Bo Karmen Simonič Mervic ravnateljica?

Objavljeno: petek, 7. 5. 2021 ob 12:09 | Damijan Bogataj

Svet javnega zavoda Osnovne šole Črni Vrh je sklenil izbiranje med kandidati, ki so se prijavili na razpisano prosto delovno mesto ravnatelja na Osnovni šoli Črni Vrh. Odločili so, da bo v prihodnjem mandatu ravnateljica šole Karmen Simonič Mervic, ki je že vrsto let članica učiteljskega zbora na tej šoli.

karmen-simonic-mervic-7-5-2021_edited.jp

Na razpisano prosto mesto ravnatelja sta se ob izbrani Karmen Simonič Mervic prijavila še Petra Vončina in Primož Hvala Kamenjšček. Svet zavoda je pridobil mnenja o kandidatih s strani učiteljskega zbora, sveta staršev in lokalne skupnosti, ki je v tem primeru občinski svet. Na zasedanju sveta šole, ki ga vodi predsednik Ivan Vidmar, so člani tega najvišjega organa odločili, da bodo za ravnateljico imenovali Karmen Simonič Mervic. Dokončni sklep o imenovanju ji bodo izročili potem, ko bodo z Ministrstva za šolstvo RS prejeli mnenje, kar je zadnji korak pred dokončnim imenovanjem.

Dosedanja ravnateljica Irena Kenk je zavod vodila deset let. Na ta razpis se ni prijavila, saj se bo 1. julija letos upokojila. Z vodilnega mesta v šoli se poslavlja v prepričanju, da je v času njenega vodenje zavoda le-ta napredoval in tudi utrjeval svojo vlogo v šolskem sistemu in lokalni skupnosti.