242 tekačev na Hg trailu

Objavljeno: 24. 8. 2020 ob 12:36 | Spletno uredništvo

V soboto, 22. avgusta, je Idrija gostila odmevno tekaško prireditev z naslovom 2. Hg TRAIL Idrija 2020. Zaradi korona epidemije je bila to prva množična tekaška prireditev te sezone v državi. Udeleženci, ki so dosledno spoštovali navodila organizatorjev, so pohvalili pripravo in izvedbo prireditve.

hg-trail-24-8-2020-4.jpg

vse fotografije: Robert Zabukovec

Na treh progah se je v teku čez drn in strn pomerilo 242 tekačev iz domala vseh regij v Sloveniji. V 14 kilometrov dolgem teku z višinsko razliko 680 metrov sta zmagala Tim Seničar pri moških in Kristina Vanceta med ženskami. Na 27-kilometrski progi z višinsko razliko 1.410 metrov je bil med moškimi najboljši Luka Tavčar, med ženskami pa Petra Tratnik. V najtežji kategoriji, 50-kilometrskem teku z višinsko razliko 2.680 metrov pa sta slavila Aleš Debeljak in Nina Frelih.

Vsak, ki je uspešno zaključil katerokoli izmed tras na Hg Trailu Idrija 2020, je v cilju prejel posebno spominsko medaljo. Najboljši trije na posamezni razdalji pa so prejeli tudi pokale, ki sta jih izdelala Sašo Ličer in Alenka Ličer pod imenom Hludesign.

hg-trail-24-8-2020-2.jpg
hg-trail-24-8-2020-3.jpg
hg-trail-24-8-2020-5.jpg
hg-trail-24-8-2020-1.jpg

»Moje mnenje je, da je bila tekma organizirana na res visokem nivoju in potrditev za naš trud so bili vsi nasmejani obrazi v cilju, številne pohvale in zahvale. Biti del organizacijske ekipe je ena prav posebna izkušnja,« je po končanem tekmovanju zapisala koordinatorka tekmovanja Anja Deželak. Posebno pohvalo pa so si po mnenju organizatorjev zaslužili prostovoljci, ki so skrbeli za to, da nihče od udeležencev ni bil žejen, lačen, da se nihče ni izgubil, da so vsi dobili startne pakete in aktivirali čip, da so bili vsi izmerjeni časi točni, da so po tekmi počistili progo, da so na fotografijah zabeleženi najpomembnejši trenutki tekme in še in še. »Nikakor se ne morem načuditi, da med 100 prostovoljci ni bilo niti enega, ki ne bi opravil svojega dela, ki bi nas po domače povedano pustil na cedilu ali bi me dvakrat vprašal, kaj je njegova naloga. To je enostavno neprecenljivo. Brez takih ljudi in sodelovanja si je izvedbo takega dogodka nemogoče predstavljati,« je še povedala Anja Deželak.