AKTUALNO

Bolnišnico vodi Klavdija Širaj Mažgon

Objavljeno: torek, 19. 10. 2021 ob 8:28 - zadnja posodobitev: 19. 10. 2021 ob 8:53 | Avtor besedila: Damijan Bogataj

17. oktobra je vodenje Psihiatrične bolnišnice Idrija prevzela Klavdija Širaj Mažgon. Tako je sklenil svet zavoda, potem ko se je že dlje časa soočal z zelo majhnim zanimanjem potencialnih kandidatov za vodenje tega javnega zdravstvenega zavoda. Klavdija Širaj Mažgon bo funkcijo opravljala kot vršilka dolžnosti direktorice v prihodnjih šestih mesecih.

klavdija-siraj-mazgon-19-10-2021-3.jpg

Klavdija Širaj Mažgon ima univerzitetno diplomo iz socialnega dela ter akademski naziv magistre socioloških znanosti. V Psihiatrični bolnišnici Idrija je zaposlena že od leta 2001 kot vodja tima za skupnostno psihiatrično zdravljenje.

»Vsi zaposleni v bolnišnici imamo ob izpolnjevanju poklicnega poslanstva tudi jasen skupni cilj, da bolnišnica v Idriji ostane pomembno središče strokovnega znanja v službi vseh, ki potrebujejo psihiatrično pomoč. Pogumno in z optimizmom pa se bomo soočili tudi z resnim pomanjkanjem kadrov na področju zdravstvene nege.«

Člani sveta javnega zdravstvenega zavoda Psihiatrična bolnišnica Idrija so o imenovanju nove vršilke dolžnosti direktorice razpravljali na 11. redni seji v četrtek, 30. septembra 2021.