STUDIO

Športna zveza naj povezuje

Objavljeno: četrtek, 21. 10. 2021 ob 14:05 | Spletno uredništvo

Pred štirimi meseci je Idrija po večletnem mrtvilu spet dobila športno zvezo. V to krovno organizacijo so se povezala športna društva, ki imajo sedež na območju občine Idrija in skrbijo za tako ali pa drugačno športno udejstvovanje občanov. Za prvega predsednika so na ustanovni skupščini izvolili Davida Velikanjeta iz Idrije, ki ima bogate izkušnje iz delovanja v enem od športnih klubov.

sportna-zveza-5-7-2021.jpg

Ustanovna skupščina Športne zveze Idrija

Izkušnje mu bodo kot prvemu predsedniku ponovno obujene športne zveze prišle še kako prav tako pri sooblikovanju in potrjevanju programa razvoja športa v občini, pri urejanju financiranja društev kot tudi športne infrastrukture, ki je v lasti občine. Športno zvezo je ustanovilo šest društev, že na sami ustanovni skupščini pa so bili prisotni predstavniki trinajstih društev, kar pomeni, da je veliko zanimanja za sodelovanje v tej organizaciji. Na skupščini so ob predsedniku izvolili tudi petčlansko predsedstvo, v katerem delujejo Jošt Lapajne (Tekaško smučarski klub Idrija), Tine Pavšič (Nogometno društvo Idrija), Katja Kosmač (Nogometni klub Ledine), Jerneja Tratnik (Športno društvo Biba) in David Velikanje kot predstavnik Sankaškega kluba Idrija. Zveza ima tudi nadzorni odbor in disciplinsko komisijo.

VIDEO POSNETEK

david-velikanje-21-10-2021-3.jpg

Novi predsednik zveze vidi kar nekaj potencialnih virov za dodatno financiranje športnih programov tako pri Fundaciji za šport RS, Športni uniji Slovenije kot tudi pri Olimpijskem komiteju Slovenije. Spregledati pa ne gre niti možnosti, da bi idrijski šport denar prejemal iz sredstev Evropske zveze, ki na področje športa usmerja kar nekaj denarja.

O vseh teh temah se je novi predsednik David Velikanje v TV studiu Idrijskih novic pogovarjal z Erikom logarjem. Razkril je tudi kar nekaj načrtov o tem, da bi prenovili trim stezo, spet pripravili prireditev naj športnika leta, oživiti športne panoge z žogo, ki bodo namenjene dekletom, ... Več o prihodnosti športa v Idriji pa posnetku pogovora iz studia.

AUDIO POSNETEK

David Velikanjepredsednik Športne zveze Idrija
00:00 / 15:57