Štremfel za las ob zmago

Objavljeno: 14. 7. 2020 ob 10:04 | BAŠ

Na ljubljanskem strelišču je v soboto, 4. julija, potekalo četrto kolo Mednarodne lige Alpe Adria 2020. Na tekmovanju sta streljala tudi brata Štremfel iz Idrije.

strelci-15-5-018.JPG

Gre za tekmovanje, ki se odvija v preciznem streljanju s pištolo in revolverjem velikega kalibra, kjer je tarča od strelskega mesta oddaljena 25 metrov v obeh disciplinah. Posamezno disciplino sestavlja dvajset tekmovalnih strelov.

V četrtem kolu lige je tekmovalo preko 80 tekmovalcev in 25 ekip. Idrijske barve sta zastopala brata Aleksander in Branko Štremfel, ki tekmujeta za ekipo SOIT Medvode, katere član pa je tudi Janez Žakelj iz sosednje Osojnice.

Tokrat je bil najbolj uspešen Branko Štremfel, ki je s pištolo, prav tako kot zmagovalec, nastreljal 195 krogov, dva muša manj pa sta ga stala zmage. Janez Žakelj je s pištolo nastreljal 189 krogov, Aleksander Štremfel pa 183 krogov. Ekipno so osvojili odlično tretje mesto.

V streljanju z revolverjem je Janez Žakelj nastreljal 187 krogov, Aleksander Štremfel 184 krogov, Branko Štremfel pa 181 krogov, kar je zadostovalo za ekipno dvanajsto mesto.