ŠPORT

Adam Gnezda Čerin je junak tekme v Stožicah

Objavljeno: ponedeljek, 15. 11. 2021 ob 12:09 | Spletno uredništvo

Poklicni nogometaš Adam Gnezda Čerin je v dresu državne reprezentance dosegel svoj prvi gol na zadnji tekmi kvalifikacijskega ciklusa za SP 2022 v Stožicah v Ljubljani. Varovanci trenerja Matjaža Keka so ekipo Cipra premagali z rezultatom 2:1, kar pa ni zadostovalo za uvrstitev na svetovno prvenstvo.

»Mislim, da smo zmagali zasluženo. Zmaga bi bila lahko še višja, a čestitam fantom,« je po dvoboju dejal Matjaž Kek, ki bo naslednjič vodil Slovenijo čez štiri mesece. »Rezultatsko cilj v kvalifikacijah ni dosežen, a smo kljub temu odigrali nekaj dobrih tekem. Premagali smo Hrvaško, nato pa je bil poraz na Cipru verjetno prelomna točka kvalifikacij. Bilo je veliko dobrega in preveč slabega,« je 60-letni Mariborčan ocenil kvalifikacijski ciklus, v katerem je Slovenija zaostala za Hrvaško, Rusijo in Slovaško. V tem mesecu je ostal neporažen, proti Slovaški in Cipru osvojil štiri točke, od ciklusa pa se z zdesetkano postavo, v kateri je zaradi zdravstvenih težav in kazni pogrešal kar nekaj pomembnih igralcev, poslovil z zmago, kar je bila tudi njegova želja pred srečanjem.

adam-gnezda-cerin-15-11-2021-4.jpg

foto: Reuters

V 25. minuti se je Slovenija resda veselila vodstva, a le za nekaj minut. Takrat je zadel v polno debitant Žan Celar, 22-letni Gorenjec ni skrival navdušenja, saj je za prvenec v državnem dresu potreboval manj kot pol ure, a je njegovo veselje trajalo le nekaj minut. Ruski sodnik Sergej Ivanov je namreč po posredovanju VAR zadetek razveljavil, saj je bil napadalec Lugana ob podaji Benjamina Verbiča v nedovoljenem položaju. Da je bila nesreča še večja, se je pri tem poškodoval Vojničan, namesto njega pa je v igro vstopil Sandi Lovrić. Ravno klubski soigralec nesojenega strelca za vodstvo Slovenije.

Stadion Stožice

  • 5.117 gledalcev

  • sodniki: Ivanov, Usačev in Dančenko (vsi Rusija)

  • strelci: 1:0 Zajc (48.), 2:0 Gnezda Čerin (84.), 2:1 Kakoulli (89.)

adam-gnezda-cerin-15-11-2021-2.jpg

Adam Gnezda Čerin je z izvrstnim diagonalnim strelom v desni spodnji kot ciprskih vrat podvojil prednost Slovenije, na semaforju se je izpisalo 2:0. To je bilo ravno v času, ko so »njegovi« Hrvati, nogometni kruh si namreč služi na Reki, povedli na Poljudu proti Rusiji in si pozneje tudi zagotovili nastop na SP 2022.

Postava Slovenije
Oblak, Balkovec, Karničnik, Bijol, Stojanović, Kurtić, Gnezda Čerin, Verbič (od 31. Lovrić), Zajc (od 84. Štulac), Iličić, Celar (od 90. Vrhovec)