Mehaniki v izrednih razmerah

Objavljeno: petek, 27. 3. 2020 ob 14:21

Med službe, ki morajo delovati tudi v izrednih razmerah, sodijo tudi pooblaščeni mehaniki. Za delovanje vseh reševalnih avtomobilov v Idriji skrbijo mehaniki Mehanike Peljhan.

Avtor: Damijan Bogataj

resevalci---5-11-019.jpg

Reševalna vozila, ki jih ob posredovanjih uporabljajo ekipe nujne medicinske pomoči, so nepogrešljiva pri domala vsakem posredovanju. Reševanje na Idrijskem in Cerkljanskem pa je zaradi izredno razvejane cestne mreže še zahtevnejše. Zato Zdravstveni dom Idrija skrbi, da imajo reševalci ustrezna vozila, ki so opremljena za reševanje tudi v najzahtevnejših pogojih. Ker pa vsak avtomobil potrebuje tudi svojega tehničnega skrbnika, ima Zdravstveni dom Idrija podpisano dolgoročno pogodbo o vzdrževanju vozil s pooblaščenim serviserjem, Mehaniko Peljhan v Idriji. Tam zaposleni strokovnjaki dobro poznajo predvsem vozila skupine Volkswagen. Reševalna vozila tega proizvajalca se na zahtevnih terenih v vseh mogočih vremenskih pogojih na Idrijskem in Cerkljanskem najbolje izkažejo.

»Življenjska doba se ob redni skrbi za brezhibno delovanje lahko podaljša tudi za več let,« povedo strokovnjaki, ki se spoznajo na delovanje avtomobilov. Zato so tudi v dneh epidemije vrata delavnice Peljhan za nujne primere odprta.