GOSPODARSTVO

Astech v družbi najboljših

Objavljeno: sreda, 22. 9. 2021 ob 7:36 | Spletno uredništvo

Družba Astech, specializirana za vzdrževanje klimatskih in prezračevalnih sistemov, tehnične nadzore naprav za požarno varnost in vzdrževanje naprav za hlajenje sistemskih prostorov, je prejela certifikat Platinasta bonitetna odličnost AAA.

astech-22-9-2021.JPG

Certifikat je podjetju Astech, ki svoje storitve zagotavlja po celi Sloveniji, podelila mednarodna analitska hiša Bisnode. Platinasto priznanje prejmejo podjetja, ki imajo tri leta zapored zlato boniteto odličnosti AAA. Certifikat Platinasta bonitetna odličnost AAA odraža kakovost, varnost in uspešnost družbe Astech tako pri njenih kupcih in poslovnih partnerjih kot pri zaposlenih. Platinasti certifikat uvršča družbo Astech med odstotek in pol najboljših gospodarskih družb v Sloveniji. Obenem je tudi napoved, da ima Astech trdne temelje, kar zagotavlja enako uspešno poslovanje tudi v prihodnjem obdobju.

Podjetje Astech je svojo poslovno pot začelo v Godoviču, odkoder se je leta 2003 preselilo v Idrijo od tam pa leta 2012 v Logatec. Tam imajo v poslovni coni upravno zgradbo in servisne delavnice ter skladišča s spremljajočimi prostori. Podjetje v tem letu zaposluje okoli 20 delavcev ter dnevno najema še več zunanjih ekip. Kooperanti za Astech izvajajo dnevne servisne in vzdrževalne posege na terenu.

Ob tem pa ne gre prezreti dejstva, da Astech skrbi za nemoteno delovanje ključnih segmentov infrastrukture Slovenije, kamor spadajo Slovenske železnice, Dars, Luka Koper ter številna elektro podjetja in drugi. Matično podjetje Astech je v minulem obdobju izločilo več programov, ki jih sedaj z uspehom izvajajo hčerinske družbe kot so Filpro, Astech inženiring in druge.

Podjetje redno sodeluje z nosilci kulturnih programov in športnih društev v lokalnem okolju.

astech-22-9-2021-2.jpg