Adam Gnezda Čerin v novem klubu

Objavljeno: 1. 9. 2020 ob 7:40 | Spletno uredništvo

Adam Gnezda Čerin je postal novi član hrvaške Rijeke, so potrdili na spletni strani kluba. Nemški Nürnberg je 21-letnega zveznega nogometaša hrvaškemu prvoligašu posodil za naslednji dve sezoni, po izteku »izposoje« pa bo imela Rijeka, ki jo s klopi vodi slovenski strateg Simon Rožman, priložnost nogometaša tudi odkupiti.

Gnezda Čerin se je nekajkrat že znašel na seznamu slovenskih reprezentantov, nastopa za izbrano vrsto, ki jo vodi Matjaž Kek, pa še nima. Štirikrat je igral za mlado slovensko reprezentanco.

Kariero nogometaša je začel v Idriji, pred odhodom v Nemčijo pa je igral za Domžale. Za klub ob Kamniški Bistrici je zbral 53 nastopov v prvi ligi in dva v pokalu Slovenije. Skupaj je dosegel devet golov.

navednice-modre_edited.png

Prvi vtisi so odlični. Srečen sem, da sem prišel sem in komaj čakam, da zaigram za Rijeko.

»Prvi vtisi so odlični, prišel sem v klub, ki se lahko pohvali s pogoji za delo na ravni velikih evropskih klubov. Srečen sem, da sem prišel sem in komaj čakam, da zaigram za Rijeko,« je za spletno stran svojega novega kluba povedal Adam Gnezda Čerin. Včeraj pa je selektor slovenske reprezentance U-21 Adama Gnezdo Čerina poklical na priprave. Mlada reprezentanca Slovenije se bo 3. septembra pomerila v tekmi proti Italiji in 7. septembra še proti Moldaviji.

Kako je Idrijčan strnil vtise po prihodu na Reko, pa si poglejte v videoposnetku.