sezono se je začela uveljavljati tudi posebna »overall« razvrstitev, kjer pa slovenski veterani še niso zabeležili osvojitve pokala. Gre za skupne razvrstitve po osvojenih točkah v kategorijah A, B in C. V »overall« razvrstitvi kategorije A je bil najuspešnejši Slovenec Samuel Borovinšek, ki je osvojil 15. mesto. Boštjan Brus je osvojil 36. mesto, Tadej Prebil (SK Komenda) pa 38. mesto.