GLASBA

Špela Velikanje in Marijan Novak na Emi freš

Objavljeno: četrtek, 16. 12. 2021 ob 10:24 | Spletno uredništvo

Nacionalna televizija je tudi letos pripravila poseben predizbor mladih glasbenikov za tekmovanje Ema 2022. Danes sta v boju za mesto na Emi Idrijčana Špela Velikanje in Marijan Novak.

ema-fresh-16-12-2021.jpg

Idrija je znana po dobrih glasbenikih. Nekaj k temu zagotovo prispeva tradicija, drugi del pa je plod nadarjenosti in predanega ter vztrajnega dela. Vse to spremlja tudi Špelo Velikanje in Marijana Novaka, ki se za naklonjenost gledalcev in poslušalcev danes merita z Mio Vučković. Če vam je skladba Špele in Marijana všeč, jima lahko do napredovanja v izboru pomagate tako, da na spletni strani RTV SLO oddate svoj glas zanju. Kot sama pravita, bosta vsake podpore izredno vesela. Napredovanje do zmage jima pomeni veliko, saj bi jima že sodelovanje na veliki Emi odstrlo nove glasbene priložnosti.

marjan-novak-16-12-2021.jpg
spela-velikanje-16-12-2021.jpg

Če bosta Špela in Marijan danes dobila več glasov kot konkurentka Mia, potem bosta tekmovala ponovno v soboto in v tem primeru bosta tudi takrat potrebovala podporo svojih navijačev. Naslednja stopnička bo tekma za naslov tedenskega zmagovalca, ki se bodo uvrstil v januarski finale izbora EMA freš. V zadnjem, četrtem tednu spletnega izbora bo preostalih petnajst skladb dobilo še eno priložnost, da se uvrstijo v finale.

V tednu od 20. do 24. decembra se bodo vsak dan ponovno predstavili trije izvajalci, zmagovalec dnevnega spletnega glasovanja pa se bo uvrstil v januarski finale Eme freš.

V drugem delu tekmovanja EMA freš se bo 14 finalistov pomerilo v dveh televizijskih oddajah, ki bosta januarja 2022 predvajani na Televiziji Slovenija. Iz vsake oddaje se bosta po dve skladbi uvrstili na osrednji izbor EMA 2022. Eno bo izbralo občinstvo preko telefonskega glasovanja, drugo pa strokovna žirija. Tako se bodo izmed 14 finalistov le štirje uvrstili na izbor EMA 2022, kjer se jim bo pridružilo še 16 uveljavljenih glasbenikov.