Bilečanci zborovali v Pivki

Objavljeno: 8. 6. 2020 ob 11:44 - Avtor: spletno uredništvo

Društvo Bilečanci Slovenija so v petek, 5. junija, organizirali skupščino in srečanje Bilečancev v prostorih Parka vojaške zgodovine v Pivki. Iz idrijske podružnice so se srečanja udeležili trije člani.

bilecanci-8-6-020.jpg

V uradnem delu srečanja so spregovorili o aktivnostih v minulem obdobju in predstavili načrte za letošnje koledarsko leto. Bilečanci bodo letos pripravili več delovnih srečanj v Sloveniji, zaradi zaostrenih zdravstvenih razmer pa tradicionalnega potovanja v Bilečo letos ne bo. Predsednik društva Zlatko Filej iz Kranja je poudaril, da društvo deluje skladno s programom in ohranja vojaško tradicijo med člani. Zbrane je pozdravil tudi Bogdan Beltram, upokojeni častnik Slovenske vojske, ki je deloval na območju severne Primorske. Preko 200 nekdanjih gojencev oficirske šole JLA v Bileči se je tudi po uradnem delu srečanja zadržalo na tovariškem srečanju s tradicionalnim vojaškim pasuljem.
Lansko leto je Idrija v mesecu maju gostila srečanje Bilečancev, ki je bilo po ocen udeležencev eno najbolje organiziranih doslej. Na fotografiji Srečka Skoka drugi in tretji z leve Peter in Rajko Gostiša.