Bo Jan Tratnik zamenjal klub?

Objavljeno: 26. 10. 2020 ob 10:36 - posodobljeno: 26. 10. 2020 ob 15:14 | Spletno uredništvo

Jan Tratnik, najboljši idrijski kolesar, je v nedeljo, 25. oktobra, sklenil letošnjo dirko po Italiji. Z rezultatom je lahko zadovoljen, saj je zmagal etapo in zabeležil 10. mesto na kronometru v Milanu. Danes nekaj po 13. uri in 30 minut pa se je vrnil v domačo Idrijo, kjer so ga ob cesti pozdravljali domači navijači, med njimi tudi župan Tomaž Vencelj z družino.

navednice-modre_edited.png

Kar se prihodnosti tiče, bo treba še malce počakati. Vse bo uradno kmalu, zagotovo pa ostajam v ekipi svetovne serije.

Jan Tratnik je ob robu razglasitve najboljših v Milanu komentiral tudi novice, da bo zamenjal klub

jan-tratnik-26-10-2020-1.jpg

foto: epa

Ob robu razglasitve najboljših v Milanu pa je komentiral tudi novice, da bo zamenjal klub. Tridesetletni Idrijčan je povedal, da kljub iztekajoči se pogodbi z Bahrain-McLarnom ostaja v svetovni seriji in da bo več o tem razkril v prihodnjih dneh. »Kar se prihodnosti tiče, bo treba še malce počakati. Vse bo uradno kmalu, zagotovo pa ostajam v ekipi svetovne serije,« je povedal za Radio Slovenija Idrijčan, ki je v zadnji etapi osvojil deseto mesto, kar je v rangu prejšnjih voženj na čas na letošnjem Giru. Prvega je končal na enajstem, drugega pa prav tako na desetem mestu.

»Z današnjim kronometrom sem izjemno zadovoljen, vse sem odpeljal optimalno, moč je bila res prava, kar se je na koncu izkazalo za deseto mesto. Če pogledam rezultate, smo bili zelo skupaj tam do četrtega, petega mesta,« je pristavil. Nekaj grenkega priokusa je vseeno bilo, saj je le za šest sekund zgrešil četrto mesto. »Malce je hudo videti, ker se dobro počutiš in ti gre vse po načrtih, ko te tako malo loči od peterice. Ampak konec koncev sem dal res vse od sebe. Naredil sem le eno napako, ko sem dohitel kolesarja pred sabo. V ovinku se mi ni umaknil in tam sem izgubil nekaj sekund,« je še dodal Tratnik.

Z že načrtovanim sprejemom ob povratku Jana Tratnika v Idrijo ni bilo nič, saj so zaradi epidemije vsi podobni dogodki odpovedani. Kljub temu pa so ga nekateri navijači, prijatelji in navdušeni spremljevalci športa pričakali ob cesti in ga pozdravljali. Med te se je neuradno pomešal tudi idrijski župan Tomaž Vencelj z družino. Na ograji ob mostu čez Idrijco so mu navijači izobesili pozdravni transparent in ga okrasili še z baloni.

Jan Tratnik je po povratku v rodno Idrijo povedal: »Giro in sezona 2020 sta zaključena. Izjemno zadovoljen sem s celotnim potekom dirke. Domov prihajam z etapno zmago, solidnimi predstavami na kronometrih in veliko vloženega dela kot pomoč ekipi in našemu leaderju Pellu Bilbau, ki je končal dirko na odličnem petem mestu. Za zadnji kronometer lahko rečem, da sem zadovoljen. Jezi me, ker sem bil blizu top 5, le nekaj sekund me je ločilo. Po pravici povedano, dal sem maksimum in to je najbolj pomembno. Konec sezone je in užival bom 100 %. Hvala ekipi, navijačem in vsem, ki ste me spremljali in navijali zame. Se vidimo naslednjo leto!«

navednice-modre_edited.png

Giro in sezona 2020 sta zaključena. Izjemno zadovoljen sem s celotnim potekom dirke. Domov prihajam z etapno zmago, solidnimi predstavami na kronometrih in veliko vloženega dela kot pomoč ekipi.

jan-tratnik-26-10-2020-5.jpg
jan-tratnik-26-10-2020-3.jpg
jan-tratnik-26-10-2020-6.jpg

foto: Tomaž Vencelj

jan-tratnik-26-10-2020-8.jpg

foto: Erik Logar

jan-tratnik-26-10-2020-9.jpg

foto: Amadej Jereb