Blanka Kacin z drugačnimi načrti za leto 2021

Objavljeno: četrtek, 4. 2. 2021 ob 19:07 | Spletno uredništvo

Blanka Kacin, sovoznica najhitrejšega reli voznika v Sloveniji, ima za leto 2021 drugačne načrte. Kakšne in kako bo to vplivalo na Roka Turka, je Blanka Kacin povedala v pogovoru z Erikom Logarjem v TV studiu Idrijskih novic.

blanka-kacin-4-2-2021.jpg

Dvojica Turk-Kacin že vrsto let kroji vrh domala vseh reli dirk v slovenskem prvenstvu in širše, Blanka Kacin pa je v svoji karieri sovoznice zabeležila že preko sto nastopov in prav vsak je zgodba zase. Kariero sovoznice je začela leta 2008, ko je prvič sedla na sovoznikov sedež k reli vozniku Juretu Mraku. Takrat je imela namen odpeljati enega ali dva relija, usoda pa je hotela drugače. Dirke so si kar sledile in Blanka je v njih spoznavala svojo novo strast.

Blanka Kacin je sicer Idrijčanka, a že nekaj let živi v Preserju pri Radomljah. Njen življenjski sopotnik je nekdanji odlični kartist in zdaj voznik relija Blaž Podlesnik.

Naloga vsakega sovoznika ni tako zanemarljiva, saj med samim nastopom usmerja voznika, pred dirko pa ga s pomočjo potne knjige vodi po trasi relija, da lahko pripravita natančne zapiske hitrostnih preizkušenj. Pred in po dirki pa voznika in sovoznika ter člane spremljajoče ekipe čaka še obilo dela. Le najboljši delujejo kot dobro naoljen stroj in če se poklopijo odlična organizacija, dovolj denarja za pokrivanje stroškov, vrhunsko sodelovanje voznika in sovoznika ter seveda znanje skupaj z izkušnjami, dobimo najboljšo od najboljših ekip. Dvojica Turk-Kacin ima v vitrini kopico pokalov za najvidnejše uvrstitve na res številnih relijih.

VIDEO POSNETEK

blanka-kacin-1-2-2021-4.jpg

AUDIO POSNETEK

Blanka Kacinreli sovoznica
00:00 / 09:40

Blanka Kacin sodeluje z Rokom Turkom od leta 2014. Najprej sta osvojila državno prvenstvo med dvokolesno gnanimi dirkalniki, od leta 2017 pa sta nepremagljiva v skupni razvrstitvi državnega prvenstva.

zagreb 2019.jpg

Med 102 nastopi v svoji karieri sovoznice se Blanka Kacin spominja odličnih uspehov, pa tudi manj prijetnih trenutkov, kot sta nesreča ekipe na reliju Weiz v Avstriji predlani in isto leto še dogodek na dirki v Zagrebu, ko jima je tik pred ciljem nasproti pripeljalo civilno vozilo.

Ob koncu pogovora z Erikom Logarjem je Blanka Kacin razkrila tudi razlog za začasni razhod z Rokom Turkom. Kateremu »vozilu«, ki je sicer že parkiran v domači garaži, se bo letos z veseljem posvetila, pa poglejte v posnetku pogovora iz TV studia Idrijskih novic.