ŠPORT

Idrijski športniki si zaslužijo prireditev

Objavljeno: četrtek, 5. 8. 2021 ob 8:06 - zadnja posodobitev: 5. 8. 2021 ob 8:38 | Spletno uredništvo

Erik Logar, predsednik sveta KS Mesto Idrija, član občinskega sveta in zavzet podpornik športa, je v zadnji izdaji časopisa Idrijske novice objavil kolumno, v kateri se zavzema za to, da bi občina s posebno prireditvijo vsako leto nagradila zavzete športnike.

jan-tratnik-26-7-2021.jpg

»Na uspehe športnikov smo lahko zelo ponosni tudi vsi prebivalci občine Idrija. Odlične športnike imamo v številnih športnih panogah, v kolesarstvu, košarki, nogometu, avtomobilskem športu, karateju, orientaciji in še bi lahko naštevali. Smo pa tudi ena redkih občin, ki uspehov svojih športnikov ne nagradi s prireditvijo Športnik leta. Nazadnje so bila priznanja športnikom podeljena nekje okoli leta 2006 ali 2007, ob sodelovanju Idrijskih novic, Radia Odmev in Sineta Pečelina, organizatorja prireditve Na stopničkah. Žal takratno vodstvo Športne zveze Idrija ni videlo smisla sodelovati pri tej podelitvi in kmalu zatem je športna zveza tudi zamrla. Na letošnji praznik Občine Idrija pa je ponovno zasijal žarek upanja, ustanovljena je bila namreč Športna zveza Idrija in po pogovoru z nekaterimi člani, ki bodo vodili športno zvezo, si lahko tudi v Idriji obetamo podeljevanje priznanj športnikom, ki Idrijo v najlepši možni luči predstavljajo tako v Sloveniji kot tudi v tujini,« je zapisal Erik Logar ter dodal, da je v letu, ko Slovenijo na Olimpijskih igrah v Tokiu zastopajo kar trije športniki iz občine Idrija, kolesarja Jan Tratnik in Tanja Žakelj ter košarkar Luka Rupnik, nedvomno skrajni čas, da se športnikom poklonimo s prireditvijo, kakršno si tudi zaslužijo.

Sam ugotavlja, da uspehi športnikov največkrat zedinijo posamezno nacijo in nič drugače ni v Sloveniji. Trume navijačev se zberejo na prizoriščih, kjer se pričakuje zmage slovenskih športnikov in toliko slovenskih zastav, kot se lahko vidi na takih dogodkih, lahko vidimo le poredko. Žal smo navijači pogosto tudi preveč kritični in športnike, ki ne dosežejo naših pričakovanj, hitro pozabimo, ali bolje rečeno ne dihamo več z njimi.

erik-logar-4-9-2020-4.jpg
navednice-modre_edited.png

V letu, ko Slovenijo na Olimpijskih igrah v Tokiu zastopajo kar trije športniki iz občine Idrija, kolesarja Jan Tratnik in Tanja Žakelj ter košarkar Luka Rupnik, je nedvomno skrajni čas, da se športnikom poklonimo s prireditvijo, kakršno si tudi zaslužijo.

tanja-zakelj-5-8-2021.jpg
luka-rupnik-5-8-2021.JPG