Šolarji navdušeno v šolske klopi

Objavljeno: sreda, 10. 2. 2021 ob 19:50 - zadnja posodobitev: 11. 2. 2021 ob 11:47 | Spletno uredništvo

Včeraj so svoja vrata odprle vse osnovne šole na Idrijskem in Cerkljanskem. V Osnovni šoli Spodnja Idrija ter na njeni podružnici v Ledinah je po dolgi odsotnosti šolski prag spet prestopilo 91 učencev prvega triletja in 38 zaposlenih.

V šolsko poslopje so učenci vstopili šele tik pred začetkom pouka, torej pozneje kot na običajen šolski dan, saj je vse zaposlene zjutraj najprej čakalo hitro testiranje v Idriji. »Po pridobljenih negativnih rezultatih testiranja smo odhiteli pozdravit naše učence, ki so se izredno veseli, polni pričakovanj ter željni druženja s sovrstniki in učitelji vrnili v šolske klopi,« je za Idrijske novice povedala ravnateljica Janja Habe. Za vpeljavo tako imenovanega modela C, ki med drugim predvideva organizacijo vzgojno-izobraževalnega procesa v skupinah ali oddelkih, tako imenovanih mehurčkih, so se obrnili po pomoč tudi na CŠOD Vojsko, od koder bo v podaljšano bivanje na Osnovno šolo Spodnja Idrija prihajala njihova strokovna delavka.

»Želimo si, da bi se lahko učencem prvega triletja v šoli čim prej pridružili še ostali učenci. Čeprav strokovni delavci odlično izvajajo pouk na daljavo in se z učenci srečujejo v številnih videokonferencah, pa je v teh (pre)dolgih tednih izobraževanja na daljavo postalo več kot jasno, kako kompleksno vpliva »klasična šola« na razvoj šolajoče mladine,« je še dodala ravnateljica Osnovne šole Spodnja Idrija Janja Habe.

navednice-modre_edited.png

Želimo si, da bi se lahko učencem prvega triletja v šoli čim prej pridružili še ostali učenci.

JANJA HABE

ravnateljica OŠ Spodnja Idrija