ČRNI DOGODKI

Štefan Mavri očitanega umora ne prizna

Objavljeno: sreda, 14. 7. 2021 ob 7:32 - zadnja posodobitev: 14. 7. 2021 ob 8:25 | Spletno uredništvo

Na Novogoriškem sodišču so izpeljali predobravnavni narok, na katerem so zaslišali Štefana Mavrija, ki mu tožilstvo očita umor Petra Mohoriča iz Spodnje Idrije. Štefan Mavri umora, ki naj bi ga storil na zahrbten način, ni priznal.

foto: Leo Caharija / PN

Nasilna smrt 55-letnega Petra Mohoriča je pred tremi meseci pretresla Spodnjo Idrijo. Novogoriški tožilci trdijo, da je Štefan Mavri na zahrbten način vzel življenje znancu Petru Mohoriču. V Mohoričevem stanovanju na Slovenski cesti v Spodnji Idriji naj bi Mavri Mohoriča s topim delom sekire dvakrat tako močno udaril v področje desnih senc in za desnih uhljem, da je le-ta zaradi poškodb in krvavitve nato v postelji umrl.

Kot poročajo Primorske novice, je obtoženi Štefan Mavri na predobravnavnem naroku na sodišču izjavil le »ne priznam«. Obtoženega na sodišču brani odvetnik Bruno Krivec. Ta je predlagal, naj izvedenec psihiatrične stroke ugotovi, ali je bil obtoženi usodne noči zaradi zaužitega alkohola neprišteven ali bistveno zmanjšano prišteven. »Alkohol je najverjetneje povzročil začasno duševno motnjo in posledično neprištevnost,« je na obravnavi na sodišču menil odvetnik Bruno Krivec.

spodnja-idrija-18-3-2021.jpg
Umor v Spodnji Idriji?
PREBERITE TUDI ...

Na upravi policije v Novi Gorici so potrdili, da obravnavajo primer nasilne smrti v Spodnji Idriji. Po doslej znanih podatkih naj bi v pone...

objavljeno: 18. 3. 2021

Mohorič je bil umorjen v svojem stanovanju na Slovenski cesti v Spodnji Idriji

Sodnik Igor Majnik je že napovedal, da bo sodišče postavilo izvedenca psihiatrične stroke, ki bo pri Mavriju ugotavljal tudi morebitno odvisnost od alkohola in vpliv na njegovo dojemanje sveta. Sojenje se bo tako najverjetneje začelo jeseni. Takrat bodo morali tudi pojasniti, kako so novogoriški kriminalisti na kraju zločina našli morilsko orodje – sekiro, na njej pa biološke sledi za umor obtoženega Štefana Mavrija. Policisti so ga dva dni za tem prijeli, mu odvzeli prostost in na njegovem domu opravili tudi hišno preiskavo.

Kot poročajo Primorske novice, naj bi bil Štefan Mavri stari znanec idrijskih policistov, saj so ga že večkrat obravnavali zaradi premoženjskih kaznivih dejanj, nasilja in kršitev javnega reda in miru.