ŠPORT

Žiga Frelih zapušča Olimpijo

Objavljeno: petek, 30. 7. 2021 ob 9:43 | Spletno uredništvo

Žiga Frelih, letošnji idrijski občinski nagrajenec, ki mu poznavalci nogometa napovedujejo vrhunsko kariero, je zapustil Olimpijo. To novico so brez konkretnejših pojasnil potrdili tudi v upravi kluba v Ljubljani.

ziga-frelih-30-7-2021-1.jpg

Idrijčan Žiga Frelih je v minuli sezoni branil prav na vseh 36 tekmah prve lige. V Ljubljani je imel veljavno pogodbo do leta 2023, ki pa je prekinjena. Prekinitev pogodbe soupada s prihodom novega trenerja in vrnitvijo vratarja, ki je klubski gol branil pred prihodom Freliha. Sočasno s Frelihom sta se v nemilosti uprave kluba znašla še Bosić in Perović, ki sta bila suspendirana zaradi kršenja disciplinskega pravilnika. Kakšna je bila njuna kršitev, v Olimpiji niso nikoli konkretno pojasnili, češ da gre za interno zadevo kluba. Na številna dodatna novinarska vprašanja je Olimpija doslej praviloma reagirala z molkom. Žiga Frelih je do prihoda novega trenerja kot običajno treniral z ekipo. Po prihodu novega trenerja Sava Miloševića in vrnitvi trenerja vratarjev Dina Šeremeta pa mu je uprava kluba sporočila, da je izgubil status prvega vratarja, ki je po odločitvi trenerjev pripadel Nejcu Vidmarju. Žiga Frelih na uvodu sezone tako ni branil na nobeni uradni tekmi, prav tako ga ni bilo na klopi. Ko je postajalo vse bolj jasno, da je razhod med Olimpijo in Frelihom neizogiben, se je klub odzval s skopim obvestilom, da se je razšel z vratarjem, ki mu želi srečno športno pot.

Žiga Frelih je bil v minuli sezoni prvi vratar moštva in je v vseh tekmovanjih zbral 39 nastopov, s svojimi predstavami v majici Olimpije pa si je prislužil tudi poziv selektorja članske reprezentance Matjaža Keka. Vrata Olimpije bo kot kaže vnovič branil Frelihov predhodnik Nejc Vidmar.

ziga-frelih-30-7-2021-2.jpg

Po informacijah časnika Dnevnik je Žiga Frelih sam predlagal sporazumno prekinitev pogodbe, saj v tako negotovih razmerah in razburkanem okolju ni imel več pravih možnosti za napredovanje. Oglasil se je tudi na družbenem omrežju in javnosti sporočil: »Nisem bil del dogodka, ki se ga nepreverjeno in zlonamerno objavlja v določenih medijih z namenom škodovanju imena mojega kluba in mene osebno.« Dodatnih izjav za medije po poizvedovanju Dnevnika ne dajeta niti Frelih niti Olimpija. Kot še poroča Dnevnik, Žiga Frelih, v povezavi s spornim dogodkom, nikdar ni bil povabljen na zaslišanje na policijo.

Žiga Frelih je bil v minuli sezoni prvi vratar moštva in je v vseh tekmovanjih zbral 39 nastopov, s svojimi predstavami v majici Olimpije pa si je prislužil tudi poziv selektorja članske reprezentance Matjaža Keka. Vrata Olimpije bo kot kaže vnovič branil Frelihov predhodnik Nejc Vidmar. »Nogometni klub Olimpija Ljubljana sporoča, da se je razšel z vratarjem Žigo Frelihom. 23-letnik je za Olimpijo v lanski sezoni zbral 39 nastopov in osvojil Pokal Pivovarna Union,« so skopo sporočili iz tabora zmajev.