Bike park v Cerknem zaprt

Objavljeno: 27. 8. 2020 ob 13:20 - posodobljeno: 28. 8. 2020 ob 16:13 | Spletno uredništvo

Številni ljubitelji gorskega kolesarstva so v teh dneh presenečeni nad dejstvom, da je bike park na Smučišču Cerkno zaprt. To pa naj bi bila posledica slabega dogovarjanja uprave hotela z lastniki zemljišč, ki zahtevajo spoštovanje narave in varovanje vodnih virov.

bike park cerkno-27-8-20.jpg

Najemna pogodba med hotelom in Valentinom Čemažarjem, lastnikom 10 % zemljišč, po katerih je urejeno smučišče na Črnem vrhu, je potekla že pred tremi leti in vse do danes se uprava hotela z lastnikom ni uspela dogovoriti o podaljšanju pogodbe. Slednjega je razjezila samovolja ob širitvi prog bike parka in uničevanje gozdov. Za piko na i pa je lastnik ugotovil še to, da hotel od leta 2017 sploh ni plačal dogovorjene odškodnine za uporabo zemljišč. Brez pogodbe in brez plačila odškodnine pa razumljivo nihče ne more izvajati pridobitnih dejavnosti na zasebnem zemljišču. »Nove proge so speljane čez vodovarstveno območje in tudi zato v Novakih pijemo oporečno vodo,« je za Primorske novice povedal Valentin Čemažar.

joze oplotnik-27-8-20.jpg
navednice-modre_edited.png

Menim, da sta park in smučišče ločeni zadevi in ju je treba tako tudi obravnavati. Po podpisu pogodb za uporabo smučišča bomo poravnali dolgove.

JOŽE OPLOTNIK

direktor Hotela Cerkno

Kot piše Saša Dragoš, se utegne zaplesti tudi v času zimske sezone, saj lastnik zemljišča pričakuje, da bo hotel poravnal najemnine za pretekla leta in podpisal pogodbo tudi za naprej. Direktor hotela Jože Oplotnik pa opozarja, da je nesporazume z lastniki zemljišč podedoval od predhodnikov.