Borovinšek in Brus tekmovala na Sljemenu

Objavljeno: torek, 2. 2. 2021 ob 14:01 | Spletno uredništvo

Ob upoštevanju vseh zdravstvenih in FIS priporočil zaradi koronavirusa, so v četrtek tekmovali v superveleslalomu in slalomu, v petek pa še v veleslalomu ter kombinacijskem slalomu. Tekem sta se udeležila le dva člana Smučarskega kluba Idrija in domov prinesla kar sedem medalj. Samuel Borovinšek je v superveleslalomu v A5 zmagal in hkrati zabeležil drugi absolutni čas tekme, v veleslalomu in alpski kombinaciji pa je bil drugi. Boštjan Brus je bil v kategoriji A4 odličen drugi v superveleslalomu in slalomu ter tretji v veleslalomu in alpski kombinaciji.

Udeleženci tekmovanj in spremljevalci so si bili enotni v oceni, da so si organizatorji zaslužili vse pohvale, saj so člani SK Zagreb odlično izpeljal celotno organizacijo, vključno s testiranjem na prizorišču za vse tekmovalce.

Če se razmere zaradi epidemije Covid-19 ne bodo zaostrile, bo naslednja tekma na domačem Smučarskem centru Cerkno med 12. in 14. februarjem 2021. Udeleženci bodo tekmovali v treh disciplinah: super G, veleslalom in slalom.

Minuli četrtek in petek, 28. in 29. januarja, so se smučarji nad 30 let, ki tekmujejo v svetovnem pokalu FIS Masters Cup, prvič to sezono pomerili na zagrebškem smučišču Sljeme. Člana Smučarskega kluba Idrija sta se odrezala odlično.

Tekem na hrvaškem Sljemenu sta se udeležila dva člana Smučarskega kluba Idrija in domov prinesla kar sedem medalj

bostjan-brus-2-2-2021.jpg