STUDIO

Anže Skok v družbi najboljših

Objavljeno: torek, 11. januarja 2022 ob 9:36 | Spletno uredništvo

Idrijski kolesarji so nas pogosto navduševali z odličnimi nastopi, ne le doma, temveč tudi v tujini, in tudi na največjih dirkah pustili svoj pečat. Za nadaljevanje uspešne zgodbe idrijskih kolesarjev pa že skrbi novi rod, med slednje spada tudi 21-letni Anže Skok.

anze-skok-11-1-2022.jpg

Anže Skok zadnje tri sezone nastopa za ekipo Ljubljana Gusto Santic in pretekla sezona je bila zanj zelo uspešna. Med drugim je osvojil naslov državnega prvaka v vožnji na čas (kronometer) med mlajšimi člani, v absolutni konkurenci pa je osvojil peto mesto, prehiteli so ga le Jan Tratnik, Jan Polanc, Tadej Pogačar in Matej Mugerli. Zelo je zaznamoval tudi državno prvenstvo na velodromu, kjer je bil najboljši v več kategorijah.

VIDEO POSNETEK

anze-skok-6-1-2022-3.jpg
navednice-modre_edited.png

Moja kolesarska pot se je začela čisto po naključju. Začel sem na gorskem kolesu, kasneje pa me je bolj pritegnilo cestno kolesarstvo.

Kako je zadovoljen s preteklo sezono in o načrtih za naprej, nam je član slovenske mladinske kolesarske reprezentance povedal v športnem pogovoru v TV studiu Idrijskih novic. Z mladim perspektivnim kolesarjem se je pogovarjal Erik Logar.

AUDIO POSNETEK

Anže Skokkolesar
00:00 / 15:57