Blaž Bončina vodi ekipo članov

Objavljeno: 23. 9. 2020 ob 20:28 - posodobljeno: 24. 9. 2020 ob 8:40 | Avtor: Klemen Pavrič

Jesen se nezadržno bliža, njen prihod pa naznanja tudi sveže dogajanje pod košarkarskimi obroči. Košarkarji so stopili v pogon že v mesecu avgustu, ko je KK Hidria organiziral tradicionalne priprave v Bašaniji. Kljub specifični situaciji, s katero se soočamo v letošnjem letu, so le-te v celoti uspele. Vsakodnevni treningi, različne aktivnosti ter prijetno druženje so postavili temelje za prihajajočo sezono, ki že trka na vrata.

kosarka-23-9-2020-3.jpg

Idrijski košarkarski klub, ki od leta 2011 uspešno deluje pod vodstvom predsednika Dušana Lapajneta, bo v letošnji sezoni predstavljalo pet različnih starostnih selekcij, od tega kar dve v najelitnejši konkurenci. Ekipa U15 bi morala pred začetkom tekmovanja odigrati dodatne kvalifikacije za vstop v prvo ligo, a so se zaradi odpovedi Šenčurja vanjo uvrstili neposredno. Tudi selekcija U13 bo moči merila v prvi ligi, moštvo U19 pa bo nastopalo med drugoligaši. Mlajše selekcije bodo s tekmovanji začele konec meseca septembra oziroma v začetku oktobra. Najmlajši košarkarji selekcije U11 pa bodo do novega leta igrali turnirje v ligi Maestro, po novem letu pa jih čakajo tekme pod okriljem KZS.

Zahodno skupino poleg idrijske ekipe sestavljajo še Plama Pur iz Ilirske Bistrice, Slovan, Vrhnika, Janče, Ajdovščina, Cerknica, Tolmin, Pivka, Krvavec, Stražišče ter Jesenice.

kosarka-23-9-2020-2.jpg
navednice-modre_edited.png

V sezono vstopamo z na novo sestavljeno ekipo. Želim si, da se kot ekipa med seboj dobro povežemo, ustvarimo dobro kemijo in skupaj uresničimo zadane cilje.

BLAŽ BONČINA

kapetan članske ekipe KK Hidria

Člani bodo v sezono 2020/2021 stopili v nekoliko prevetreni postavi. Od »stare garde« sta se od aktivnega igranja košarke poslovila Anže Bogataj in Matic Kržišnik, ki sta veliko pripomogla k uspehom članske ekipe v zadnjih letih. Aljaž Vidmar bo kariero nadaljeval na Islandiji, moštvo pa sta zapustila tudi David Nathan Sovre Nemanič in Urban Verbič. Jedro ekipe, katere kapetanski trak bo nosil Blaž Bončina, bo ponovno sestavljeno iz domačih fantov, mladi idrijski zasedbi pa bodo na pomoč priskočili še izkušeni Jasmin Hercegovac, Žiga Markus ter Gregor Brecelj. Ekipa je v zadnjem obdobju odigrala tudi že kar nekaj prijateljskih tekem z močnimi nasprotniki. Fantom bo drugo leto zapored poveljeval trener Gašper Kolman, ki pred začetkom tekmovanja ohranja visoke ambicije, bo pa borba za sam vrh letos bržkone še bolj ogorčena kot v preteklih letih.

Seznam domačih tekem članske ekipe za mesec oktober 2020

sobota, 3. oktober 2020 ob 19. uri | Hidria : Janče
sobota, 17. oktober 2020 ob 19. uri | Hidria : Stražišče
sobota, 31. oktober 2020 ob 19. uri | Hidria : Ajdovščina

Ekipe bodo po novem namreč razdeljene v skupini vzhod in zahod, nov tekmovalni format pa tako prinaša večje število tekem v rednem delu sezone. Zahodno skupino poleg idrijske ekipe sestavljajo še Plama Pur iz Ilirske Bistrice, Slovan, Vrhnika, Janče, Ajdovščina, Cerknica, Tolmin, Pivka, Krvavec, Stražišče ter Jesenice. Prvo prvenstveno srečanje bo na sporedu 26. septembra na Vrhniki, v torek, 29. septembra, pa se bodo člani v Cerknici pomerili z domačini v prvem krogu pokala SPAR. Povratna tekma bo na sporedu 6. oktobra v Modri dvorani v Idriji.

Omeniti velja tudi, da bo v klubu tudi v novi sezoni delovala Šola košarke, ki je namenjena košarkarjem od prvega do tretjega razreda osnovne šole. Vpis na treninge je mogoč preko celotnega leta. Dodatne informacije o vpisu na e-naslovu kavcic.saso@gmail.com ali preko telefona na 041 468 804.