Šolarji navdušeno v šolske klopi

Objavljeno: sreda, 10. 2. 2021 ob 19:50 - zadnja posodobitev: 11. 2. 2021 ob 11:47 | Spletno uredništvo

Včeraj so svoja vrata odprle vse osnovne šole na Idrijskem in Cerkljanskem. V Osnovni šoli Spodnja Idrija ter na njeni podružnici v Ledinah je po dolgi odsotnosti šolski prag spet prestopilo 91 učencev prvega triletja in 38 zaposlenih.

V šolsko poslopje so učenci vstopili šele tik pred začetkom pouka, torej pozneje kot na običajen šolski dan, saj je vse zaposlene zjutraj najprej čakalo hitro testiranje v Idriji. »Po pridobljenih negativnih rezultatih testiranja smo odhiteli pozdravit naše učence, ki so se izredno veseli, polni pričakovanj ter željni druženja s sovrstniki in učitelji vrnili v šolske klopi,« je za Idrijske novice povedala ravnateljica Janja Habe. Za vpeljavo tako imenovanega modela C, ki med drugim predvideva organizacijo vzgojno-izobraževalnega procesa v skupinah ali oddelkih, tako imenovanih mehurčkih, so se obrnili po pomoč tudi na CŠOD Vojsko, od koder bo v podaljšano bivanje na Osnovno šolo Spodnja Idrija prihajala njihova strokovna delavka.

»Želimo si, da bi se lahko učencem prvega triletja v šoli čim prej pridružili še ostali učenci. Čeprav strokovni delavci odlično izvajajo pouk na daljavo in se z učenci srečujejo v številnih videokonferencah, pa je v teh (pre)dolgih tednih izobraževanja na daljavo postalo več kot jasno, kako kompleksno vpliva »klasična šola« na razvoj šolajoče mladine,« je še dodala ravnateljica Osnovne šole Spodnja Idrija Janja Habe.

Želimo si, da bi se lahko učencem prvega triletja v šoli čim prej pridružili še ostali učenci.

JANJA HABE

ravnateljica OŠ Spodnja Idrija