Alpina zaprla trgovino v Idriji in menjala direktorja

Objavljeno: 12. 5. 2020 ob 11:30 - Avtor: spletno uredništvo

Dosedanji glavni direktor Alpine Jernej Osterman je iz osebnih razlogov ponudil svoj odstop, ki ga je nadzorni svet družbe tudi sprejel. Mesto glavnega direktorja bo po sklepu nadzornikov s 16. majem prevzel Harij Bogataj, ki je že doslej opravljal funkcijo drugega direktorja, sedaj pa bo družbo zastopal samostojno, so sporočili iz Alpine. Skoraj sočasno z menjavo direktorja pa je Alpina zaprla svojo trgovino v Idriji.

alpina---26-4-019.jpg

Ekipa ob odprtju idrijske poslovalnice lanskega aprila. Harij Bogataj prvi z leve.

»Glavne smeri razvoja, opredeljeni strateški cilji ter aktivnosti ostajajo enaki, kot so bili zastavljeni ob reviziji plana zaradi pojava epidemije. To za podjetje predstavlja trden temelj bodočega razvoja in delovanja,« je ocenil novi direktor Harij Bogataj. Izpostavil je, da je priložnosti tudi v trenutnih okoliščinah veliko. Izkoristila jih bodo tista podjetja, ki bodo inovativno pristopala k izzivom ter bodo naravnana na kupce in njihove spremenjene potrebe, pri čemer je Alpina v preteklosti že večkrat dokazala, da to zna in zmore.
Kot poroča Slovenska tiskovna agencija, je nadzorni svet Alpine Ostermana na mesto glavnega direktorja imenoval oktobra lani, funkcijo drugega direktorja pa je takrat zaupal Bogataju.
Harij Bogataj je pred tem vodil divizijo moda in ima bogate izkušnje iz čevljarske industrije, predvsem s področij proizvodnje in oblikovanja.
Skoraj sočasno z menjavo direktorja v Žireh pa je Alpina v Idriji zaprla svojo trgovino na Mestnem trgu, ki je delovala natanko leto dni. Podjetje je bilo zaradi zaostrenih razmer na trgu primorano v racionalizacijo prodajne mreže in prve za zaprtje so bile na seznamu poslovalnice, ki niso dosegale pričakovanega prometa. Kdo bo novi najemnik poslovnega prostora, na občini, ki je lastnica poslovnega lokala, še ne vedo, saj bodo novega najemnika zbirali preko javnega razpisa.