BMW podpisal pogodbo s Hidrio

Objavljeno: 4. februarja 2020 ob 7:10 / posodobljeno: 4. februarja 2020 ob 7:15

Avtor: spletno uredništvo

Hidria bo podjetju BMW dobavljala aluminijasta ohišja volanskih sistemov, ki jih bo ta nemški velikan z letom 2023 začel vgrajevati v vsa svoja nova hibridna in električna vozila. Nova pogodba je vredna več kot 30 milijonov evrov. Z njo se Hidria utrjuje med najpomembnejšimi globalnimi sokreatorji elektromobilnosti.

hidria-3--3-2-020.jpg
hidria-4--3-2-020.jpg

Kot so v družbi Hidria zapisali v sporočilu za javnost, bodo za nova BMW-jeva hibridna in električna vozila proizvajali dele vertikalnega aluminijastega volanskega sistema, katerega posebnost je, da omogoča samodejno električno nastavitev volana glede na velikost voznika. Zelena vozila prihodnosti, opremljena s tovrstnim sistemom, bodo na evropske in svetovne ceste zapeljala čez tri leta.

Ta za Hidrio zelo pomemben poslovni dogovor, ki je vreden okoli 30 milijonov evrov, bo trajal do leta 2030. Za pridobitev tega posla se je potegovalo več potencialnih ponudnikov s celega sveta. »Pogodba, skupaj s konec lanskega leta sklenjenimi novimi, preko 300 milijonov evrov vrednimi pogodbami za izdelavo ključnih delov pogonskih elektromotorjev, Hidrii zagotavlja uspešen razvoj in dodatno krepitev na globalnih trgih,« so še zapisali v sporočilu za javnost.

Razvoj novih izdelkov pa terja stalna vlaganja. V Hidrii v naslednjih nekaj letih načrtujejo v razvoj vložiti preko 50 milijonov evrov in več kot 100 milijonov evrov v nove proizvodne zmogljivosti.

hidria-1--3-2-020.jpg
hidria-2--3-2-020.jpg
hidria-5--3-2-020.jpg
hidria---3-2-020.jpg

Hidria proizvaja dele aluminijastih krmilnih drogov z uporabo sodobne livarske strojne opreme in dolgoletne tradicije visokotlačnega litja aluminija. Tako vertikalna kot horizontalna ohišja volanskih letev so ključni element sodobnih krmilnih sistemov. V osebnih vozilih uglednih svetovnih proizvajalcev livarske komponente Hidrie zagotavljajo varno in učinkovito krmiljenje vozila. Pri tem so pomembni tudi deli hidravličnih črpalk, ki so vgrajeni v avtomobilske volanske sisteme. Ker ti delujejo pod visokimi tlaki, morajo dobavitelji zagotavljati zanesljivost in natančnost izdelave. Deli krmilnih drogov s še nekaj ostalimi deli tvorijo sistem krmilnega mehanizma v domala vsakem sodobnem avtomobilu. V Hidrii izdelujejo tako vertikalne kot horizontalne dele ohišij volanskih letev. Ker pa so ti uvrščeni na seznam varnostnih sklopov vozil, je njihova izdelava zaradi visokih standardov še posebej zahtevna.

»Smo odgovoren in konkurenčen partner z dolgoletnimi izkušnjami na področju visokotlačnega litja aluminija. Obvladujemo celoten proizvodni proces od taljenja, visokotlačnega litja, peskanja, do mehanske in površinske obdelave, pranja, vrste 3D in drugih kontrolnih meritev, tesnosti ter ostalih specifičnih zahtev posameznih avtomobilskih proizvajalcev,« so zapisali v Hidrii.

Ključni dejavniki pri procesu tlačnega litja aluminija pa so zanesljiva in kakovostna orodja. Lastna izdelava livarskih orodij Hidrii prinaša konkurenčne prednosti. Te pa so nepogrešljive za zagotavljanje tehničnih zahtev kupcev in vzdrževanje kakovosti izdelkov.