Žiga Lakner med opero in tekom

Objavljeno: torek, 13. 4. 2021 ob 15:15 - posodobljeno: 13. 4. 2021 ob 17:28 | Spletno uredništvo

Žiga Lakner je študent solopetja na ljubljanski akademiji za glasbo, ljubezen do petja in odrskega nastopanja pa ga spremlja vse življenje. Že v osnovni šoli, ko se je navdušil za opero, so postali poznavalci pozorni nanj zaradi njegovih zelo redkih sposobnosti, saj je brez težav lahko pel zelo visoke tone. To mu je odprlo vrata do profesorjev, ki so v mladeniču videli velik glasbeni potencial.

Najprej je obiskoval solopetje v Glasbeni šoli Idrija v razredu Tonje Lapanja Brenčič, kasneje je svoje pevsko znanje pridobival pri mag. Alenki Gotar in se kasneje vpisal na solopetje na Akademiji za glasbo. Tam se sedaj v razredu prof. Barbare Jernejčič Fürst posveča študiju tako kontratenorja kot tudi baritona.

O svoji zelo zanimivi dosedanji življenjski poti se je v TV studiu Idrijskih novic pogovarjal z novinarko Vesno Marinac. Priznal ji je, da je pred leti sklenil korenito spremeniti svoj življenjski slog. Spremenil je prehrano in se začel načrtno redno ukvarjati z rekreacijo. Po nekaj letih je izgubil več kot 40 kilogramov in si s tem pridobil tudi veliko samozavesti.

Spremenil je življenjski slog in izgubil več kot 40 kilogramov

Ob korona krizi je bil primoran odpovedati tradicionalni novoletni koncert v telovadnici gimnazije. Ta je iz plahih začetkov prerasel v zelo pomemben javi dogodek, na katerem so se predstavljali številni glasbeni ustvarjalci. Ukrepi za zatiranje virusa so onemogočili izvedbo jubilejnega desetega koncerta, ki ga bo mladi pevec organiziral takoj, ko bo to mogoče.

VIDEO POSNETEK

ziga-lakner-13-4-2021-3.jpg

Leta 2013 je nastopil v finalu šova Slovenija ima talent

ziga-lakner-13-4-2021-10.jpg

Lansko leto v cilju 27-kilometrske trase teka Hg trail

Več in podrobneje o tem, kdo snema njegove izjemne fotografije na treningih teka v okolici Idrije, pa si poglejte v videoposnetku sproščenega pogovora iz TV studia Idrijskih novic.

AUDIO POSNETEK

Žiga Laknerpevec in tekač
00:00 / 15:57