Šolarji raziskovali mestne znamenitosti

Objavljeno: torek, 1. 12. 2020 ob 9:03 | Avtorica besedila: Urška Boškovič

V petek, 16. oktobra, je na Osnovni šoli Idrija potekal kulturni dan za učence 8. razreda, na katerem so na malo drugačen način raziskovali kulturno dediščino v Idriji in uporabili svoje znanje angleščine.

Učenci so se izmenjaje udeležili treh delavnic. Na Zavodu za turizem Idrija so jim pripravili zanimivo interaktivno aplikacijo za tablični računalnik, TeachOut, ki jim je omogočila raziskovanje bogate kulturne dediščine po različnih lokacijah v Idriji na zabaven način, preko različnih nalog, ki jih je bilo treba na posamezni točki opraviti. Ta jih je popeljala tudi skozi odlično pripravljeno razstavo v Centru za obiskovalce Geoparka Idrija.

Na drugi delavnici, v organizaciji Mladinskega centra Idrija v sodelovanju z Zavodom za turizem Idrija, so udeleženci spoznali interaktivni zemljevid Cikcak Idrija, ki je nastal v okviru operacije i-DEnDI. Postavili so se v vlogo turističnega vodiča po kraju ter svoje vodenje predstavili prostovoljcem MCI iz tujine, pri čemer so uporabili širok nabor funkcionalnih znanj tujega jezika.

Sledilo je še osvajanje informacijsko-komunikacijskih znanj na računalniški delavnici, ki jo je vodil Peter Tončič. Tu so učenci izdelovali elektronske predstavitve pomembnih idrijskih znamenitosti in se jih naučili objaviti v spletni učilnici.