Alenka Koželj med finalisti

Idrija, 15. novembra 2019

uredništvo

Tako kot vsako leto bodo tudi letos na knjižnem sejmu podelili nagrado za najboljši prvenec. Med finalisti tudi Alenka Koželj iz Spodnje Idrije.

alenka-kozelj-15-11-019.jpg

Alenka Koželj se za nagrado poteguje s prvencem Lovilci sanj / foto: Branka Štremfel

Za najboljši literarni prvenec 35. slovenskega knjižnega sejma so nominirani Jakob J. Kenda, Alenka Koželj, Franjo H. Naji, Feliks Plohl in Zarja Vršič. Nominirana dela je komisija izbrala izmed sedemnajstih knjig, ki so prispele na razpis. Nagrajenko ali nagrajenca bodo razglasili v sredo, 27. novembra, na Pisateljskem odru Slovenskega knjižnega sejma. Ta bo potekal med 26. novembrom in 1. decembrom.

1427.jpeg
alenak-kozelj-knjiga--4-11-019.jpg
thumb_2333_book_big.jpeg
apalaska-pot.jpg
kozjeglavka.jpg

Jakob J. Kenda se za nagrado poteguje s prvencem Apalaška pot. 3500 hribov in Amerike (Založba ISPO), Alenka Koželj z Lovilci sanj (Mladinska knjiga), Franjo H. Naji z delom Križišče (Litera), Feliks Plohl s prvencem Vsi moji grehi (Beletrina) in Zarja Vršič s knjigo Kozjeglavka (Cankarjeva založba). Žirijo, ki bo izbrala nagrajenca, sestavljajo Denis Škofič (predsednik), Martina Potisk in Goran Dekleva, so še sporočili iz Društva slovenskih pisateljev.

Prejemnik nagrade bo razglašen na literarnem večeru na Pisateljskem odru, na katerem bodo obenem podelili tudi nagrado Radojke Vrančič za mladega prevajalca, piše v programu 35. Slovenskega knjižnega sejma.