Banke imajo krajši urnik

Objavljeno: torek, 24. 3. 2020 ob 7:15

Zaradi širjenja virusa so tudi banke sprejele več ukrepov, s katerimi želijo poskrbeti za nemoteno in varno poslovanje tako za stranke kot tudi za zaposlene.

Avtor: Damijan Bogataj

banke-23-3-20.jpg

Največja bančna poslovalnica v Idriji sodi pod okrilje Nove KBM. Uprava le-te je za vse poslovalnice po državi uveljavila skrajšan delovni urnik. Banko tako lahko osebno obiščete od ponedeljka do petka med 8.30 in 13. uro, vsa specializirana bančna okenca na poštah pa so do nadaljnjega zaprta. Veliko bančnih poslov lahko opravite brez obiska poslovalnic in sicer preko spletne ali mobilne banke, kjer lahko med drugim preverite promet in stanje na računih in karticah, plačate položnice ali opravite plačila v tujino, sklenete depozit, napolnite predplačniško kartico Visa, ... Če osebnega obiska poslovalnice ni mogoče preložiti, uprava banke prosi, da občani v poslovalnice vstopajo posamično in pri tem ohranijo varnostno razdaljo vsaj 1,5 metra. »Ravnajte v skladu s priporočili pristojnih institucij za varovanje zdravja in se od doma odpravite le, če ste zdravi, pred opravljanjem bančnega posla in po njem pa si razkužite roke,« so še zapisali v banki NKBM.

Za dvig in polog gotovine ter vpogled v stanje na računu banka predlaga, da občani uporabljajo bankomate. Svetujejo uporabo brezstičnih plačilnih kartic, če pa brez gotovinskega poslovanja ne gre, ob vsaki uporabi gotovine (plačila, dvigi pri bankomatih ali v poslovalnicah) svetujejo umivanje ali razkuževanje rok.

V skladu s priporočili pristojnih organov so v Novi KBM do preklica odpovedali nenujne osebne obiske, dogodke ali sestanke s strankami. Seveda pa so skrbniki še naprej na voljo po telefonu in preko elektronske pošte.