Ajdovci na kolenih v Modri dvorani

Idrija, 11. novembra 2019

Klemen Pavrič

Članska košarkarska ekipa je na zadnjih dveh tekmah vknjižila dve visoki zmagi in se po štirih odigranih krogih nahaja na tretjem mestu prvenstvene lestvice. Srečanje v Cerknici so praktično odločili že na samem začetku, saj je rezultat po sedmih minutah igre kazal 24:0 v korist Idrijčanov. Domačini so po začetnem šoku v nadaljevanju odigrali bolj zbrano, a več kot znosnega poraza na prvi domači tekmi v tretjeligaški konkurenci niso uspeli iztržiti (60:75).

kosarka-11-11-019.jpg

foto: Facebook arhiv KK Hidria

Prejšnjo soboto je bila po dolgem času na sporedu domača tekma. V Modri dvorani je gostovala Ajdovščina, ki pa tokrat ni bila konkurenčen nasprotnik. Motivirani idrijski košarkarji so si na zadovoljstvo številčne publike že v prvih desetih minutah priigrali 18 točk naskoka (28:10), po istih taktih pa je nato sledilo tudi nadaljevanje. Ajdovci niso našli odgovora na agresivno obrambo domačinov, ki so s hitrimi protinapadi ter uspešnimi meti z razdalje iz minute v minuto povečevali prednost. Tekma se je končala z rezultatom 91:59, kar je dobra napoved za nadaljevanje sezone, ki prinaša dve zaporedni gostovanji. V soboto, 16. novembra, bo na sporedu tekma v Pivki, teden dni kasneje pa se obeta derbi tekma na Kodeljevem proti Slovanu, ki trenutno skupaj z Gorico kroji vrh lestvice.

kosarka-11-11-019-1.jpg

foto: Robert Zabukovec

Pionirju U13 so se prejšnji vikend mudili v Novi Gorici. Odigrali so tekmo proti domačinom, ki so jo po slabši zadnji četrtini izgubili, v drugem srečanju pa so premagali Tolmince. Kadetska vrsta je bila na domačem parketu blizu zmagi nad Novo Gorico, a na koncu so se uspeha vseeno veselili gostje (67:73). V nedeljo so si zmago v uvodnem krogu prve lige priigrali igralci selekcije U15, potem ko so z lepo in napadalno igro visoko premagali ekipi Sixt Žogice (74:56).

Za zaključek je v Modri dvorani sledil še turnir najmlajših košarkarjev. Poleg idrijskih fantov sta svoje košarkarsko znanje predstavili še ekipi iz Logatca in Izole, vsi po vrsti pa so prikazali borbene predstave s kupom lepih akcij in potez.

kosarka-11-11-019-2.jpg
kosarka-11-11-019-5.jpg
kosarka-11-11-019-3.jpg
kosarka-11-11-019-4.jpg

foto: Robert Zabukovec