Banditi ne nasedajo populizmu večine

Objavljeno: 11. februarja 2020 ob 14:59 / posodobljeno: 11. februarja 2020 ob 15:29

Banditi so pod okriljem založbe Nika records izdali novi singel, ki nosi naslov »Men je kull«. Zanj so na domačem terenu posneli tudi videospot.

Avtor: spletno uredništvo

Reklamni panoji, popolni oglasi, potrošniška družba, ki si za blagor miru zatiska oči pred resnico ... To je sistem, v katerem živimo. »Politika nam laže in prodaja prazne obljube, a narod jim še vedno slepo verjame. Banditi ne nasedamo populizmu večine, temveč uživamo lajf s polno žlico,« pravijo fantje idrijskega punk-rock banda. Kajti njim se dogaja, tudi ko se nič ne dogaja!
Fantje so videospot za novi singel posneli v ponovno oživljenih prostorih na bivšem Simplexu na Vojkovi ulici v Idriji. Pod režijo spota se podpisuje Hedvika Petkovšek, za produkcijo pa so poskrbeli v A7 Recording Studiu v Ljutomeru ter v domačem idrijskem Studiu Darwinn.
Band Banditi sestavljajo Matej Alič (vokal), Blaž Pavšič (kitara), Aleš Golja (kitara), Blaž Tratnik (bas kitara) in Jernej Zajc (bobni). Zasedba deluje od leta 2005, v tem času so izdali dva albuma (Society love songs / 2010 in Take the streets / 2014) in dvanajst singlov, za katere so posneli tudi videospote.
Najnovejši video si lahko pogledate spodaj.

navednice-rdece.jpg

Banditi ne nasedamo populizmu večine, temveč uživamo lajf s polno žlico.