Bife pred Bolnico Franjo zapira vrata

Objavljeno: 11. 8. 2020 ob 10:48 | Damijan Bogataj

Po odločitvi cerkljanskih občinski svetnikov, da za okroglih 100.000 evrov kupijo razpadajoči bife s stranišči pred Bolnico Franjo, se spet zapleta. Najemnica lokala je napovedala njegovo zaprtje sredi sezone.

franja-11-8-2020.jpg

Kot poročajo Primorske novice, bo gostinski lokal zaprl svoja vrata v četrtek, 13. avgusta. Tako se je odločila sedanja najemnica lokala Milojka Razpet. »Najin namen, kupiti objekt, ga obnoviti in dopolniti z apartmaji in prostorom za interpretacijski center muzeja, je bil resen in skrbno načrtovan. Sedanjemu lastniku sva že plačala aro v višini 10.000 evrov. Po odločitvi občine, da bo objekt odkupila za 100.000 evrov in vseh zdrahah, ki so spremljale to odločitev, se umikava,« je za Primorske novice povedala Milojka Razpet. Lokal pred Franjo bo tako od 13. avgusta dalje, kljub visokemu številu obiskovalcev Bolnice Franje, zaprt. Najemnica je s svojo odločitvijo že seznanila cerkljanskega župana Gašperja Uršiča, ki je ob podpori svetnikov njegove liste nakupu objekta nasprotoval. Mestni muzej Idrija, ki upravlja z Bolnico Franjo, bo poskrbel, da bodo stranišča tudi ob zaprtem bifeju ostala odprta za vse obiskovalce Franje.

navednice-modre_edited.png

Najin namen, kupiti objekt, ga obnoviti in dopolniti z apartmaji in prostorom za interpretacijski center muzeja, je bil resen in skrbno načrtovan. Sedanjemu lastniku sva že plačala aro v višini 10.000 evrov. Po odločitvi občine, da bo objekt odkupila in vseh zdrahah, ki so spremljale to odločitev, se umikava.

MILOJKA RAZPET

sedanja najemnica lokala pred Bolnico Franjo