Bogdan Tušar še štiri leta na čelu Psihiatrične bolnišnice Idrija

Objavljeno: 9. 11. 2020 ob 8:45 | Damijan Bogataj

Vlada RS je izdala soglasje k imenovanju Bogdana Tušarja na položaj direktorja Psihiatrične bolnišnice Idrija za novo štiriletno mandatno obdobje do leta 2024.

pbi-2-27-4-2020.jpg

Bogdan Tušar je vodenje bolnišnice prevzel leta 2012. Pred tem je bil od leta 2007 pomočnik direktorice bolnišnice za splošne zadeve. S 30. novembrom 2020 se mu izteka drugi zaporedni štiriletni mandat na funkciji direktorja bolnišnice. Svet zavoda je na svoji četrti redni seji, ki je potekala 10. septembra, prisluhnili Tušarjevi predstavitvi in soglasno sklenil, da se ga ponovno imenuje na položaj direktorja za nov štiriletni mandat. Soglasje k imenovanju je podala tudi Vlada RS.

»Vizija našega dela ostaja tudi naprej jasna – želimo delovati kot vrhunska regionalna psihiatrična ustanova, odprta v skupnost in osredotočena na zagotavljanje strokovne, varne in humane oskrbe, usmerjene v krepitev zdravja, samostojnosti in moči posameznika, ki se sooča s težavami v duševnem zdravju. V slovenskem in mednarodnem prostoru želimo biti zgled urejene in dobro organizirane zdravstvene organizacije, ki bo delovala skladno z načeli profesionalne etike in odgovornosti ter bo prepoznavna po svojih vrhunskih strokovnjakih in inovativnih rešitvah na področju zdravljenja duševnih bolezni,« je v prvi izjavi po potrditvi novega mandata povedal direktor bolnišnice Bogdan Tušar.

bogdan-tusar-9-11-2020-foto-zabukovec.jp

foto: Robert Zabukovec