Šola spodbuja učenje jezikov

Objavljeno: sreda, 23. 12. 2020 ob 7:10 | Spletno uredništvo

Z Zavoda RS za šolstvo je na Osnovno šolo Idrija prispela vesela novica, da so njihov videoprojekt Dan jezikov 2020 uvrstili med letošnje prejemnike priznanja za pomemben strokovni prispevek ob evropskem dnevu jezikov 2020.

Letošnji tematski poudarek je bil na tem, kako učenje in znanje jezikov, pogovarjanje, dopisovanje in objavljanje na spletu omogočajo povezovanje in sodelovanje med ljudmi.

Ravnateljica Osnovne šole Idrija Ivica Vončina je za Idrijske povedala: »V veliko veselje mi je, kadar učenci in učitelji prejmejo kakršno koli priznanje, saj je to še dodatna potrditev, da je naše delo kvalitetno. V videoprojektu Dan jezikov 2020 so avtorji lepo prikazali širino našega delovanja, od medgeneracijskega sodelovanja do različnih pristopov k učenju tujih jezikov. Še posebno sem zadovoljna, ker je učencem in učiteljem uspelo ujeti čas, ko je bila mogoča izvedba v živo. Vsem nastopajočim in mentorjem iskreno čestitam za odlično opravljeno delo in jim želim, da bi jim bilo priznanje v vzpodbudo pri novih projektih.«

Avtorji izbranih primerov odlične raznojezične prakse bodo prejeli priznanja na osrednji prireditvi ob evropskem dnevu jezikov septembra prihodnje leto.

os-idrija-23-12-2020-2.jpg

Videoprojekt Dan jezikov 2020 idrijskih osnovnošolcev so uvrstili med letošnje prejemnike priznanja za pomemben strokovni prispevek ob evropskem dnevu jezikov.

navednice-modre_edited.png

V veliko veselje mi je, kadar učenci in učitelji prejmejo kakršno koli priznanje, saj je to še dodatna potrditev, da je naše delo kvalitetno. V videoprojektu Dan jezikov 2020 so avtorji lepo prikazali širino našega delovanja.

IVICA VONČINA

ravnateljica Osnovne šole Idrija