Bistričani na kolenih v Idriji

Objavljeno: 15. 9. 2020 ob 7:17 - posodobljeno: 15. 9. 2020 ob 14:59 | Spletno uredništvo

Po polnih devetih letih se je na idrijski mestni stadion vrnil članski nogomet. Prva uradna domača tekma članov ND Idrija je prinesla visoko zmago domačih, ki so prepričljivo premagali zasedbo Ilirske Bistrice. Tekma se je končala s sanjskim izidom 5:0. Za Idrijo, seveda!

nogomet---14-9-020.jpg

Že začetek prvega polčasa je prinesel zadetek domačih, ko je po lepi asistenci Bojana Ilića zadel Ivan Medic. Takoj po zadetku so domači prevzeli vajeti igre v svoje roke in z agresivno igro onemogočili tekmecu, da bi se pobral. Do konca polčasa sta za domače zadela še Gašper Grošelj ter, z enajstih metrov, tudi kapetan Dejan Marinac.

navednice-modre_edited.png

Igre na domačem terenu so se fantje lotili s pravim pristopom. Vse, kar smo se dogovorili v garderobi, so prenesli na igrišče, hitri prvi gol pa je olajšal igro. K visoki zmagi je vsekakor pripomogel tudi 12. igralec - občinstvo, navijači, ki so ustvarili lepo vzdušje in s tem dali igralcem dodaten zagon.

SAŠO OGRIČ, trener članske ekipe ND Idrija

V zaključku prvega polčasa so gostje zaradi ugovarjanja sodniku ter posledično izključitve ostali na igrišču z igralcem manj. Drugi polčas je tako minil v prevladi domačih, ki pa niso umirili tekme ampak so si z lepimi akcijami priigrali kar nekaj zrelih priložnosti. Tako je za 4:0 zadel še Rok Mrljak in po vstopu s klopi še Jaka Suban. Vseh pet asistenc za gole Idrije pa je prispeval najvidnejši posameznik na tekmi Bojan Ilić.

»Hvala vsem gledalcem, ki ste se zbrali v takšnem številu za super vzdušje in podporo! Fantje so tako pridobili na samozavesti, ki so je potrebovali za nadaljevanje krstne sezone,« so po tekmi zapisali v tiskovnem sporočilu idrijski nogometaši.

nogomet--2-14-9-020.jpg
nogomet--4-14-9-020-4.jpg
nogomet--4-14-9-020.jpg