Župan pred televizijskimi kamerami

Objavljeno: 20. 10. 2020 ob 17:45 | Spletno uredništvo

Idrijski župan Tomaž Vencelj je bil v torek, 20. oktobra, gost v TV studiu Idrijskih novic. Z urednikom Damijanom Bogatajem se je pogovarjal o najbolj aktualnih problemih občine v luči epidemije koronavirusa.

Župan Tomaž Vencelj je predstavil delovanje občinske uprave in ožjega dela občinskega štaba Civilne zaščite, ki je bila aktivirana potem, ko je Vlada RS razglasila epidemijo. Izrazil je zaskrbljenost zaradi težav, s katerimi se srečujejo učitelji na vseh tistih šolah, ki so organizirale pouk na daljavo preko omrežja Arnes. To omrežje v dveh delovnih dneh ne deluje in zato so ob učiteljih zelo slabe volje tudi številni starši. Po do sedaj znanih podatkih imajo največ težav zaradi te nevšečnosti na Idrijsko-cerkljanskem učenci osnovnih šol v Idriji in Črnem Vrhu.

Župan je potrdil, da so še iz pomladnega obdobja zdravstvene krize ohranili tesno povezanost med občino, velikimi podjetji, Civilno zaščito in zdravstvenim domom. Izrazil je zadovoljstvo ob ugotovitvi sogovornika, da se v domu upokojencev k sreči še niso soočili z virusom. Kljub temu pa je Civilna zaščita v pripravljenosti, da bo pomagala v primeru širše okuženosti stanovalcev. Podrobnosti župan Tomaž Vencelj ni razkril. Izrazil je še začudenje nad informacijsko zmedo glede odprtih in zaprtih pokrajin in pravil obnašanja v njih. Tako kot vsi se tudi državni uradniki učijo iz dneva v dan in nekateri so v Ljubljani za hitro ter učinkovito sprejemanje odločitev in obveščanje javnosti zares manj nadarjeni.

Več in podrobneje pa v posnetku pogovora iz TV studia Idrijskih novic.

VIDEO POSNETEK

tomaz-vencelj-20-10-2020-3.jpg

Župan je potrdil, da so še iz pomladnega obdobja zdravstvene krize ohranili tesno povezanost med občino, velikimi podjetji, Civilno zaščito in zdravstvenim domom. Izrazil je zadovoljstvo ob ugotovitvi sogovornika, da se v domu upokojencev k sreči še niso soočili z virusom.

navednice-modre_edited.png

Razmere v občini so pod nadzorom. Predvsem tista žarišča, ki so se kazala v prejšnjih tednih, nekako niso več žarišča oziroma se s tiste strani ne pojavlja več veliko število okuženih. Moramo pa vedeti, da se v zadnjih dneh velika večina okužb prinaša v Idrijo predvsem iz sosednjih občin.

PODCAST | AUDIO POSNETEK

Tomaž VenceljIdrijske novice studio
00:00 / 09:33