STUDIO

Badminton je najhitrejši šport z loparjem

Objavljeno: torek, 30. 11. 2021 ob 13:00 | Spletno uredništvo

Primarna dejavnost Športnega društva Idrija je badminton. S tem športom se že v mladosti sreča praktično vsakdo. Erik Logar je v studiu Idrijskih novic gostili predsednika društva Mirana Vihteliča. 

Badminton je šport, ki se večinoma igra v dvorani. V Športnem društvu Idrija se zavedajo, da se dobre igralce vzgaja že v mladosti, zato temu posvečajo veliko pozornosti. Čeprav se ukvarjajo z rekreativnim badmintonom, pa njihovi člani na turnirjih dosegajo zavidljive rezultate.

Badminton je najhitrejši šport z loparjem, pri katerem pa je zelo pomembna tudi fizična vzdržljivost – samo obvladovanje loparja ni dovolj. Miran Vihtelič je v studiu predstavil različne loparje in ostalo opremo za igro badmintona.

navednice-modre_edited.png

Badminton je šport, ki zahteva človeka od glave do pete - glava mora biti taktična, vselej na preži

badminton-30-11-2021.jpg

VIDEO POSNETEK

miran-vihtelic-30-11-2021-3.jpg

Katere so najpogostejše poškodbe pri igri badmintona? Kakšna je razlika med opremo za rekreativni in profesionalni badminton? O vsem tem in še o marsičem je v TV studiu Idrijskih novic spregovoril predsednik Športnega društva Idrija Miran Vihtelič. V tokratni športni oddaji ga je gostil novinar Erik Logar.

AUDIO POSNETEK

Miran Vihteličpredsednik Športnega društva Idrija
00:00 / 15:57