GLASBA

Špela Velikanje in Marijan Novak v drugi krog

Objavljeno: petek, 17. 12. 2021 ob 14:57 | Spletno uredništvo

Špela Velikanje in Marijan Novak sta zmagovalca prvega kroga izbora v tekmovanju Ema freš, saj sta dobila več glasov od protikandidatke Mie Vučković. Drugi krog tekmovanja bo potekal jutri, v soboto, 18. decembra zvečer, na nacionalni televiziji.

»Zadovoljna in presrečna sem. Z Marijanom nisva imela nobenih velikih pričakovanj. Projekta sva se lotila z iskreno željo, da ustvariva lepo skladbo, ki bo namenjena predvsem poslušalcem,« je v prvem odzivu po zmagi v prvem krogu za Idrijske novice povedala Špela Velikanje. Ker sta kot duet praktično na začetku skupne kariere, jima ta rezultat veliko pomeni. V drugem krogu, ki bo potekal v soboto, 18. decembra, pa bosta v družbi še treh izvajalcev na situ strokovne komisije in gledalcev. Ti bodo lahko oddali svoj glas in najslabše uvrščen izvajalec se bo moral posloviti od napredovanja. Prijatelji in podporniki glasbenega dueta iz Idrije so prepričani, da se Marijanu in Špeli to ne bo pripetilo.

ema-fresh-16-12-2021-3.JPG
ema-fresh-16-12-2021-4.JPG

»Hvala vsem, ki ste glasovali v prvem krogu in hvala vsem, ki nama boste z glasovi stali ob strani tudi v nadaljevanju tega izbora. Midva bova naredila vse, da se prebijeva do velikega finala in nastopa na izboru popevke za evrovizijo,« je še povedala Špela Velikanje, ki se z glasbo, petjem, igranjem in plesom ukvarja že vse od malih nog. Sintetizator, klavir, flavta in kitara so inštrumenti, na katere se je učila igrati. Vokalno tehniko je pilila v številnih pevskih zborih, odrsko nastopanje pa v plesnem klubu.

Če se bosta Marijan Novak in Špela Velikanje prebila v naslednji krog, potem se bosta v drugem delu tekmovanja Ema freš pomerila s še trinajstimi finalisti v dveh televizijskih oddajah, ki bosta januarja 2022 predvajani na Televiziji Slovenija. Iz vsake oddaje se bosta po dve skladbi uvrstili na osrednji izbor Ema 2022. Eno bo izbralo občinstvo preko telefonskega glasovanja, drugo pa strokovna žirija. Tako se bodo izmed štirinajstih finalistov le štirje uvrstili na izbor Ema 2022, kjer se jim bo pridružilo še 16 uveljavljenih glasbenikov.