AKTUALNO

NKBM zaprla svojo poslovalnico v Cerknem

Objavljeno: torek, 13. 7. 2021 ob 14:07 | Damijan Bogataj

Banka NKBM je v ponedeljek, 12. julija, uresničila svojo napoved in dokončno zaprla poslovalnico v Cerknem. Ta trenutek v celotni občini ostaja le še majhna poslovalnica Deželne banke Slovenija. Po nepotrjenih informacijah pa se tudi v upravi te banke pripravljajo na zaprtje svoje poslovalnice v Cerknem.

V reševanje nastale situacije se je vključilo tudi vodstvo občine, ki poskuša za odprtje poslovalnice v Cerknem navdušiti katero od ostalih bank v Sloveniji. Te pa posebnega zanimanja ne kažejo, saj se občina Cerkno uvršča med občine, v katerih iz leta v leto živi vse manj prebivalcev.

Sicer pa Cerkno ni edina tarča bančne racionalizacije. Pred nedavnim je v Idriji zaprla vrata velika in sodobno opremljena poslovalnica Abanke. Ta korak je bil logična posledica združevanja bank, saj je Abanko kupila NKBM. Koliko občanov dnevno posluje preko elektronske banke, pa banke ne razkrijejo. Donedavni komitenti Abanke so dobili nove račune pod okriljem banke NKBM in nove plačilne ter kreditne kartice, tako da večjih zapletov zaradi zaprtja poslovalnice v Idriji ni bilo.

V upravi NKBM ob zaprtju cerkljanske poslovalnice poudarjajo, da so to odločitev sprejeli v luči nujne racionalizacije poslovanja. Vsi dosedanji komitenti te banke se bodo lahko po zaprtju lokala na glavnem trgu oglasili na pošti v Cerknem, saj je poštna banka del skupine NKBM.

Zaprtje poslovalnice je neprijetno presenetilo številne domačine, ki so z banko navajeni poslovati na star način. Teh uporabnikov pa je zaradi pospešenega elektronskega bančništva iz dneva v dan manj. Zato so v upravi banke prepričani, da se bodo občani preusmerili na poslovanje preko elektronske banke ali pa obiskali bančno okence na pošti v Cerknem.